Datum: (1939 dagen oud)
Bedrijf:
PR: P&B Communicatie

Motorola Solutions lanceert het eerste image managementsysteem voor TETRA digitale radio’s voor dagelijks politiewerk

MTP6750 biedt innovatieve oplossingen en is ’s werelds eerste TETRA digitale portofoon voorzien van een vijf megapixel cameraUtrecht, 26 maart 2013De overheid heeft de opdracht om te zorgen voor de veiligheid van burgers en het zo efficiënt mogelijk aanpakken van criminaliteit. Om dit te bereiken zoeken de verantwoordelijke bestuurders voortdurend naar innovatieve technische oplossingen. Op dit gebied is resultaat te behalen door het efficiënt en snel verzamelen van bewijsmateriaal verder te verbeteren. Dit draagt direct bij aan een succesvolle en snelle rechtsgang. Als de middelen beperkt zijn, bestaat de kans dat bewijsmateriaal niet wordt vastgelegd, of niet kan worden veiliggesteld voordat forensische specialisten ter plekke zijn. Als degene die als eerste op de plaats van een misdaad of een incident arriveert over de mogelijkheid bewijsmateriaal vast te leggen beschikt, dan kan een dader sneller worden opgespoord en kan de rechtsgang sneller en beter verlopen.

Vanuit deze gedachte komt Motorola Solutions met ‘s werelds eerst bedrijfskritische imaging oplossing voor hulpdiensten. Het is een combinatie van de nieuwe MTP6750 TETRA-portofoon (Terrestrial Trunked Radio) met een geïntegreerde vijf megapixel camera en de PICS image managementoplossing (Photograph & Intelligence Communications System). Met PICS kunnen beelden die zijn gemaakt met de MTP6750 worden beheerd, gewaarmerkt en gedeeld binnen de eigen organisatie en worden geïntegreerd binnen bestaande workflows. Zo kunnen de vastgelegde beelden op ieder moment worden geverifieerd. Dit verkleint de kans dat beelden ongeschikt zijn als wettig erkend bewijsmateriaal.

KEY FACTS

Veiliger, slimmer, sneller – MTP6750 TETRA-portofoon

 • Dit is de eerste TETRA-portofoon met een vijf megapixel digitale camera. De camera heeft hetzelfde bedieningsgemak als de TETRA- systemen waar Motorola om bekend staat. Door het vastleggen van beelden en de processing ervan te integreren in het bestaande platform kan het bestaande workflowproces worden gevolgd. Hierdoor vallen de beelden automatisch onder het beveiligingsregiem van de organisatie.
 • Door het grote QVGA-kleurenscherm is in een oogopslag te zien wat er op de foto staat.
 • De MTP6750 is gebouwd op het onlangs gelanceerde MTP6000 Radio Series platform. Hierdoor beschikt deze nieuwe TETRA-portofoon over ververbindingsmogelijkheden via onder meer Bluetooth®, Multi-Slot Packet Data en TETRA Enhanced Data Services (TEDS). Hierdoor is het mogelijk tekstberichten en beelden betrouwbaar, veilig en snel met elkaar te delen.
 • De geïntegreerde WAP-browser met WAP Push-capaciteit biedt de gebruiker toegang tot informatiebronnen als databases en de mogelijkheid om foto’s op het grote scherm te bekijken. Ook kan de gebruiker via deze functie beelden doorsturen om zo snel mogelijk waardevolle informatie te delen.
 • De MTP6750 bevat een geïntegreerde Direct-Mode Repeater. De werkafstand van de radio’s is tot 14 procent vergroot dankzij de Class 3L (1.9W) zendcapaciteit en de beste ontvangstgevoeligheid die er momenteel op de markt is.
 • De image software is intuïtief. Gebruikers kunnen er op rekenen dat hun bestaande werkprocessen niet aangepast hoeven te worden en dat de bestaande veiligheidsprotocollen ook van toepassing zijn op de vastgelegde beelden.
 • Vanwege de geïntegreerde camerafunctionaliteit hebben de gebruikers van de nieuwe TETRA-portofoon geen aanvullende apparatuur meer nodig om foto’s te maken.

Photograph & Intelligence Communications System (PICS) – Volledige image managementoplossing

 • PICS bestaat uit Integrated Terminal Management (iTM), Indelible Digital Marking en Application Programming Interface (API). 
 • iTM maakt het mogelijk om vanaf een centrale locatie een groot aantal systemen op afstand te beheren, inclusief het maken van back-ups van de foto’s en software updates. Zo is het mogelijk om afbeeldingen tijdens het opladen op alle systemen te zetten. Ook kunnen briefingteksten aan de afbeeldingen worden gekoppeld.
 • Met Indelible Digital Marking worden de afbeeldingen direct gewaarmerkt zodat juridisch vaststaat dat het om origineel materiaal gaat. De afbeeldingen zijn voorzien van metadata, zoals plaats, tijd en gebruikers-ID. 
 • iTM stelt de gebruiker in staat de afbeelding te valideren. Als iets aan het beeld of de metadata verandert, is validering niet meer mogelijk. Het materiaal is dan niet langer als bewijsmateriaal te gebruiken
 • Ten slotte krijgen Motorola en de Motorola-partners met de iTM API de mogelijkheid PICS te integreren in bestaande systemen en processen. Hierdoor is het eenvoudig om nieuwe applicaties te ontwikkelen die aansluiten bij de vraag van specifieke gebruikers.

ONDERSTEUNENDE QUOTES

Casper Zweers, directeur Motorola Solutions Benelux: "We voeren een uitgebreid onderzoeksprogramma uit samen met diverse hulpdiensten in veel regio’s in de wereld. Zo laten we onze nieuwe generatie TETRA-oplossingen beter aansluiten op de dagelijkse praktijk. Vanuit dit onderzoeksprogramma hoorden we van verschillende bronnen bij de politie dat het grote voordelen heeft als een agent op straat foto’s kan bekijken en ook direct foto’s kan maken op de plaats van een incident. Dit bespaart tijd en vereenvoudigt hun dagelijks werk. En ongetwijfeld ook het verzamelen van bewijslast. Om tegemoet te komen aan hun vraag hebben we de MTP6750-portofoon ontwikkeld met een geïntegreerde vijf megapixel camera en een image managementsysteem. Het systeem is zo ontworpen dat het volledig aansluit bij de bestaande workflow van openbare veiligheidsdiensten, zoals de politie. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een image managementsysteem bieden waar gebruikers en politieorganisaties naar hebben uitgekeken.”

ACHTERGRONDINFORMATIE
Website: Motorola Solutions

Fotobijschrift: “De MTP6750-portofoon met 5 megapixel camera sluit volledig aan bij de workflows van openbare veiligheidsdiensten.”

###

Over Motorola Solutions
Motorola Solutions is de toonaangevende aanbieder van zakelijke en bedrijfskritische producten en diensten op het gebied van communicatie voor zowel ondernemingen als overheden. Dankzij maatgevende communicatietechnologie en innovaties helpt Motorola Solutions klanten op hun best te zijn, juist op momenten die er toe doen. Motorola Solutions staat genoteerd op de New York Stock Exchange onder de naam MSI. Kijk voor meer informatie op motorolasolutions.com en breng voor recent nieuws een bezoek aan het media center of neem een abonnement op de news feed.

###

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie en illustratiemateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Elvan Lindberg
Motorola Solutions
Mobile: +46 (0)70 744 88 93
Elvan.Lindberg@motorolasolutions.com 

Anne-Marie Brouwer
P&B Communicatie
Tel: +31 (0)345 68 27 34
media@penb.nl

MOTOROLA, MOTO, MOTOROLA SOLUTIONS en de Stylized M Logo zijn (geregistreerde) handelsmerken van Motorola Trademark Holdings, LLC en worden onder licentie gebruikt. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. © 2013 Motorola, Inc. Alle rechten voorbehouden.