Datum: (1803 dagen oud)
Bedrijf:

Verizon rondt eerste proef met 200G-netwerk succesvol af

Dataverkeer tussen New York en Boston via Verizons Ultra-Lange-Afstandsnetwerk met gebruik van Ciena Coherent OpticsAMSTERAM – Verizon heeft het verdubbelen van de capaciteit over glasvezel door middel van 200G technologie succesvol getest. De proef is uitgevoerd op Verizons ultra-lange-afstandsnetwerk tussen New York en Boston.

De proef, waarbij data over meer dan 400 kilometer werd verstuurd, bewijst dat de spectrale efficiëntie van het netwerk te verdubbelen is en tegelijkertijd de kosten per bit te verminderen zijn in vergelijking met 100G-technologie. Dit is momenteel de snelste technologie binnen het netwerk van Verizon. 200G-technologie kan hierdoor uitkomst bieden bij de sterke groei van het dataverkeer, mede veroorzaakt door online video, LTE 4G en cloud gebruik.

Tijdens de proef is gebruik gemaakt van dezelfde hardware die nu Verizon’s 100G ultra-lange-afstandsdataverkeer ondersteund. Daarnaast werd pre-productie software gebruikt om de Ciena Wavelogic3 coherent optical processor te configureren. Door het gebruik van coherent optic technologie is een minder sterk optisch signaal nodig en wordt de afstand verlengd waarover het signaal verstuurd kan worden zonder kwaliteitsverlies.
De 200G transmissie test werd meer dan een maand uitgevoerd op Verizon’s ultra-lange-afstand optisch systeem zonder impact te hebben op het live dataverkeer van klanten dat werd uitgevoerd op hetzelfde systeem. Hierdoor is de technologie gevalideerd in een operationeel netwerk.

“Deze proef toont aan dat we de draagkracht van het dataverkeer van optische kanalen kunnen verdubbelen zonder wijzigingen aan te brengen in de onderliggende infrastructuur,” zeg Francois Locoh-Donou, senior vice president Global Product Group bij Ciena.

High bandwidth technologie blijft zich snel ontwikkelen en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt afgelopen decennium. Verizon is voorloper in de high bit rate technologie en was de eerste wereldwijde aanbieder die 100G technologie inzette op ultra-lange-afstandsroutes in 2009.

Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) met hoofdkantoor in New York, is wereldwijd marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en bekabelde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 100 miljoen aansluitingen door het land. Daarnaast biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatie- en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert wereldwijd geïntegreerde bedrijfsoplossingen aan klanten in meer dan 150 landen. Verizon, een Dow 30 genoteerd bedrijf met bijna 116 miljard dollar omzet in 2012, heeft 180,900 medewerkers. Voor meer informatie, bezoek about.verizon.com

####

VERIZON’S ONLINE NEWS CENTER: Verizon persberichten, speeches en biografieën van executives, media contacten en andere informatie is beschikbaar via Verizons online News Center via newscenter.verizon.com. De persberichten zijn ook verkrijgbaar via een RSS feed. Abonneren kan via newscenter.verizon.com/corporate/feeds