www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2497 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

AMS-IX USA Inc. gaat van start met Open-IX Internet Exchange in New York

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), ’s werelds grootste Internetknooppunt, heeft met zijn dochteronderneming AMS-IX USA Inc. een definitief akkoord bereikt met Digital Realty (NYSE:DLR), DuPont Fabros Technology, Inc. (NYSE:DFT), Sabey Data Centers en 325 Hudson. In samenwerking met deze partijen wordt in de regio New York/New Jersey een gedistribueerd Internetknooppunt opgezet en beheerd onder de naam AMS-IX New York.

AMS-IX zal ook gedistribueerde en op zichzelf staande Internet Exchanges in Chicago en Silicon Valley uitrollen. Deze knooppunten zullen opeenvolgend geïmplementeerd worden in het eerste en het tweede kwartaal van 2014. Dit nieuwe business initiatief volgt op het certificeringsproces van de Open-IX Association voor het opzetten van neutrale en gedistribueerde Internetknooppunten in de Verenigde Staten.

In alle drie de markten zal AMS-IX Internetknooppunten uitrollen die verschillende gebieden dekken, beginnende met AMS-IX New York. De Internet Exchanges zullen niet onderling gekoppeld worden en ook niet in verbinding staan met AMS-IX in Amsterdam. De uitrol in New York vindt plaats in de datacenters van Digital Realty en DuPont Fabros Technology in New York (111 8th) en New Jersey (101 Possumtown Road, Piscataway). Afhankelijk van de vraag uit de markt en de bereidheid van andere datacenterleveranciers om samen te werken met AMS-IX, zullen andere locaties worden toegevoegd. De andere twee locaties die zijn geselecteerd voor de AMS-IX New York Internet Exchange zijn Sabey Data Centers’ Intergate.Manhattan en de nieuwe 325 Hudson Street interconnectie colocatie. Meer datacenter locaties volgen in een later stadium. AMS-IX is er van overtuigd dat een gedistribueerd exchange-model de meeste waarde toevoegt voor klanten door een grote keuze aan connectiviteitsopties in zo veel mogelijk datacenters. Het AMS-IX exchange-platform in Amsterdam is momenteel verdeeld over 12 verschillende datacenters en bedient ruim 600 IP-netwerken wereldwijd. Dit maakt AMS-IX Amsterdam tot het grootste Internetknooppunt ter wereld.

Open-IX is een initiatief dat is gestart door een groep van Internet netwerk operators, contenteigenaren, distributeurs en andere Internetgerelateerde partijen, zoals datacenters. Open-IX stimuleert de ontwikkeling van het neutrale en gedistribueerde exchange-model in Noord-Amerika. Deze groep vormde ook de Open-IX Association en installeerde een interim bestuursraad naar aanleiding van de aftrap van het initiatief in augustus van dit jaar.

Internetknooppunten en datacenterbedrijven zoals AMS-IX, Digital Realty en DuPont Fabros Technology, zullen worden beoordeeld volgens de technologiestandaarden die zijn vastgesteld door de Open-IX community. Het Open-IX framework verzekert toekomstige continuïteit van het neutrale governance-model en de technische compliance van alle deelnemende Internetknooppunten. Het ultieme doel van Open-IX is om complexiteit op het gebied van interconnectie en de gerelateerde kosten te verminderen in Noord-Amerika, waar dit veel complexer en duurder is dan in Europa. In Europa is het neutrale en gedistribueerde exchange-model veel meer gemeengoed. Het initiatief van AMS-IX, Digital Realty en DuPont Fabros Technology past binnen de visie van het Open-IX framework. Alle partijen rekenen dan ook op de ondersteuning door Open-IX wanneer zij het proces in gang zetten.

Job Witteman, CEO van AMS-IX, zegt: “De kans om met de versterking van de Open-IX community neutraal gedistribueerde Internetknooppunten in de VS te starten, past bij onze strategie om Internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Dit model zal zowel de complexiteit als de gerelateerde kosten verminderen, waardoor wij overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van het model voor de Noord-Amerikaanse markt voor IP interconnectie. AMS-IX streeft ernaar om deze markt te transformeren. We zijn dan ook erg verheugd dat we gaan partneren met twee grote partijen op deze markt: Digital Realty en DuPont Fabros Technology.”

We zijn verheugd dat we gaan samenwerken met AMS-IX voor dit belangrijke initiatief”, zegt Michael F. Foust, Chief Executive Officer van Digital Realty. “Door mee te werken aan het opzetten van een werkelijk open omgeving voor een Internetknooppunt, ondersteunen we de vraag van de Open-IX community naar neutrale knooppunten die efficiënter en kosteneffectiever zijn dan wat op dit moment op de markt beschikbaar is. Hierdoor zullen onze klanten toegang krijgen tot een verbeterde interconnectiviteit en Internetpeering-mogelijkheden.

Hossein Fateh, President en Chief Executive Officer van DuPont Fabros Technology, Inc. voegt toe: “Hiermee borduren wij voort op ons carrier-neutrale basisprincipe. We zijn dan ook erg verheugd om de Open-IX Association, maar ook de ontwikkeling van de AMS-IX New York Internet Exchange te ondersteunen in ons Piscataway NJ1 datacenter. De AMS-IX Internet Exchange zal via NJ1 de netwerkproviders en de New York Stock Exchange ondersteunen. Zij bieden momenteel connectiviteitsdiensten aan onze klanten. We verwachten dat onze klanten hierdoor kunnen profiteren van deze open peering en interconnectiviteit omgeving.”

John Sabey, President van Sabey Data Centers, stelt: "We zijn erg blij om samen met AMS-IX dit belangrijke marktveranderende initiatief te starten. Het aanbieden van meer keuze aan de carriers en de klanten in New York City is goed voor iedereen."

AMS-IX New York neemt met ingang van vandaag opdrachten aan. De 111 8ste  Digital Realty faciliteit is de eerste omgeving waarbinnen klantpoorten nu al beschikbaar zijn. De andere twee Internet Exchanges (AMS-IX Chicago en AMS-IX Silicon Valley) zullen respectievelijk volgen in het eerste en tweede kwartaal van 2014. Henk Steenman, CTO van AMS-IX, zegt : "Door onze ervaring met het bouwen en beheren van Internet Exchanges in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Oost-Afrika hebben we een blauwdruk voor het uitrollen van nieuwe Internet Exchanges. Alle configuratie-, beheer- en monitoringsystemen zijn vooraf gedefinieerd en klaar voor gebruik. De belangrijkste prioriteit is om de organisatie en het team uit te breiden en om de apparatuur en de lokale Dark Fiber tussen de verschillende datacenters te implementeren. Vervolgens kunnen we aan de slag met andere commercieel interessante partijen die met AMS-IX willen samenwerken en Open-IX gecertificeerd zijn."

Over AMS-IX
AMS-IX - Amsterdam Internet Exchange - is een neutraal en onafhankelijk internetknooppunt opgericht in de vroege jaren ‘90. Meer dan 600 aangesloten onafhankelijke netwerken komen samen om onderling internetverkeer van meer dan 2,5 Terabit per seconde uit te wisselen. Dit maakt AMS-IX tot het grootste internetknooppunt ter wereld. Het AMS-IX platform biedt IP Interconnectie en peering diensten van gegarandeerde hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, Voice-over-IP, mobiel internetverkeer of video. AMS-IX beheert tevens de eerste mobiele peering punten wereldwijd, de Global GPRS Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en het IPX Interconnectiepunt (Inter-IPX). Bovendien beheert AMS-IX twee internet exchanges buiten de grenzen, namelijk AMS-IX Hong Kong en AMS-IX Caribbean op Curaçao. Momenteel wordt de AMS-IX East Africa Exchange Point gebouwd in Mombasa, Kenia.

Neem voor meer informatie over AMS-IX contact op met AMS-IX PR & Communicatie:
Tel: 020 305 89 99                                            Fax: 020 305 89 90
E-mail: pr@ams-ix.net                                      http://www.ams-ix.net

Meer informatie over AMS-IX BV: http://www.ams-ix.net
Meer informatie over AMS-IX New York: https://nynj.ams-ix.net
Laatste van AMS-IX B.V.  
AMS-IX krijgt nieuwe CFO en Senior Director Sales & Marketing

Nederlandse digitale-infrastructuursector levert significante bijdrage aan internet-economie

AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 22 dagen
AMS-IX B.V. contact  

Logo AMS-IX B.V.

  +31 20 305 89 99
  info@ams-ix.net
  www.ams-ix.net
AMS-IX B.V. sociaal  


AMS-IX B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Aventeon BV
Logo Intergrid
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Pegamento
Logo QuandaGo
Logo Humanwave B.V.
Logo RockingRobots
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Signet
Logo SRC System Integrators BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Salure
Logo Hyarchis
Logo Enable-U
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Nalanda Technology
Logo MCS B.V.
Logo Yenlo
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Kannegieter
Logo MCS B.V.
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo MCS B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Techone B.V.
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Auth0
Logo Infor
Logo Clarity Benelux
Logo Workiva
Logo Schneider Electric
Logo Orange Cyberdefense
Logo Ivanti
Logo Eaton
Logo ilionx
Logo Schneider Electric
Logo USoft
Logo Diamanti
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89815 persberichten
- 5833 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9157 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl