www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 134 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

ITB2 realiseert 10 GbE interconnect tussen zijn datacenters in Deventer en Apeldoorn

Apeldoorn, 30 december 2013 – ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van colocatie diensten, heeft zojuist de aanleg afgerond van een 10 Gigabit Ethernet interconnect verbinding tussen zijn datacenter in Deventer en het onlangs in gebruik genomen nieuwe datacenter in Apeldoorn.

De 10 Gigabit Ethernet (GbE) interconnect middels dark fiber verbindt de twee carrierneutrale datacenters van ITB2 over een afstand van ongeveer 20 kilometer. De gerealiseerde interconnect biedt zowel gebruikers van het datacenter in Apeldoorn als in Deventer de mogelijkheid om het andere datacenter als spiegellocatie te gebruiken.

“Een afstand van 20 kilometer is perfect voor een twin datacenter concept,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De latency in de interconnect verbinding is nihil, terwijl de datacenters ver genoeg uit elkaar liggen om eventuele calamiteiten te trotseren en een maximale redundantie in IT infrastructuur in te bouwen. Zeker voor enterprises en overheden, organisaties die alle colocatie risico’s willen afdekken, biedt dit optimale back-up mogelijkheden.”

Enterprises en overheden

“Wat enterprise- en overheidsorganisaties ook zal aanspreken is het groene karakter van ITB2,” zegt Hensen. “Zeker voor dergelijke organisaties is een groene huisvesting van IT infrastructuren vaak een harde eis. De mogelijkheid van een twin datacenter concept in Deventer en Apeldoorn stelt deze organisaties dus ook in staat om middels de colocatie hun gestelde MVO-doelen te bereiken en IT infrastructuren op een groene en maatschappelijk verantwoorde wijze te huisvesten.”

Vooral bij het recent in gebruik genomen datacenter in Apeldoorn zijn alle mogelijke details van de colocatie voorziening ‘groen’ ingevuld. Allereerst is het stroomverbruik drastisch gereduceerd door het gebruik van indirecte adiabatische koeling en verschillende andere energie-efficiënte technologieën (gecalculeerde PUE waarde: 1,07). Daarnaast wordt voor 100 procent windenergie gebruikt, WaarborgWindenergie, betrokken van leverancier Scholt Energy Control. Maar er is meer gedaan om een ultieme groene colocatie ervaring te bieden, waaronder:
  • Gebruik regenwater voor adiabatische koeling
  • Gebruik grondwater voor verwarming/koeling kantoren
  • 10% hellende gevel om zoninval en hitte te minimaliseren
  • Led verlichting met aanwezigheidsensoren
  • Groene isolatiematerialen in wanden en plafonds
  • Locatie De Ecofactorij - milieuvriendelijk industrieterrein in Apeldoorn
De groene en energie-efficiënte benadering van ITB2 werd de afgelopen paar maanden internationaal bekroond met achtereenvolgens een finaleplaats bij de International Datacentres Awards 2013, georganiseerd door BroadGroup, en een finaleplek bij de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013.

Uitbreiding connectiviteit

Het datacenter van ITB2 in Deventer heeft een Tier II status en bestaat sinds 2007. Op deze locatie is netto 450 vierkante meter vloeroppervlakte in gebruik. Het nieuwe datacenter van ITB2 in Apeldoorn, dat een paar maanden geleden de deuren voor klanten opende, heeft een Tier III/IV status. Hier is 1.500 (3x500) netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn heeft een gecalculeerde energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,07.

ITB2 heeft een variëteit aan telecom carriers in zijn datacenters beschikbaar die kunnen voorzien in de connectiviteit met andere colocatie voorzieningen in Nederland en internationaal. Ook is ITB2 bijvoorbeeld verbonden met NDIX, een connectiviteit platform waarop een groot aantal bedrijven en overheidsorganisaties in Nederland en Duitsland is aangesloten.

“De komende maanden verwacht ik dat we de connectiviteit van onze datacenters verder zullen gaan uitbreiden,” zegt Hensen. “Met nieuwe carriers en nieuwe verbindingen om de connectiviteit opties voor klanten nog verder te verhogen. Uitbreiding van connectiviteit heeft voor ons prioriteit omdat het voor klanten kostenverlagend werkt en zij hiermee hun IT infrastructuren flexibeler en efficiënter kunnen inrichten.”

De 10 GbE interconnect verbinding volgt op de eerder dit jaar voltooide aanleg van een glasvezel ecosysteem op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn. Alle bedrijven gevestigd op De Ecofactorij - een milieuvriendelijk industrieterrein, zijn daardoor redundant middels twee routes en meerdere vezels aangesloten op het ‘Ecofactorij Glasnet’ en daarmee tevens op het daar gevestigde datacenter van ITB2. Meer dan 70 procent van de bedrijven op het industrieterrein neemt inmiddels ook colocatie diensten van ITB2 af.


Datacenter ITB2 in Deventer


Datacenter ITB2 in Apeldoorn

---------------------------------
Over ITB2 Datacenters

ITB2 Datacenters (www.itb-kwadraat.nl) is een Nederlandse colocatie aanbieder die zich met duurzaam ontwikkelde datacenters richt op Financials, Corporate organisaties, overheden, MKB  en internet service providers. ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier II datacenter in Deventer (sinds 2007) en een high end Tier III/IV datacenter in Apeldoorn (sinds 2013). De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. In juni 2013 behaalde het energie-efficiënte ontwerp van het datacenter in Apeldoorn een plek op de shortlist van finalisten bij de International Datacentres Awards 2013, georganiseerd door BroadGroup. In december 2013 behaalde het energie-efficiënte datacenter een plek in de finale van de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013.

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels bestaan de activiteiten van ITB2 Datacenters in de basis uit colocatie diensten en aanverwante services. Aanvullend kunnen klanten met betrekking tot informatiebeveiliging en ICT beheer nog steeds een beroep doen op de expertise van het bedrijf.

---------------------------------
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407
Laatste van ITB2 Datacenters  
ITB2’s ‘groene’ Apeldoornse datacenter genomineerd door BNR’s radioprogramma The Green Quest

ITB2 Datacenters, Solid Partners en TReNT ontwikkelen zakelijke glasvezel op bedrijventerrein in Deventer

ITB2 Datacenters zet Crypto Currency Lab op in datacenter Apeldoorn
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 134 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
ITB2 Datacente.. contact  

Logo ITB2 Datacenters

  Niels Hensen
  088 4822 055
  verkoop@itb2.nl
  www.itb-kwadraat.nl
ITB2 Datacente.. sociaal  


ITB2 Datacente.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers