www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2209 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Axis presenteert trends in netwerkvideo voor 2014

Sneller, eenvoudiger en goedkoper

Rotterdam, 8 januari 2014 - Technologische vooruitgang, economische veranderingen en een grotere behoefte aan veiligheid zijn de belangrijkste trends op het gebied van videobewakingstechniek. Er worden steeds meer netwerkcamera’s geïnstalleerd als onderdeel van kleine en middelgrote systemen en het aantal consumententoepassingen voor de beveiliging van het eigen huis neemt duidelijk toe. Axis Communications, wereldleider in netwerkvideo, voorspelt voor 2014 een significante groei van 20 tot 25 procent*.

Trend 1: MKB zet sterker in op digitale videotechnologie
Vooral kleine en middelgrote bedrijven (MKB) profiteren van deze ontwikkelingen. De videotechniek, die vroeger gesloten was, is opener geworden. Opslag op NAS-drives of SD-kaarten is goedkoper dan op recordersystemen. Gratis software zoals de AXIS Camera Companion is geschikt om een start te maken met het gebruik van netwerkvideo. Deze software wordt aangevuld met diverse apps van externe aanbieders. De trend wordt ondersteund door het feit dat de camera’s goedkoper geworden zijn. Nog een ander voordeel van netwerkvideotechnologie is dat netwerkcamera’s eenvoudiger worden geïnstalleerd, omdat men vaak gebruik kan maken van de reeds aanwezige netwerkinfrastructuur. Het is ook mogelijk bestaande analoge systemen te gebruiken, want deze systemen kunnen met een encoder eenvoudig worden gedigitaliseerd en zijn flexibel inzetbaar.

Trend 2: Video Hosted Services
Cloud computing is here to stay. Dit jaar zal de cloud ook verder worden geïntegreerd in de videotechniek. Voor zowel het bedrijfsleven als de consument, biedt dit vele voordelen. Een gehoste oplossing beperkt de investering tot een camera en een internetverbinding. De hosting provider zorgt voor de gegevensopslag tegen een maandelijks bedrag, dat deels van het aantal camerakanalen en het gegevensvolume afhangt. De hosting provider zorgt voor 24/7 toegang tot de configuratie en geeft toegang tot live beelden. Dankzij de efficiënte compressie zijn de eisen aan de beschikbare bandbreedte niet zo groot meer.

Trend 3: meerwaarde dankzij intelligente functies
Digitale videobewaking gaat verder dan het klassieke gebruik van een camera als bewakingstool en biedt bijvoorbeeld voor de detailhandel allerlei nieuwe mogelijkheden. Dankzij intelligente functies zoals people counting, heat mapping of procesoptimalisatie bij kassa’s (queue counting) verkrijgen ondernemers waardevolle gegevens, waarmee zij hun winkelmanagement kunnen verbeteren. Op video gebaseerde oplossingen kunnen het gedrag van klanten analyseren en processen in de winkel efficiënt stroomlijnen. Uit de analyse kan men verbeterpunten halen voor training van het personeel, marketing- en reclameacties kunnen worden beoordeeld en interne, organisatorische processen kunnen beter getest en geoptimaliseerd worden. Steeds meer functies zijn vooraf geïnstalleerd en worden kosteloos met de camera’s meegeleverd, maar voor professionele toepassing blijft het raadzaam een gespecialiseerde (Axis-)partner in de hand te nemen.

Trend 4: technische evolutie met 4K
4K zal dit jaar definitief doorbreken. De viervoudige HD-resolutie is het jongere broertje van de Ultra HD en wordt in de consumentensector al veelvuldig ingezet bij televisies. Om de daarmee gepaard gaande vergroting van de bandbreedte aan te kunnen, zijn al ontwikkelingen gaande bij de compressie-algoritmen. Al aan het begin van 2013 is H.265 (High Efficiency Video Coding, HEVC) door de ITU geaccepteerd.

*Cijfers gebaseerd op onderzoek van IHS Research

----

Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk.  Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten. 

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.AXIS.com

Voor meer informatie
Axis Communications BV
Jeroen de Punder
Telefoon:  010 – 750 46 00
E-mail: Jeroen.dePunder(at)axis.com

Whizpr
Rinske van den Bos/ Paul Maris
Telefoon:  0317 - 410 483
E-mail: axis(at)whizpr.nl
Laatste van Axis Communications BV  
Axis Communications breidt zijn team uit

Axis introduceert Site Designer voor intuïtief ontwerp van complete beveiligingsinstallaties

Deuren gaan open met Axis Communications en Microsoft Skype for Business
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2209 dagen
Axis Communica.. contact  

Logo Axis Communications BV

  010-7504600
  info-nl@axis.com
  www.axis.com
Axis Communica.. sociaal  


Axis Communica.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl