Datum: (1882 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Natasja la Lau

Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) kiest voor Qwise

Ontwerp van virtuele desktop infrastructuur voor 7 gemeentelijke organisatiesAmsterdam, 22 mei 2013 – De Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) heeft Qwise geselecteerd voor het ontwerp van de nieuwe centrale ICT-omgeving van de RID. Als concept heeft het RID gekozen voor een virtuele desktop infrastructuur vanwege de security, eenvoudiger beheer en lagere operationele kosten. Het doel van de nieuwe omgeving is het vergemakkelijken van de samenwerking tussen de 1800 medewerkers van de gemeentelijke organisaties. De RID Utrecht is de ICT-dienstverlener voor de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de regionale sociale dienst Kromme Rijn Heuvelrug.

Kennis van zaken
De RID heeft Qwise geselecteerd om zijn expertise op gebied van virtualisatie en cloud computing en de praktische ervaring met VDI infrastructuren bij andere gemeentes en vergelijkbare organisaties. Daarnaast zijn voor de RID kennis van zaken, een heldere aanpak en prijs doorslaggevend geweest.

Succes door referentie architectuur en projectaanpak
De omgeving die Qwise gaat ontwerpen bestaat uit een volledig gevirtualiseerde desktop-, applicatie- en backend infrastructuur binnen een meervoudig datacenter.
“Het opbouwen van een virtuele desktop infrastructuur kan complexe materie zijn. De oplossing moet toekomstgericht en beschikbaar voor cloud toepassingen zijn. Wij garanderen succes door gebruik te maken van onze referentie architectuur en door een pragmatische projectaanpak”, aldus Abram Schermer, algemeen directeur Qwise.

Regionale ICT Dienst Utrecht (RID)
RID Utrecht verzorgt sinds 1 juli 2012 de ICT van zes gemeenten en één regionale sociale dienst. De dienstverlening aan de inwoners wordt steeds meer afhankelijk van ICT. Door de samenwerking is alle expertise bij elkaar gebracht. Daarmee wordt de ICT op termijn stabieler, goedkoper en hoger van kwaliteit. Dat komt de dienstverlening van de gemeenten ten goede. Een randvoorwaarde hiervoor is een gezamenlijke ICT-infrastructuur waarvoor Qwise nu de detailontwerpen gaat maken.  

Over Qwise
Qwise, onderdeel van de Vision IT Group, is een gespecialiseerde system integrator op het gebied van virtualisatie en cloud computing. Qwise zorgt ervoor dat bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar zijn. Hiervoor heeft het bedrijf 100 hoog opgeleide en ervaren experts in dienst die zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. In 2010 heeft Qwise Nebula Worqspace geïntroduceerd, een werkplekvorm volledig uit de cloud, die afzonderlijke applicaties geïntegreerd en op maat aanbiedt.

Qwise, gevestigd in Amsterdam, is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center.


Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met:
Natasja la Lau, la Lau Communicatie met Flair, telefoon: 06-13 95 83 45, e-mail: info@natasjalalau.com.