www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (8 jaar en 109 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Consequenties deelakkoord VVD en PvdA voor HRM en salarisadministratie

SD Worx zet wijzigingen begrotingsakkoord 2013 en voorstellen Prinsjesdag op een rij

VVD en PvdA zijn op 1 oktober tot een deelakkoord gekomen in de coalitieonderhandelingen. Hierin worden een aantal omstreden plannen uit het begrotingsakkoord 2013 en voorstellen gedaan op Prinsjesdag, gewijzigd. Veel wijzigingen hebben betrekking op HRM en salarisadministratie. Hieronder geeft SD Worx, internationale aanbieder van payroll- en HR-diensten, een overzicht van de wijzigingen:

  • Wet herziening fiscale behandeling woon-werkverkeer – dit wetsvoorstel, waarin het belasten van woon-werkverkeer is opgenomen, zal worden ingetrokken. De voorgestelde maatregelen met betrekking tot een auto van de zaak gaan ook niet door. Dit levert een gat op van ongeveer 1,6 miljard euro in de begroting.
  • Overbruggingsmaatregel AOW-verhoging – voor personen die reeds deelnemen aan een VUT- of prepensioenregeling en een inkomen hebben tot maximaal 150 procent van het wettelijk minimumloon komt er een overbruggingsmaatregel voor de AOW-verhoging. Indien 2013 niet wordt gehaald, gaat de regeling later in met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013. Het effect wordt geraamd op 30 miljoen euro aan extra kosten.
  • Doorwerkbonus / mobiliteitsbonus – de doorwerkbonus voor medewerkers vanaf 61 jaar wordt toch ingevoerd. Hierdoor kunnen werknemers gemiddeld anderhalf jaar eerder met pensioen, zonder er financieel op achteruit te gaan. Wel geldt een inkomensbeperking (minimaal 90 procent van het wettelijk minimumloon en maximaal 100 tot 120 procent, later oplopend tot 175 procent van het wettelijk minimumloon). Daarnaast wil men inzetten op intensivering van de bestaande mobiliteitsbonus. Deze bonus wordt gegeven in de vorm van een premiekorting bij het aannemen van medewerkers die 50 jaar of ouder zijn en die voor het dienstverband recht hadden op een uitkering. Het invoeren van de doorwerkbonus kost structureel 200 miljoen euro per jaar.
  • Modernisering ziektewet – de verkorting van de uitkering voor medewerkers die zonder vast contract de ziektewet instromen, wordt een jaar uitgesteld. De wet is door de Tweede Kamer goedgekeurd, maar nog in behandeling bij de Eerste Kamer. Dit wetsvoorstel wordt ingetrokken. De partijen komen volgend jaar met een alternatief plan. Mogelijk wordt dit gekoppeld aan de voorgenomen wijzigingen voor de werkloosheidswet. Dit kost 38 miljoen euro.

Aangezien de aanpassingen zullen leiden tot een overschrijding van de grens van 3 procent van het begrotingstekort, moet ook een dekking worden gevonden. Hier volgt een overzicht van de voorstellen die betrekking hebben op HRM en de salarisberekening:

  • Vitaliteitssparen – een nieuwe vorm van fiscaalvriendelijk sparen voor werknemers en ondernemers gaat niet door. Dit levert structureel tussen 600 en 800 miljoen euro per jaar op.
  • Voorschotregeling AOW – door de implementatie van een overbruggingsregeling voor de AOW is de voorschotregeling niet nodig. Dit levert structureel 10 tot 30 miljoen euro op en ligt dus op het niveau van de overbruggingsregeling.
  • Snellere verhoging AOW-leeftijd – na 2015 wordt de AOW-leeftijd versneld verhoogd. Daardoor wordt de leeftijd van 66 jaar ingevoerd in 2018 en de leeftijd van 67 jaar in het jaar 2021. 
  • Uniforme premie WIA / Aof-premie –het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had voorgesteld de Aof-premie incidenteel te verlagen om de werkgeverslasten niet te fors te laten stijgen. Deze incidentele verlaging gaat niet door, wat voor 2013 een kleine 650 miljoen euro oplevert. Verder wordt een groot deel opgevangen door verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 procent naar 21 procent. 

Verder wordt een groot deel opgevangen door het verhogen van de assurantiebelasting naar 21%. Dit is een ruime verdubbeling van de huidige 9,7%. Daarnaast wordt de meest impopulaire maatregel, de forensentaks, niet ingevoerd. De dekking wordt uiteindelijk geregeld met de verhoging van de assurantiebelasting (wat van invloed is op verzekeringen die afgesloten zijn en worden) en het niet door laten gaan van de verlaging van de Aof-premie, wat betekent dat werkgevers worden geconfronteerd met stijgende werkgeverslasten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van SD Worx via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=21 

Over SD Worx
SD Worx biedt in 27 Europese landen een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Bijna 2.000 medewerkers bedienen meer dan 45.000 klanten in de privé- en publieke sector, van midden- en kleinbedrijf tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent elke maand de salarissen van 1,3 miljoen werknemers en heeft kantoren in onder andere Antwerpen (hoofdkantoor), Berlijn, Breda, Brugge, Brussel, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Luik, Parijs, Luxemburg en Straatsburg. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance. Samen verzorgen zij 5,7 miljoen loonberekeningen. www.sdworx.com/connect

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR:
Tel: 040 266 11 30
Email: sdworx@octanepr.com                   
http://www.octanepr.nl
Laatste van SD Worx  
Een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart minder stress op werk door technologie

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

17 procent Nederlandse werknemers voelt zich overbodig op de werkvloer
Geplaatst:
Verstreken tijd: 8 jaar en 109 dagen
SD Worx contact  

Logo SD Worx

  +31 (0)76 523 1000
  info_nl@sdworx.nl
  www.sdworx.nl
SD Worx sociaal  


SD Worx tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers