Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (2364 dagen geleden)
Bedrijf:

Benchmark Toys onderzoek 2013

Amstelveen, 16 december 2013

Lobbes overall de beste online speelgoedshop
Lobbes is in het TOYS Onderzoek 2013 verkozen tot beste online speelgoed speciaalzaak. De webwinkel van Lobbes heeft de hoogste totaalscore op de onderdelen: User Experience, Klantcijfer, Web Analytics, zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA). Op het gebied van SEO liggen voor Lobbes nog de meeste verbeterpunten. De tweede beste online speelgoed speciaalzaak is Bart Smit en op nummer 3 staat Intertoys.

Het onderzoek is opgezet en uitgevoerd door online marketing bureau Netprofiler. In totaal zijn er 6 online speelgoed speciaalzaken opgenomen in het onderzoek: Lobbes, Bart Smit , Intertoys, Toys’R’us, ToysXL en Top1Toys. Om een goede vergelijking tussen de specialisten in speelgoed mogelijk te maken in Bol.com buiten het onderzoek gelaten.

Belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:
  • Website Lobbes als beste beoordeeld
  • Voor SEA (betaalde zoekresultaten) scoort alleen Lobbes een voldoende
  • Gebruiksvriendelijkheid van alle sites met voldoende beoordeeld
  • ToysXL wordt door de consumenten het beste beoordeeld (hoogste klantcijfer)
  • Op webanalytics scoren alle partijen onvoldoende
De website van Lobbes komt als beste naar voren, en  heeft een duidelijke voorsprong op SEA en User experience gebied. Top1toys scoort zeer slecht op webanalytics en organische en betaalde zoekmachine marketing (SEO en SEA).
Hieronder staan de totaalscores:Klant: klantcijfers voor gebruiksvriendelijkheid gegeven door consumenten in het onderzoek
UX: Usability (gebruiksvriendelijkheid) beoordeeld door usability consultants
WA: Webanalytics maturity
SEO: Search Engine Optimization, resultaten in organische zoekresultaten
SEA: Search Engine Advertising, resultaten in betaalde zoekresultaten

Methode van onderzoek
Het Toys onderzoek heeft plaats gevonden in november en december 2013.
Het onderzoek is dit jaar voor de eerste keer door Netprofiler uitgevoerd. Het onderzoek bestaat uit een expert analyse op usability, een gebruikersonderzoek, een Search Engine Optimization (SEO) scan, een Search Engine Advertising (SEA) scan en een Web Analytics(WA) scan. Hieronder worden deze vijf onderdelen nader toegelicht.

User experience
In de expert analyse zijn de websites van de zes geselecteerde online speelgoedspeciaalzaken onderworpen aan een audit door de usability experts van Netprofiler. De webshops hebben een cijfer van 1 tot 10 gekregen voor de vooraf gedefinieerde criteria. Het gemiddelde van deze cijfers resulteerde in het eindcijfer van de expert analyse. De sites zijn beoordeeld op de volgende usability (UX) aspecten:  Algemene user experience, toegankelijkheid, navigatie, zoeken op de site, call to actions, lay-out, formulieren, content en bestelgemak.

Gebruikersonderzoek
Tevens is een kwalitatief gebruikersonderzoek met eyetracking op elke website uitgevoerd. Elk van de websites is door minimaal zes consumenten beoordeeld. De gebruikers hebben enkele  opdrachten op de website uitgevoerd en kregen achteraf een vragenlijst. Op verschillende punten hebben de gebruikers de speelgoedzaken beoordeeld en ook met elkaar vergeleken. Op basis hiervan is een overall klantcijfer tot stand gekomen.

Web Analytics
Ook zijn de websites beoordeeld op web analytics criteria. Netprofiler had niet de beschikking over de inloggegevens van de webstatistieken tools en heeft daarom vanaf de buitenkant de websites beoordeeld op web analytics maturity. Gekeken is naar de aanwezigheid van tools en codes. De volgende aspecten zijn beoordeeld: Tools en implementatie, geavanceerde implementatie, campagne tagging, A/B testing, zoeken en cookies & privacy. De webshops hebben een cijfer van 1 tot 10 gekregen voor alle criteria. Het gemiddelde van deze cijfers resulteerde in het eindcijfer van de webanalytics (WA) analyse.

SEO
De websites zijn ook beoordeeld op Search Engine Optimization, oftewel de organische vindbaarheid in Google. De webshops zijn beoordeeld op verschillende SEO aspecten: Crawlbaarheid, Structuur, Snelheid, Relevantie, Hoeveelheid content, Optimalisatie, Autoriteit links, Kwaliteit links, Relevantie links en Kwantiteit links.

De webshops hebben een cijfer van 1 tot 10 gekregen voor alle criteria met een wegingsfactor per onderdeel. Het gemiddelde van deze cijfers resulteerde in het eindcijfer van de Search Engine Optimization (SEO) analyse.

SEA
In de online marketing scan is ook Search Engine Advertising (SEA) meegenomen. , oftewel de resultaten in de betaalde zoekmachines. De verschillende websites zijn beoordeeld op de van buitenaf zichtbare SEA aspecten branded search, generieke search, specifieke search, gebruik van uitsluitingen, relevantie advertenties, Call-tot-action, advertentie extensies, relevantie landingspagina en kwaliteit landingspagina. De webshops hebben een cijfer van 1 tot 10 gekregen voor alle criteria met wegingsfactor per onderdeel. Het gemiddelde van deze cijfers resulteerde in het eindcijfer van de SEA analyse.

==

Over Netprofiler
Netprofiler (www.netprofiler.nl) is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in het meten en verbeteren van online resultaten. De consultants van Netprofiler helpen bedrijven om meer online bezoekers te genereren, de gebruiksvriendelijkheid van websites te verhogen en de conversie op websites te meten en te verbeteren. Naast het TOYS onderzoek, dat dit jaar voor het eerst uitgevoerd is, voert Netprofiler ook jaarlijks het IEX Netprofiler Brokeronderzoek uit naar de beste beleggingssite van Nederland.

Meer informatie: Netprofiler, Frans Appels, 020 – 3459488 / frans@netprofiler.nl
Laatste van Netprofiler  
Netprofiler lanceert digital analytics-spinoff Cloud Nine Digital

FeedCommerce, Dé Feedmanagement oplossing op basis van Google Analytics

Benchmark Toys onderzoek 2013
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2364 dagen
Netprofiler contact  

Logo Netprofiler

  +31 (0)20 - 345 94 88
  info@netprofiler.nl
  www.netprofiler.nl
Netprofiler sociaal  


Netprofiler tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nl