Ricoh daagt scholen uit op verbetering onderwijs door inzet van digitale leermiddelen

Scholen in voortgezet onderwijs maken met The Learning Challenge kans op innovatiepakket twv 50.000 euro

's-Hertogenbosch - 06. January 2014

Onder de noemer ‘Het leren van morgen begint vandaag’ organiseert Ricoh voor scholen in het voortgezet onderwijs The Learning Challenge. Bij deze competitie worden scholen uitgedaagd om na te denken over hoe ze digitale middelen in kunnen zetten om leren nog leuker, boeiender en persoonlijker te maken. Met deze competitie wil Ricoh innovatie en technische ontwikkelingen binnen het onderwijs stimuleren. Bij de winnende school wordt een pakket met een breed scala aan digitale middelen ter waarde van 50.000 euro geïmplementeerd. De wedstrijd gaat op 6 januari 2014 van start. Tot 10 maart 2014 kunnen geïnteresseerde scholen zich aanmelden. In mei 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt. 

The Learning Challenge wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Jeroen Spierings, Market Development Manager Onderwijs bij initiatiefnemer Ricoh Nederland, licht toe: “Bij Ricoh geloven we dat ontwikkelingen als gevolg van digitalisering toegevoegde waarde kunnen bieden voor het onderwijs. Niet digitaliseren om mee te doen aan bepaalde trends, maar om het onderwijs daadwerkelijk beter en leuker te kunnen maken. Bij deze competitie willen we scholen uitdagen om na te denken over de toekomst van het onderwijs en hiervoor een creatief voorstel te schrijven. Hoe kunnen technologische hulpmiddelen een rol spelen bij het aanbieden van onderwijs, maar ook bij het verwerken van de lesstof? We vragen de scholen ons te laten zien hoe zij deze middelen op een innovatieve manier op hun school zouden willen inzetten. Het voorstel dat het hoogst scoort op het gebied van creativiteit, haalbaarheid en innovatiekracht, wint een prachtig pakket aan digitale leermiddelen. Op deze manier willen we scholen helpen bij de overgang naar een meer digitale leeromgeving.”  
The Learning Challenge

Door deel te nemen aan de wedstrijd maken scholen kans op het winnen van een pakket met digitale middelen. De hoofdprijs bestaat uit digitale middelen ter waarde van 50.000 euro. Naast de hoofdprijs worden er een publieksprijs en aanmoedigingsprijzen toegekend. Iedere finalist wint een prijs. Het pakket bevat technologische hulpmiddelen die de school kan inzetten om het leren te verrijken en het onderwijs persoonlijker te maken, zoals een video leertafel, een iPad tafel, video conferencing systemen, projectoren en een interactief whiteboard.

Geïnteresseerde scholen kunnen tot 10 maart aanstaande hun voorstel met begeleidende motivatie voor deelname indienen via de website. Deze voorstellen worden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit: Alexandre Peltekian  (bestuursvoorzitter Gearhing), Ronald van den Hoff (Owner Seats2Meat.com), Maarten Thissen (Head of Human Technology Haagsche Hogeschool), Norbert van Halderen (Directeur Ricoh Academy), Marien Baerveldt (oprichter De Universiteit), Jan Willem van den Bos (leraar van het jaar 2013 (geschiedenis)) en Daniella Overbeek (Kennisnet).

De finalisten worden rond 17 maart 2014 bekend gemaakt. Zij worden vervolgens gedurende de maanden maart en april door Ricoh begeleid bij het uitwerken van een concreet implementatieplan. Begin mei worden de uiteindelijke plannen beoordeeld door de vakjury en wordt – mede met publieksstemmen via internet - de winnaar bekend gemaakt. In de zomer volgt vervolgens de implementatie van het winnende voorstel.

Meer informatie en aanmelden: www.learningchallenge.nl en http://www.youtube.com/watch?v=vznRNMIbF1s

Over Ricoh
Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare scanoplossingen voor kantooromgevingen, production printing, documentmanagement systemen en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2012 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het bedrijf staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te transformeren en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Het te winnen pakket aan digitale middelen van The Ricoh Learning Experience bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Een video leertafel; Dit is een interactieve leertafel waarbij leerlingen op basis van video kunnen samenwerken door het selecteren van momenten in de film op de 55 "multiple-point touch screen.
  • Een iPad tafel met de Ricoh Smart Presenter; Deze tafel is zeer geschikt om te werken en leren in kleine groepen aan verschillende projecten, en kan in verschillende leersituaties ingezet worden: Presentatie met behulp van Ricoh Smart Presenter, 3d-projectie gekoppeld aan Ricoh projector en als Bespreektafel om los van technologie bepaalde onderwerpen te bespreken
  • Zes iPad Mini’s; die in combinatie met de Ricoh projector en Ricoh Smart Presenter (app) gebruikt kunnen worden;
  • Twee Ricoh projectoren;
  • Twee Ricoh video conference systemen; Te koppelen aan projectoren en het interactieve whiteboard van Ricoh;
Een interactief Ricoh whiteboard; kwalitatief hoogstaand en moeiteloos schrijven op een touchscreen display met een hoge resolutie, die het delen van foto’s, presentaties en afbeeldingen op afstand heel makkelijk maakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Corporate Public Relations Manager
T. 073 - 645 27 19  M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl

Volg ons!
Twitter: @RicohNL
Facebook: facebook.com/ricohnederland
Blog: www.ricohblog.nl