www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 46 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Verint breidt mobiele mogelijkheden uit met nieuwe Impact 360 Workforce Optimization-oplossing

Impact 360 Mobile stimuleert efficiency van medewerkers en managers

Amsterdam, 13 december 2013 Verint® Systems, Inc. (Nasdaq: VRNT) introduceert zijn Impact 360® Mobile™-oplossing. Die biedt aanvullende Workforce Optimization-mogelijkheden binnen het bestaande mobiele-applicatieaanbod van Verint. De nieuwe oplossing is ontwikkeld om organisaties te helpen bij het optimaliseren van medewerkers- en klantbetrokkenheid via mobiele apparaten. Impact 360® Mobile™ zorgt daarbij voor consistente ervaringen via verschillende contactkanalen. De oplossing profiteert van de kracht van de Impact 360 Workforce Optimization™-suite voor contactcenters, backoffices en retailers.

Verint helpt bedrijven bij het effectiever beheren van de bedrijfsvoering met mobiele applicaties door het uitbreiden van de mogelijkheden van zijn Voice of the Customer- (VoC) en Workforce Optimization-oplossingen (WFO). De mobiele oplossingen omvatten Enterprise Feedback Management (EFM), medewerkersplanning en performance management scorecards. Deze helpen bij het verbeteren van de bedrijfsvoering met focus op klantbetrokkenheid en stellen serviceteams in staat om klantfeedback vanuit elk kanaal vast te leggen. Naast deze mogelijkheden helpt de nieuwe Impact 360 Mobile-oplossing organisaties bij het betrokken houden van medewerkers die de dienst daadwerkelijk verlenen. Zo beheren medewerkers hun werkschema en vrije dagen op afstand, waardoor updates sneller gaan en het totale proces soepeler verloopt.

Makkelijker toegang tot data via mobiele apparaten
De nieuwe mobiele applicatie van Verint biedt medewerkers en managers toegang tot de voordelen van Impact 360 Workforce Optimization terwijl ze onderweg zijn. De app levert gebruikers dan Actionable Intelligence®. Zo kunnen zij snel reageren en vanaf elke plek en op elk moment actie ondernemen. De interface is voorzien van een eigentijdse look-and-feel en biedt intuïtieve navigatie op basis van een sterk interactief ontwerp.

Impact 360 Mobile biedt tal van features en voordelen die inherent zijn aan de WFO-suite van Verint. Voordelen zijn:
  • hogere productiviteit van leidinggevenden doordat zij sneller kunnen inspelen op verzoeken, werkschema’s en prestaties en doelen van medewerkers. Dat kan direct op de werkvloer van een contactcenter of kantoor, maar ook off-site;
  • ·verbeteren van de medewerkersproductiviteit door het op elk moment en vanaf elke locatie bieden van inzicht in Key Performance Indicator-scores en trends, het aanleveren van informatie of het aanvragen van vrije dagen;
  • ·verbeteren van de medewerkerstevredenheid door te voldoen aan de toenemende voorkeur voor mobiele communicatie.
Deze nieuwe versie sluit aan op een serie van mobiele uitbreidingen op Verint Enterprise Feedback Management met geavanceerde mobile offline surveys. Die maken het mogelijk om klantfeedback vanaf elke plek en op elk moment vast te leggen. Deze verdere uitbreidingen van de mobiele oplossingen van Verint stellen organisaties in staat om meningen van klanten vast te leggen en feedbackinformatie te operationaliseren. Daarmee komen een superieure klantenservice en klantervaringen binnen handbereik.

“De mobiele oplossingen van Verint bieden organisaties de informatie en flexibiliteit die zij nodig hebben, waar en wanneer ook. Wij maken het makkelijker om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van de moderne werknemer”, zegt Nancy Treaster, senior vicepresident en General Manager Strategic Operations van Verint Enterprise Intelligence Solutions.

Voor meer informatie over Impact 360 Mobile en andere Verint-oplossingen: www.verint.com.

Over Verint Enterprise Intelligence Solutions
De Verint® Enterprise Intelligence Solutions helpen organisaties van elke grootte bij het vastleggen en analyseren van klantinteracties, -sentimenten en -trends via verschillende kanalen. Zo verbeteren de prestaties en is de klantervaring te optimaliseren. Het portfolio omvat de Impact 360® Workforce Optimization-suite en Voice of the Customer-software. Deze dienen als strategische middelen om de klanttevredenheid en -loyaliteit te versterken, de operationele kosten te reduceren en de omzet te vergroten.

Over Verint Systems
Verint® (Nasdaq: VRNT) loopt wereldwijd voorop in het leveren van Actionable Intelligence®-oplossingen. Het portfolio met Enterprise Intelligence Solutions™ en Security Intelligence Solutions™ helpt organisaties bij het benutten van hun Big Data door de mogelijkheid om grote volumes data – zoals spraak, video en ongestructureerde tekst – uit vaak onbenutte bronnen te verzamelen, te analyseren en te benutten. Met de oplossingen en diensten van Verint nemen bedrijven van elke omvang betere en effectievere beslissingen. Meer dan tienduizend organisaties in ruim 150 landen – waaronder tachtig procent van de Fortune 100-bedrijven – vertrouwen op de Verint-oplossingen voor het verbeteren van hun prestaties en het veiliger maken van de wereld. Verint heeft zijn hoofdkantoor in New York (VS). Daarnaast zijn er wereldwijd vestigingen en beschikt het bedrijf over een uitgebreid wereldwijd partnernetwerk. Meer informatie is te vinden op www.verint.com.

Contact                                                        
Verint Systems
Marije Gould
T +44 (0)1932 509298
E Marije.Gould@verint.com
www.verint.com

Progress Communications
Stella Jansen / Inger Hund
T +31 (0)20 363 11 52
E verint@progresscommunications.nl

www.persberichtonline.nl
Laatste van Verint  
Verint en Frontline slaan handen ineen om Customer Engagement-oplossingen in Nederland uit te breiden

Verint Mobile Work View helpt werknemersbetrokkenheid te vergroten

Onderzoek Verint: twee derde Nederlandse consumenten blijft trouw aan dienstverlener
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 46 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Verint contact  

Logo Verint

  020-799 19 00
  info.nl@verint.com
  www.verint.com
Verint sociaal  


Verint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Cisco
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Logo Pegasystems
Logo Unit4
Logo Motiv ICT Security
Logo VSL
Logo Schneider Electric
Logo Cisco
Logo Ivanti
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89561 persberichten
- 5812 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8937 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl