Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 90 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Co-Workx / Fenceworks

R&MinteliPhy vereenvoudigt netwerkbeheer

Automatisch monitoren van alle kabelverbindingen halveert beheerkosten

Apeldoorn, 19 september 2013 - R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, introduceert een oplossing voor het automatisch monitoren van netwerkaansluitingen. R&MinteliPhy bewaakt continu alle verbindingen in datacenters en bedrijfsnetwerken om het beheer te vereenvoudigen en de kwaliteit te verhogen. Deze nieuwe management-oplossing is op ieder gewenst moment aan een netwerk toe te voegen en draait op een centrale server die op afstand automatisch de verbindingstatus registreert. R&MinteliPhy bevat tevens functionaliteiten voor het analyseren, beheren en plannen van de totale infrastructuur aan netwerkbekabeling.
 
RFID-gebaseerde oplossing
R&MinteliPhy bestaat uit twee onderdelen, namelijk hardware die de bekabeling in de gaten houdt en een centrale server waarop managementsoftware draait. De netwerk-kabels zijn voorzien van RFID-tags, met identificatiecodes en informatie over het aansluitsnoer. Die RFID-tags communiceren met sensorstrips die op patchpanelen zijn geplaatst. De sensorstrips detecteren of de kabels met tags wel of niet verbonden zijn en sturen informatie naar zogenaamde analysers die in de patchkast worden geïntegreerd. Zo kan het systeem elke aansluiting en patchkabel in een datanetwerk continue monitoren, waarbij  LED’s op de sensorstrip duidelijk de status laten zien. De R&MinteliPhy sensorstrips zijn retrofittable en kunnen dus op ieder gewenst moment op de panelen worden geklikt. De analysers communiceren alle geregistreerde informatie met een managementserver, die zowel lokaal als in de cloud (SaaS) te installeren is. Het  is ook mogelijk om op een PC of smartphone in realtime te worden geïnformeerd over een verkeerd aangesloten kabel, waardoor die binnen enkele seconden te traceren is.
 
Managementserver
De R&M managementserver is in staat om continu de netwerkstatus te beheren en tevens te helpen bij het plannen van wijzigingen of onderhoud aan het netwerk. De software biedt namelijk functionaliteit om de lay-out van patchkasten, computerruimtes of complete bedrijfsnetwerken te visualiseren en te combineren met gebouwtekeningen of andere locatiegegevens. Als het netwerk wordt uitgebreid met nieuwe apparatuur, of apparatuur wordt verplaatst, genereert de managementserver automatisch een nieuw overzicht van alle verbindingen. Daarbij detecteert de software ook ongebruikte patchkabels en netwerkpoorten. Zo kunnen bedrijven hun infrastructuurcapaciteit beter benutten en het rendement van hun netwerkapparatuur verhogen. De managementserver van R&MinteliPhy helpt ook om werkzaamheden eenvoudiger te plannen, door automatisch materiaal- en labellijsten voor nieuwe aansluitingen of uitbreidingen samen te stellen. Inclusief de bijbehorende werkopdracht voor de installateur.
 
Automatisch infrastructuurmanagement
"Automatic Infrastructure Management (AIM), maakt het mogelijk om de betrouwbaarheid van netwerken verder te verhogen", vertelt RCDD Gert-Jan Roozeboom, Technical Manager Western Europe bij R&M. "Er zijn al jaren diverse systemen op de markt  met  speciale patchkabels om netwerkverbindingen te registreren maar de software is vaak niet gebruiksvriendelijk en te arbeidsintensief om het overzicht van de netwerkinfrastructuur up to date te houden. Belangrijk is dat softwareprogramma´s een intuïtieve grafische interface hebben voor een eenvoudige bediening, gecombineerd met een krachtige API (Application Programming Interface) voor de communicatie met systemen van derden. De door ons toegepaste software wordt al jaren met succes toegepast voor kabel- en assetmanagement en heeft standaard softwarebridges voor integratie met o.a. netwerkmanagementsoftware, PABX-systemen en helpdeskproducten." Uit onderzoek van Frost & Sullivan blijkt dat 20 tot 40% van alle aansluitingen na verloop van tijd wordt vergeten. Deze niet gebruikte poorten zijn in de ogen van R&M pure kapitaalverspilling.
 
Betrouwbaarder netwerkbeheer
"Er zijn geen speciale kabels of nieuwe panelen nodig om R&MinteliPhy te kunnen gebruiken", legt Roozeboom uit. "De oplossing is achteraf met minimale inspanningen te installeren op bijna alle bestaande R&M-netwerken". Na installatie genereert het systeem automatisch alle documentatie. Dit kan een flinke besparing op netwerkonderhoudskosten opleveren. Het handmatig beheren van netwerkaansluitingen is vanuit administratief oogpunt niet meer van deze tijd. "Handmatig bijhouden kost teveel arbeid en tijd", vervolgt Roozeboom. "Verder speelt het belang van een probleemloos draaiend netwerk een steeds grotere rol. De oorzaak van een storing is aanzienlijk moeilijker te vinden wanneer documentatie niet klopt. Ook stellen internationale standaarden, op het gebied van veiligheid, juridische aspecten, servicecontracten en kwaliteitsmanagement, toenemende eisen aan de betrouwbaarheid van het netwerkbeheer."


Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in meer dan 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 183,6 miljoen in 2012 en 724 medewerkers, behoort R&M tot de top 3 leveranciers in Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.

Meer informatie is te vinden op: www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.


NOOT VOOR DE REDACTIE
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Co-Workx, Peter Gloudemans
Tel: 06-53471777
Email: peter@co-workx.nl
Laatste van R&M Netherlands B.V.  
R&MinteliPhy vereenvoudigt netwerkbeheer

R&M en Cofely bundelen krachten in raamovereenkomst

R&M benoemt Michel Riva tot CEO en Richard Eichhorn tot CSO
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 90 dagen
R&M Netherland.. contact  

Logo R&M Netherlands B.V.

  +31(55) 368 18 00
  nld@rdm.com
  www.rdm.com/bnl
R&M Netherland.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl