Datum: (2134 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Presstige Public Relations & Marketing Communicatie

Veel aandacht software op landelijke informatiedag over stamboomonderzoekOp zaterdag 6 oktober vindt de landelijke HCC!Genealogie-dag plaats in Het Utrechts Archief. De bezoeker vindt hier het antwoord op de belangrijkste vragen over stamboomonderzoek. Iemand die bijvoorbeeld zijn voorouders wil opsporen, maar niet weet hoe en waar te beginnen, kan hier terecht voor meer informatie. Ook zijn er specialisten aanwezig die onder meer adviseren over het digitaal vastleggen van familiegegevens, computerprogramma’s die daarbij kunnen helpen en de mogelijkheden van internet bij stamboomonderzoek.

Ervaringen delen met anderen

Een van de manieren om meer te weten te komen over de start van een stamboomonderzoek is in gesprek te gaan en gegevens uit te wisselen met andere (beginnende) genealogen. De HCC!Genealogie-dag is zowel interessant voor de beginnende als gevorderde stamboomonderzoeker.

Lezingen en informatiemarkt
Gedurende de dag zijn er verschillende lezingen. Over ‘Rijke mannen’, door Kees Zandvliet (hoofd Geschiedenis bij het Amsterdams Historisch Museum) en ‘Rijke vrouwen’, door Els Kloek (hoofd van de Afdeling Digitale Naslagwerken van het Huygens Instituut). Ook is er een informatiemarkt, een genealogische helpdesk en is de studiezaal van Het Utrechts Archief de hele dag open.
Aan de informatiemarkt doen organisaties als Aldfaer (genealogisch computer programma), Gens Data Pro (genealogisch computer programma), Plaatsengids.nl, Nederlandse Kring voor Joodse genealogie, Gennetjes, Coret Genealogie, My Heritage (genealogisch computer programma op internet), Progen (genealogisch computer programma), ProBook Media, HCC!afdeling Utrecht, Centraal Bureau voor Genealogie, NGV afd. Utrecht, HCC!genealogie, Geneanet en WieWasWie deel.

Interessegroep Genealogie
De Interessegroep Genealogie van HCC is een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft cursussen door heel het land. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite genealogie.hcc.nl en www.stamboom.nlNoot voor de redactie (niet voor publikatie):
Nadere informatie omtrent het bovenstaande wordt u gaarne verstrek door Samatha Hassink van Het Utrechts Archief, telefonisch bereikbaar via 030 286 66 69 en/of door Cees Heystek, voorzitter van de HCC!genealogie die via 0416 279 373 is te bereiken.

Meer informatie: www.hetutrechtsarchief.nl en www.genealogie.hcc.nl

Mookhoek / Utrecht, 13 september 2012

secretariaat hcc!Genealogie
Mookhoek 85, 3293 AD Mookhoek
l.p.v.kessel@hccnet.nl

Het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28
3512 NS Utrecht