Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 14 dagen geleden)
Bedrijf:

Snelle mobile- en cloud adoptie stimuleert productiviteitsgroei van Nederlandse middelgrote bedrijven

Productiviteit Nederlandse middelgrote bedrijven groeit sneller dan van grootbedrijf

Putten, 15 juli 2013 – De productiviteit van Nederlandse bedrijven met tussen 50 en 250 werknemers groeit sneller dan de productiviteit van grote ondernemingen. Daarmee vormt Nederland een uitzondering in Europa. In de UK en Frankrijk blijft namelijk de productiviteit van middelgrote bedrijven juist achter bij de productiviteitsgroei die grote bedrijven realiseren.

Dat is de meest opvallende uitkomst van een onderzoek van het Centre for Economics and Business Research (Cebr) in opdracht van Cordys. Het onderzoek laat zien dat in de UK en Frankrijk de groei in productiviteit na de economische recessie in het grootbedrijf 1,1 procentpunt hoger ligt dan in middelgrote bedrijven van de 50 en 250 werknemers. Nederland vormt hierop een uitzondering. Hier is juist de productiviteitsgroei in middelgrote bedrijven 1,4 procentpunt hoger dan de groei in productiviteit van grote bedrijven (meer dan 250 werknemers).

Middelgrote Nederlandse bedrijven zijn met een omzet per werknemer per jaar van € 70.530 veel productiever dan hun tegenhangers in de UK (omzet van € 57.840 per werknemer) en Frankrijk (omzet van € 60.840 per werknemer per jaar). In Nederland leveren middelgrote bedrijven bovendien de grootste bijdrage aan het BNP (25,8 procent).

Eén van de verklaringen van het verschil in productiviteitsgroei is de adoptie van ICT. Nederlandse middelgrote bedrijven hebben een inhaalslag gemaakt ten opzichte van grote bedrijven door enterprisesoftware via de cloud af te nemen. Daardoor is de ICT-adoptie relatief hoog. Zo is de adoptie van ERP in middelgrote bedrijven in Nederland meer dan 50 procent, terwijl in het Britse middenbedrijf slechts iets meer dan 20 procent van de organisaties met ERP werkt. Nederland verslaat zowel de UK als Frankrijk als het gaat om het gebruik van operationele en analytische CRM en mobiele apps.

Art Landro, CEO bij Cordys: “In Nederland is de adoptie van cloud-applicaties relatief snel gegaan. Dat komt mede doordat ons land vrij veel cloud brokers kent die voor hun klanten fungeren als een one-stop-shop en die ervoor zorgen dat verschillende cloud-applicaties naadloos met elkaar samenwerken. Je ziet bijvoorbeeld dat Nederlandse middelgrote bedrijven in vergelijking tot hun collega’s in de UK en Frankrijk vaker gebruikmaken van online samenwerkingssoftware en mobiele business apps, tools die worden afgenomen uit de cloud. Het zijn juist dit soort applicaties die het mogelijk maken om veel efficiënter te werken. Het verbaast ons daarom niet dat de productiviteitsgroei van Nederlandse middelgrote bedrijven op een hoger niveau ligt dan die in de UK en Frankrijk.”

Een voorbeeld van een succesvolle cloud-toepassing in het middenbedrijf is NCCW’s Corporatie Cloud, een cloud-gebaseerd BPM-platform waarmee woningcorporaties optimaal kunnen samenwerken in de keten. Wibo Pollmann, algemeen directeur van NCCW: “Om klanten optimaal te kunnen bedienen en kosten laag te houden, is procesgestuurd werken een must voor elke woningcorporatie. Met de op Cordys-technologie gebaseerde Corporatie Cloud, kunnen onze klanten hun processen continu stroomlijnen en fundamenteel verbeteren.” 

Over de voordelen van de Corporate Cloud zegt Lex Janssen, directeur/bestuurder van Woningstichting Wageningen: “Lagere kosten, hogere klantwaardering, continue procesmeting en eenvoudige procesaanpassing zijn de vier speerpunten bij de Corporatie Cloud. Na een relatief korte voorbereidingstijd wordt dit nu ook in de praktijk waargemaakt.”

Over het onderzoek

Het Centre for Economics and Business Research (Cebr) heeft de productiviteit van alle Nederlandse, Britse en Franse middelgrote bedrijven (50-250 werknemers) in 2011 vergeleken op basis van cijfers van de Europese Commissie. Deze gegevens zijn afgezet tegen het ICT-gebruik in 2011 in deze organisaties.


Over Cordys

Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het Business Operations Platform van Cordys combineert een complete Business Proces Management Suite (BPMS) met enterprise-applicatieontwikkeling en de nieuwste generatie integratiesoftware. Het Cordys-platform is on-premise maar ook als Platform-as-a-Service (PaaS) in te zetten. Global 2000-bedrijven kiezen voor het Cordys-platform om de prestaties van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren en meer waarde te halen uit hun bestaande IT-systemen. Serviceproviders en ISV's implementeren het platform om nieuwe cloudproducten en -diensten te ontwikkelen en tegelijk kostenbesparingen te realiseren.

Cordys's hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming kantoren in Noord-Amerika, Europa, en Azië. Voor meer informatie: www.cordys.com.

Voor meer persinformatie: 

Yellow Communications, Marieke van der Hart, telefoon: +31 (0)23 555 34 24, e-mail: marieke@yellow-communications.com

Laatste van Cordys  
FNV Bondgenoten verbetert bedrijfsvoering met Cordys

Snelle mobile- en cloud adoptie stimuleert productiviteitsgroei van Nederlandse middelgrote bedrijven

Pacific Blue Cross versnelt klant-acquisitie met Cordys
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 14 dagen
Cordys contact  

Logo Cordys

  +31 (0) 341 37 5555
  info-europe@cordys.com
  www.cordys.com
Cordys sociaal  


Cordys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl