www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 61 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

Akamai voegt nieuwe elementen toe aan de Aura Network Solutions-familie

  • Operator Content Delivery Network (CDN)-oplossingen stellen netwerkproviders in staat om nieuwe diensten aan te bieden
  • Operators kunnen voldoen aan de vraag van abonnees naar multi-screen video

Amsterdam, 29 mei 2013 – Aura Lumen en Aura Spectra maken nu deel van de Aura Network Solutions familie van Operator CDN (OCDN)-oplossingen van

Akamai Technologies, leverancier van technologieën die het web versnellen en beveiligen. Aura Network Solutions kunnen netwerk service providers helpen om nieuwe omzet te genereren, een betere gebruikersbeleving te bieden, de netwerkkosten te beheren en de infrastructuur voor het afleveren van video te vereenvoudigen, zowel voor content van de operator zelf als voor over-the-top (‘OTT’)-diensten.

Operators stellen verschillende eisen aan hun CDN-implementaties en de Aura Network Solutions bundel bestaat daarom uit twee afzonderlijke OCDN-productlijnen: Aura Lumen (CDN in licentie) en Aura Spectra (SaaS CDN) . Dit model is ontwikkeld om maximale flexibiliteit te bieden in hoe operators de oplossing implementeren en zo te helpen om de waarde van hun OCDN-investering vergroten. Net zo belangrijk is dat de integratie van de producten die verkregen zijn door Akamai’s overname van Verivue. Hierdoor is Akamai in staat om Aura Lumen te leveren als een veelomvattende oplossing die de operator in eigendom kan nemen en zelf kan draaien, wat meer controle geeft over de investering.

De mogelijkheid om video en andere online content te gebruiken voor innovatieve, nieuwe diensten, verhoogt de gemiddelde omzet per gebruiker en vermindert het aantal opzeggingen van abonnees, wat van belang is voor het succes van de operator. Om op deze nieuwe realiteit te kunnen inspelen, bieden operators hun eigen multi-screen video-oplossingen als een soort OTT-dienst aan. Daarnaast hebben operators gezocht naar mogelijkheden die hen in staat stellen om een kostenefficiënt netwerk te implementeren dat voorziet in groei van het netwerkverkeer en nieuwe diensten voor abonnees mogelijk maakt, zonder de kosten en complexiteit die het ontwikkelen van een ‘eigen’ CDN met zich meebrengt.

“Veel carriers hanteren een heel andere benadering voor hun CDN-strategie, vergeleken met een paar jaar geleden,” zegt Paris Burstyn, senior analist van Ovum. “In het verleden wilden operators erg graag hun eigen CDN bouwen en zij gingen daar alleen mee de markt op. Nu zoeken zij actief naar partners om in hun behoefte te voorzien. Samenwerken met de juiste partner kan betekenen dat zij economischer met hun netwerk kunnen omgaan doordat zij meer internetverkeer kunnen overhevelen. Ook kan de partner helpen met de verkoop van enterprise en media CDN-diensten aan hun klanten en met het benutten van een open CDN om multi-screen video bij hun abonnees af te leveren.”

In tegenstelling tot grote, infrastructuur-gebaseerde Open CDN-implementaties die vooral vertrouwen op apparatuur, gaan de Aura Network Solutions uit van Akamai’s bewezen expertise en diens geschiedenis van CDN-innovatie. Operators kunnen bijvoorbeeld voldoen aan de vraag van abonnees naar multi-screen video dankzij Akamai’s vermogen om HTTP-video in verschillende formaten af te leveren. Zeker zo belangrijk is dat Aura Lumen of Aura Spectrum operators kan helpen om de complexiteit van CDN te verminderen doordat het niet meer nodig is meerdere puntoplossingen of gespecialiseerde hardware te installeren, kenmerkend voor andere oplossingen die op de markt zijn. Verder hebben de oplossingen van Akamai laten zien dat operators de mogelijkheid hebben een groot deel van hun wereldwijde netwerkverkeer over te hevelen, waardoor de algehele netwerkefficiency toeneemt.

Aura Lumen en Aura Spectra
Aura Lumen is een gelicenseerde CDN (LCDN) software suite gebaseerd op CDN-technologie die verkregen is door de overname van Verivue. De software is ontwikkeld om op gewone, standaard hardware te draaien of op goedgekeurde Virtual Machine-omgevingen. Aura Lumen omvat een aantal softwarecomponenten om te kunnen voldoen aan de kritische eisen van een LCDN-implementatie.

Aura Spectra is een SaaS CDN suite die operators de beschikking geeft over media CDN-voorzieningen die snel geïmplementeerd kunnen worden en veel minder investeringen vooraf vergen, vergeleken met een traditioneel ‘doe-het-zelf’-model. Aura Spectra is gebaseerd op Akamai’s CDN-softwaretechnologie.

“De waarde van een CDN is voor de operatorgemeenschap erg duidelijk, maar het vergt wel een vermindering van de technische complexiteit en manier om op effectieve wijze content van buiten het eigen netwerk af te leveren bij klanten”, zegt Mick Sculley, vice president en general manager, Carrier Products Division van Akamai. “Dankzij onze Aura Network Solutions kunnen we operators nieuwe manieren bieden om te profiteren van de IP-mediarevolutie, hun bedrijfsmodellen te ontwikkelen  en nieuwe abonnees aan te trekken en te behouden. En we doen dit op een manier die die voor onze klanten zo flexibel en kosteneffectief mogelijk is.”

Over Akamai
Akamai levert oplossingen waarmee organisaties hun content overal veilig en snel aan gebruikers kunnen aanbieden, geoptimaliseerd voor ieder device. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform: een intelligent wereldwijd netwerk met een zeer hoge snelheid en betrouwbaarheid. Met behulp van dit platform kunnen organisaties optimaal inspelen op de vier belangrijkste trends die de markt op dit moment bepalen: mobiel, media, de cloud en beveiliging. Elk van deze trends kent zijn eigen uitdagingen en kansen voor organisaties. Het Akamai-platform biedt één geïntegreerde oplossing waarmee klanten deze uitdagingen kunnen aangaan om kansen met succes te benutten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 - 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

Laatste van Akamai  
Ivanti breidt het Ivanti Neurons Platform uit met automatiseringsmogelijkheden voor HR en Facility Managers

De uitdagingen van een gegevensgerichte wereld

Avanade viert Pride Week met nieuw beleid voor transitie en verandering van geslachtsexpressie

Worldstream lanceert software-defined portfolio met 12 IT-oplossingen ‘as-a-service’

Voergroep Zuid vindt juiste bestuurders met GrassGreener

Licentieadapter verbindt CodeMeter met oudere licentiëringssystemen

Rapid Circle versterkt positie door erkenning drie categorieën Microsoft Partner of the Year Awards

Arrestaties 24-jarige software engineer en 15-jarige jongen onderstrepen mondiale karakter van phishing

Kwart werknemers: “Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie”

Cybercriminelen gebruiken exotische programmeertalen

Intel versnelt proces- en verpakkingsinnovaties

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Joker haalt opnieuw grappen uit in Google Play Store

PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Vijf jaar No More Ransom: initiatief voorkwam dat meer dan 700 miljoen euro in de zakken van cybercriminelen verdween

HMD Global introduceert levensbestendige Nokia smartphone met 4-3-3-1 duurzaamheidsbelofte

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur
Luminis bereikt nieuwe mijlpaal in AWS Partnership

Rockwell Automation finalist voor de Microsoft Internet of Things Partner of the Year Award 2021
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 61 dagen
Akamai contact  

Logo Akamai

  +31-208881050
  www.akamai.com
Akamai sociaal  


Akamai tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91740 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10579 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers