www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 14 dagen geleden)

ONDERZOEK: AVONTUURLIJKE INSLAG KENMERKT NEDERLANDSE VAKANTIEGANGER

Nederlander kiest graag voor onbekende locatie en houdt van spontane vakantie

Maandag 15 juli 2013

Amsterdam, 15 juli 2013 -  Nederlanders baseren hun keuze voor vakantiebestemming op totale kosten, weersvoorspellingen en de locatie en dan het liefst een onbekende. Dit blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse ‘Life's a beach 2013’- onderzoek van Expedia.com, ‘s werelds grootste online reisbureau. Het onderzoek is een analyse van het gedrag en voorkeuren betreffende strandvakanties onder reizigers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Internationaal onderzoeksbureau Harris Interactive voerde het online onderzoek uit onder 8.606 consumenten in 24 landen.

Kosten, het weer en nieuwe locatie zijn belangrijke criteria voor keuze
De totale kosten van een vakantie is het belangrijkste criterium voor de keuze voor de eindbestemming van Nederlanders. Zestig procent neemt dit mee bij de overweging. Ook houden Nederlanders de weersvoorspelling goed in de gaten. Zesenveertig procent praat niet alleen over het weer, maar geeft ook aan dat dit doorslaggevend kan zijn bij de bestemmingskeuze.

Nederlander gaat voor het onbekende
Een ander criterium voor de Nederlander is de bekendheid met de locatie. Een vierde van de Nederlanders gaat alleen naar een locatie waar ze nog nooit eerder is geweest. Voor veel reizigers wereldwijd is het juist belangrijk dat ze naar een plek toe gaan die ze al kennen. Wereldwijd gezien houdt meer dan een derde (34 procent) daar rekening mee wanneer ze een bestemming uitkiezen en gaan voor safe. Slechts 11 procent van de Nederlanders gaat wel voor een bekende locatie. Wij zijn daarmee een stuk avontuurlijker en gaan graag naar het onbekende in vergelijking met de rest van de wereld. Dit wordt nog eens bevestigd door het feit dat meer dan een derde van de vakantiegangers wereldwijd meestal of altijd terugkeert naar hetzelfde strand. Nederland is daarbij een uitzondering, aangezien slechts 17 procent zijn of haar vakantie op dezelfde locatie plant.

Spontane vakanties
Dat het avontuurlijke in ons zit, blijkt ook uit het feit dat we graag voor spontane vakanties gaan. Wereldwijd staat Nederland in de top drie van landen die hun vakantie dichtbij huis korter dan één week van tevoren plant. De Zweden voeren de boventoon, gevolgd door de Denen met respectievelijk 32 procent en 27 procent. Vierentwintig procent van de Nederlanders legt een vakantie in eigen land een week van te voren vast. Wanneer we naar het buitenland gaan, regelen we dit ook vrij kort voor tijd, namelijk korter dan een half jaar van te voren. Achtenzestig procent van de Nederlanders plant hun vakantie binnen zes maanden. Wereldwijd gezien plannen  reizigers hun vakantie iets eerder, 44 procent van de vakantiegangers wereldwijd zorgt er namelijk voor dat alles minstens een half jaar van te voren in kannen en kruiken is.

Persoonlijke aanbevelingen belangrijk criterium voor keuze
Wereldwijd gezien hebben persoonlijke aanbevelingen de grootste invloed wanneer vakantiegangers een keuze maken voor hun strandbestemming. Ook in Nederland scoren persoonlijke tips hoog met 40 procent. Gevolgd door reviews van andere reizigers en op de derde plek komen de last minute deals.  Reismagazines en tv programma’s hebben de minste invloed op de keuze van de bestemming van Nederlanders met slechts 9 procent.

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager Expedia: “Met ons jaarlijkse ‘Life's a beach’-onderzoek komen we er achter wat de voorkeuren en verschillen tussen reizigers zijn uit de hele wereld. Deze kennis zetten we in om ons aanbod nog verder aan te passen aan lokale wensen. Dit jaar bleek bijvoorbeeld uit het onderzoek dat Nederlanders erg avontuurlijk zijn en hun vakantie in eigen land het liefst heel kort van te voren plannen. Daarom zorgen wij er voor dat onze aanbiedingen in eigen land juist in de periode kort voor een reis het voordeligst zijn. De Expedia app is ook erg geschikt voor het boeken van last minute trips op de mobiel. Veel van onze kortingen zijn ‘mobile only’ en deze kunnen kort van te voren sterk oplopen.”

Over het onderzoek
Voor het 'Life's a Beach 2013'-onderzoek, ondervroeg Harris Interactive 8.606 inwoners van Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Ierland, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, India, Zuid-Korea, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Maleisië, Noord-Amerika, Verenigde Staten, Canada,  Mexico, Brazilië.


Over Expedia

Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en biedt toegang tot 205.000 hotels over de hele wereld (inclusief boutique hotels en grote hotelmerken) en meer dan 300 luchtvaart-maatschappijen. Door het combineren van keuze met gespecialiseerde tools om deze opties te verfijnen, helpt Expedia.nl reizigers de reis te vinden en te creëren die het beste past bij hun individuele behoeftes.

Expedia.nl is onderdeel van Expedia inc. en biedt zowel zakenreizigers als vakantiegangers toegevoegde waarde als het gaat om eenvoudig een reis zoeken, plannen en boeken. Bij leveranciers van reizen zorgt Expedia voor toenemende vraag en directe boekingen en het biedt adverteerders de mogelijkheid om reizigers te bereiken via Expedia Media Solutions. Expedia is tevens de drijvende kracht achter boekingen voor ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en hotelketens, top consumentenmerken, websites met hoge bezoekers aantallen en voor duizenden actieve partners via het  Expedia® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.nl en het vliegtuiglogo zijn handelsmerken van Expedia, Inc in de Europese gemeenschap en enkele andere rechtsgebieden. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren © 2012 Expedia, Inc.

Meer informatie
Whizpr
Yvon Reitsma/ Rinske van den Bos
Tel.: 0317 410 483
E-mail: expedia@whizpr.nl

Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 14 dagen

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com