www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2534 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Gebruik van mobiele apparaten op de werkvloer leidt tot nieuwe zithoudingen

Onderzoek Steelcase brengt 9 nieuwe werkhoudingen aan het licht die niet adequaat worden ondersteund met de huidige generatie bureaustoelen

Amsterdam, 12 maart 2013 – Het gebruik van tablets, smartphones en notebooks op de werkvloer leidt tot nieuwe zithoudingen die de kans op lichamelijke klachten vergroten. Dit blijkt uit een wereldwijde studie van werkomgevingspecialist Steelcase.De onderzoekers hebben vastgesteld dat onder invloed van het toenemend gebruik van mobiele devices op de werkvloer 9 nieuwe, veel voorkomende zithoudingen zijn te onderscheiden. Houdingen die niet adequaat worden ondersteund door de bestaande generatie bureaustoelen.

Tablets, smartphones en notebooks zijn op zichzelf intuïtief en ergonomisch verantwoord in het gebruik; ze zijn licht, compact en reageren op eenvoudige handbewegingen van mensen. Mobiele apparaten bieden gebruikers flexibiliteit en keuzevrijheid in waar en wanneer ze willen werken en stellen hen in staat gedurende de werkdag snel en soepel te schakelen tussen individuele, geconcentreerde taken, creatieve sessies en samenwerken. Ondanks de talrijke voordelen op het gebied van flexibiliteit, gemak en effectiviteit, leidt het toenemende gebruik van mobiele devices op de werkvloer ook tot andere lichaamshoudingen die niet optimaal worden ondersteund door de huidige generatie zitoplossingen, zo hebben de onderzoekers van Steelcase vastgesteld.

VoorkeurshoudingenDe onderzoekers hebben vastgesteld dat er 9  nieuwe, veelvoorkomende houdingen zijn te onderscheiden:

1.     The draw, met ingetrokken armen – De technologie die klein en mobiel is, stelt mensen in staat om even van hun bureau weg te zijn terwijl ze het apparaat gebruiken. Ze leunen naar achteren wanneer ze nadenken of informatie op zich laten inwerken en houden het apparaat dichter naar zich toe als ze willen typen of lezen.

2.     The multi-device, meerdere apparaten – Deze houding heeft betrekking op hoe mensen zich aanpassen wanneer ze dienen te multi-tasken op meerdere apparaten. Met de ene hand wordt de telefoon tegen het oor gehouden, met de andere wordt iets gedaan op de laptop. Het gevolg is dat men voorover gaat leunen, omdat men zich moet concentreren op een kleiner scherm.

3.     The text, sms’en – Smartphones zijn klein in vergelijking met andere vormen van technologie en vragen daarom om unieke werkhoudingen. Tijdens het typen en het aanraken van het scherm worden de armen dichterbij het lichaam gebracht.

4.    The cocoon, de cocon - Iemand kan achteroverleunen, met de voeten op zithoogte en dan zijn/haar smartphone of tablet dichter bij het lichaam houden. Het resultaat is de cocon, een informele zithouding waarbij men dankzij de kleine mobiele technologie toch productief kan blijven.

5.     The swipe, de schermveeg - Deze houding wordt aangenomen wanneer het apparaat op het bureau wordt gebruikt tijdens het surfen. Men bedient het apparaat met één hand en gebruikt daarvoor over het algemeen veeggebaren. Omdat het apparaat op het bureau ligt, dient de gebruiker zijn hoofd dusdanig boven de tablet te positioneren, dat hij een optimaal zicht heeft.

6.     The smart lean, het slimme leunen – Deze houding is het gevolg van de behoefte van mensen om zich tijdelijk “terug te trekken” zonder dat ze een vergadering of gezamenlijke ruimte daadwerkelijk hoeven te verlaten. Men zit over het algemeen slechts kort in deze houding, bijvoorbeeld om snel binnenkomende berichtjes en e-mails te bekijken.

7.     The Trance, in trance – Deze houding wordt waargenomen als mensen geconcentreerd schermwerk verrichten en daarbij hun muis of toetsenbord gebruiken. Men zit vaak lange tijd in deze houding.

8.     The Take it in, alles op zich laten inwerken - In deze houding leunen mensen achterover om iets te bekijken op het grote scherm of zitten ze achterover om na te denken. Bij deze houding draait het erom dat men de informatie op zich wil laten inwerken in plaats van het te genereren.

9.     The Strunch, de uitgestrekte leunhouding – Dit is een zeer veelvoorkomende werkhouding als mensen op hun notebook of tablet zitten te werken. Naarmate men meer vermoeid raakt, zal men de notebook of tablet verder van de rand van het bureau af duwen, waardoor ze steeds verder moeten reiken. Aangezien in deze reikende houding geen ondersteuning wordt geboden aan de rug en de nek, zal men zich proberen te ondersteunen met de arm die niet wordt gebruikt voor de taak.

Lichamelijke klachten
De nieuwe houdingen leiden tot samengedrukte ruggenwervels, een verminderde bloedsomloop in de benen en overbelasting van de nek, rug en schouders door overcompensatie. Tevens worden bij de meeste van deze voorkeurshoudingen de armen niet ondersteund. Dit leidt tot onnatuurlijk gedraaide polsen, handen en ellebogen, hetgeen weer een extra belasting vormt voor de schouders. Doordat onder invloed van toenemend gebruik van mobiele devices nauwelijks nog sprake is van werkonderbrekingen, wordt dit soort problemen alleen maar versterkt. De meeste bestaande bureaustoelen zijn ontworpen vanuit de gedachte dat kenniswerkers het grootste gedeelte van hun werkdag in grotendeels dezelfde houding aan hun bureau, achter de desktop of laptop doorbrengen. Het is dan ook niet vreemd dat de huidige generatie zitoplossingen onvoldoende ondersteuning biedt bij de nieuwe voorkeurshoudingen die zijn ontstaan door het toenemende gebruik van mobiele devices op de werkvloer.

Gesture
Om bovengenoemde klachten in de toekomst te voorkomen, heeft Steelcase in navolging van de onderzoeksresultaten een nieuwe zitoplossing ontwikkeld die de nieuwe, veelvoorkomende voorkeurshoudingen van kenniswerkers optimaal ondersteunt. De geavanceerde bureaustoel is opgebouwd uit drie interfaces; een extra breed zitvlak, een middensectie met een dieper liggende rugleuning en armleuningen die meebewegen met de gebruiker. Elk van de interfaces is afzonderlijk instelbaar. De interfaces staan met elkaar in verbinding en bewegen synchroom met elkaar en met de houding van de gebruiker mee. De nieuwe bureaustoel stimuleert beweging, biedt de gebruiker flexibiliteit en zorgt voor soepele gebruikersovergangen. De nieuwe generatie bureaustoelen zal in de tweede helft van dit jaar onder de naam Gesture op de markt worden gebracht.In het wereldwijde onderzoek van Steelcase naar de impact van het gebruik van mobiele apparaten op de zithoudingen en het gedrag van mensen op de werkvloer zijn meer dan 2000 kenniswerkers in 11 verschillende landen langdurig geobserveerd in hun werkomgeving.

###

Over Steelcase
Al meer dan honderd jaar ondersteunt Steelcase Inc. toonaangevende bedrijven wereldwijd bij het creëren van geweldige ervaringen – daar waar het werk gebeurt. Steelcase en de aan Steelcase gelieerde merken, waaronder Steelcase, Coalesse, Designtex, Details, Nurture, Polyvision en Turnstone – bieden een uitgebreid portfolio van meubilair, producten en diensten gericht op het zo goed mogelijk benutten van het menselijk potentieel en het vergroten van de sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Steelcase heeft een wereldwijde dekking via een netwerk van kanalen, inclusief meer dan 650 dealers. Steelcase is wereldwijd actief, marktleider en beursgenoteerd en behaalde over het boekjaar 2012 een jaaromzet van ongeveer $ 2,75 miljard. Het onderzoek dat wij doen naar werkomgevingen wordt gepubliceerd in het Steelcase 360 Magazine, op 360.steelcase.com en 360 iPad app. Meer informatie vindt u op www.Steelcase.nl.

De 9 zithoudingen zijn in afzonderlijke afbeeldingen beschikbaar. Voor meer informatie en beeldmateriaal (hrs) voor de pers:

Lubbers & De Jong PR
Wilco Rutenfrans
T: 020 421 05 65
E: Wilco@l-dj.nl
Laatste van Steelcase B.V.  
8 tips aan bedrijven voor het creëren van de ideale werkomstandigheden op kantoor

Tevredenheid over werkplek zorgt voor meer betrokken werknemer

Tien tips om beter te denken op het werk
Hosting Provider Tilaa lanceert tilaa.com voor meer transparantie in VPS Hosting

VMware bekroont Fundaments tot Most Innovative Cloud Partner of the Year

Nieuwe oplossing voor MKB om online sales te vergoten

Workday Learning debuteert als Strategic Challenger in de Fosway 9-Grid™ for Learning Systems 2020

NetApp Reports Third Quarter of Fiscal Year 2020 Results

Securelink en Axians winnen internationale Infoblox Next Level Awards

NorthC is de nieuwe naam van The Datacenter Group en NLDC

Derya Özüölmez start bij Ymor als IT Performance Specialist

Zyxel brengt 10G LAN naar kantoren aan huis en kleine bedrijven

Dataiku uitgeroepen tot leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning platformen

Fortinet breidt integratie met Amdocs uit zodat dienstverleners geavanceerde Secure SD-WAN-diensten kunnen aanbieden

TIE Kinetix verkoopt bedrijfsonderdeel voor € 6 miljoen in contanten
GroenLeven selecteert Fast Lean Smart("FLS") voor het automatisch plannen van de routes en afspraken van hun adviseurs

LinQhost sluit partnership met Datadog

Lady Gaga zegt 'ja' tegen zichzelf… Met Klarna als ringdrager

Nederland in top 10 economisch meest getroffen landen door coronavirus

Intermax wint VMware Most Promising Cloud Partner of the Year Award

Acer Wins Five iF Design Awards in 2020 for Innovation

NFON AG introduceert tweefactorauthenticatie voor hardware

NATO’s Allied Command Transformation selecteert Dataiku-platform voor AI-projecten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2534 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Steelcase B.V. contact  

Logo Steelcase B.V.

  +31 (0)20 3118410
  info_nl@steelcase.com
  www.steelcase.com
Steelcase B.V. sociaal  


Steelcase B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo BTG
Logo Fullstaq B.V.
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo Workday
Logo NetApp
Logo Infoblox
Logo NorthC Datacenters
Logo Ymor
Logo ZyXEL
Logo Klarna
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo Intermax
Logo Auth0
Logo PA Consulting
Logo Thales
Logo OutSystems
Logo Infor
Logo Yellow Communications
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87727 persberichten
- 5610 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7447 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl