QlikView-app LoanOwl biedt financiële sector volledig inzicht binnen één applicatie

QlikTech-partner IPC Global biedt oplossing aan via online marktplaats QlikMarket

Hoofddorp, 2 juli 2013QlikTech, (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence (BI), kondigt de beschikbaarheid aan van LoanOwl, een applicatie die speciaal is ontwikkeld voor de financiële sector. Deze applicatie, gebouwd op het QlikView Business Discovery platform, is ontwikkeld door IPC Global, een QlikView Elite Solution Provider, en is wereldwijd beschikbaar via de online marktplaats QlikMarket. De oplossing biedt financiële dienstverleners binnen één app volledig inzicht in omzet, uitgaven, risk en compliance rondom het verstrekking- en acceptatieproces van persoonlijke leningen.

Banken, verzekeraars en andere financiële instellingen kunnen LoanOwl inzetten om snelle en onderbouwde beslissingen te nemen en het verwerkingsproces van consumptief krediet te optimaliseren. Dat kan onder meer door het monitoren van alle details aangaande een krediet en het aanvraagproces op basis van polissen en richtlijnen. Bovendien helpt LoanOwl het management van financiële organisaties bij het monitoren van medewerkerprestaties, gebaseerd op verschillende bedrijfsspecifieke criteria. LoanOwl draagt hiermee niet alleen bij aan alle aspecten van de verstrekking en acceptatie van persoonlijke kredieten, maar ook aan ondersteunende afdelingen zoals sales, operations en risk & compliance.

LoanOwl is ontwikkeld met de feedback en veelvoorkomende bottlenecks uit de markt als uitgangspunt. “We zagen bij meerdere financiële instellingen dezelfde pijnpunten. Dat was voor ons de aanleiding voor het ontwikkelen van een applicatie die bijdraagt aan de uitdagingen op het gebied van rapportages en die inzicht kan verschaffen in de data en daarmee de operationele processen van financiële instellingen”, vertelt Adam Krepistman, Enterprise Solutions Architect bij IPC Global. “Financiële organisaties moeten constant accurate data aanleveren aan accountants en compliance officers. Die data moet snel en efficiënt bij elkaar kunnen worden gebracht. Met QlikView kunnen we applicaties ontwikkelen die self-service Business Intelligence voor iedereen op de werkvloer écht mogelijk maakt, waardoor snelheid en efficiency gewaarborgd zijn.”

LoanOwl wordt al ingezet door twee Amerikaanse banken:

  • Alpine Bank: Net als vele andere banken, beschikte Alpine over veel nuttige data die was weggestopt in verschillende databases en file systemen. Binnen drie weken implementeerde Alpine de applicatie LoanOwl voor verschillende individuele gebruikers binnen de organisatie. De applicatie geeft een helder beeld van iedere lening uit het consumentenportfolio en geeft Alpine bovendien een duidelijk overzicht van hun beslissingsproces, inclusief analysemogelijkheden. Alpine zet LoanOwl voornamelijk in voor audits, het herzien van leningen, compliance en het tracken van leningen. De applicatie heeft inmiddels voor aanzienlijke tijdsbesparingen rondom rapportages gezorgd, terwijl efficiency en kwaliteit tegelijkertijd verbeterden.

  • BankPlus: Naar aanleiding van verschillende uitdagingen op het gebied van rapportages, implementeerde BankPlus LoanOwl om niet alleen meer grip te krijgen op haar processen voor consumptief krediet, maar ook op het kredietadministratieproces en compliance. LoanOwl draagt bij aan beter onderbouwde managementbeslissingen, accurate data, een verbeterde personeelsstructuur en het terugdringen van het aantal uren die besteed worden aan overleg met IT voor rapportages. Bovendien is BankPlus nu in staat om te zien wanneer en of het nodig is om sommige consumentenleningen op te heffen of richtlijnen aan te passen.

“De door IPC Global ontwikkelde applicatie op basis van het QlikView Business Discovery platform zorgt ervoor dat data echt toegankelijk wordt voor bedrijven in de financiële sector”, aldus Paul Van Siclen, Directeur Market Development voor Financial Services bij QlikTech. “Het is fantastisch om te zien dat onze online marktplaats QlikMarket wederom een uitstekend kanaal blijkt te zijn voor partners als IPC om in contact te komen met bestaande en nieuwe gebruikers.”

----------------------
Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 28.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
035-5822730
qliktech@marcommit.nl