www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 18 dagen geleden)
Bedrijf:

63% van de Europese bedrijven nog lang niet klaar voor digitale transformatie, aldus nieuw onderzoek door Ricoh

's-Hertogenbosch - 15. July 2013

Europese leidinggevenden zijn nog niet volledig klaar voor het digitale tijdperk. Volgens een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd door Ricoh zegt 63% verre van klaar te zijn voor digitale transformatie [1]. Het onderzoek toont tevens aan dat hoewel een overweldigende meerderheid van de leidinggevenden (83 procent) gelooft dat de CIO goed is uitgerust om de digitale transformatie aan te sturen, zij tegelijk nog niet volledig gemachtigd zijn om kritische groeiactiviteiten te wijzigen. Bijvoorbeeld, het optimaliseren van kritieke bedrijfsprocessen wordt door leidinggevenden genoemd als de nummer één activiteit die de grootste positieve invloed heeft op bedrijfsgroei. CIO's zijn op dit moment echter het minst in staat om juist dit te veranderen; slechts 9 procent gelooft dat zij gemachtigd zijn op dit gebied.

Het onderzoek toont aan dat er een duidelijke mogelijkheid is voor de CIO om naar voren te stappen en te helpen de digitale strategie en de groei van het bedrijf vorm te geven, indien hij verder gemachtigd wordt door het bedrijf. De top drie eigenschappen van een succesvolle CIO zijn volgens de leidinggevenden: 1) een marketingachtergrond, 2) technologische deskundigheid en 3) deskundigheid in optimalisatie van kritieke bedrijfsprocessen. Slechts enkele respondenten geven aan dat de CIO op dit moment gemachtigd is om de corresponderende elementen van een succesvolle digitale strategie te veranderen, zoals klant engagement (slechts 13 procent) en supply chain (slechts 14 procent).

Op dit moment worden digitale transformatieprojecten vooral geleid door ofwel de CTO of de CIO (43 procent), gevolgd door de CEO (30 procent). Wanneer echter alleen de CIO in beschouwing wordt genomen, dan leiden zij slechts in 21 procent van de bedrijven. Bovendien heeft minder dan de helft van de ondervraagden een CIO in de raad van bestuur (46 procent).

Ian Winham, CIO en CFO van Ricoh Europe PLC zegt, “De onderzoeksresultaten tonen aan dat de meerderheid van de bedrijven zich nog in de ‘digital dark ages’ bevindt en dat ze momenteel onvoorbereid zijn om de digitale transformatie door te gaan maken. In een tijd waarin meer technologie-gedreven veranderingen verwacht worden, zullen bedrijven in staat moeten zijn zich snel aan te passen aan nieuwe eisen van klanten, economische omstandigheden en om een concurrerend voordeel te behouden. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die teweeg gebracht worden door deze verandering, moet IT-management niet langer gezien worden als een ondersteunende rol; in plaats daarvan moeten CIO's verder gemachtigd worden om bedrijfsmodellen, interactie met klanten en productiviteit van werknemers te beïnvloeden.”

Door te beginnen met bedrijfskritieke processen - de nummer één-activiteit die invloed heeft op bedrijfsgroei - kunnen CIO's technologische expertise combineren met commerciële scherpzinnigheid om de traditionele werkwijzen van de bedrijven te herzien en te veranderen. Zij zullen er op hun beurt meer uit halen dan alleen kostenbesparingen. De organisatie zal profiteren van een productiever en flexibel werkmodel waarin het delen van kennis onder medewerkers verbeterd is en zij beter reageren op de behoeften van klanten. Op de lange termijn kan de CIO zich met deze sterke basis richten op de kernactiviteiten en het bedrijf succesvol leiden naar een helderdere digitale toekomst."


[1] Onderzoek uitgevoerd door Coleman Parkes Research, mei-juni 2013

Multimedia

Over Ricoh

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare scanoplossingen voor kantooromgevingen, production printing, documentmanagement systemen en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2012 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.924 miljard yen (ongeveer 20 miljard USD).

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het bedrijf staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te transformeren en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd door middel van een online enquete uitgevoerd in mei en juni 2013 door Coleman Parkes Research in opdracht van Ricoh Europe PLC. De respondenten zijn 735 senior zakelijke en IT-besluitvormers in 8 verticale sectoren: onderwijs, juridisch, nuts/energie, gezondheidszorg, publieke sector, detailhandel, productie en financiële diensten. De deelnemende respondenten kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, België, Scandinavië (Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken), Zwitserland en Rusland. 

Contact details

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Ricoh Nederland B.V. 
Gineke Wilms, Corporate Public Relations Manager
T. 073 - 645 27 19  M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!

Twitter: @RicohNL

Facebook: facebook.com/ricohnederland

Blog: www.ricohblog.nl

Laatste van Ricoh Nederland B.V.  
Ricoh beheert nu ook AV op afstand

Ruim driekwart van de mkb’ers gebruikt 3D-print in 2020

Helft ondernemers denkt over vijf jaar niet meer te bestaan als ze niet investeren in nieuwe technologie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 18 dagen
Ricoh Nederlan.. contact  

Logo Ricoh Nederland B.V.

Ricoh Nederlan.. sociaal  


Ricoh Nederlan.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl