Datum: (2163 dagen oud)
Bedrijf:

IBM opent haar eerste IBM onderzoekslaboratorium op het Afrikaanse continentIBM Research opent in samenwerking met het Keniaanse Ministerie van ICT haar eerste vestiging in Nairobi, Kenia. Het onderzoekslaboratorium zal zich richten op het oplossen van problemen die relevant zijn voor Afrika en helpt mee aan het opbouwen van een technologie en wetenschapsbasis op het continent.

Belangrijke onderzoeksgebieden waar IBM Research in Kenia zich op zal gaan richten zijn:
  • De publieke sector van de toekomst. Overheden spelen een cruciale rol bij een succesvolle en duurzame groei van het continent en haar bewoners. E-government initiatieven, gericht op het efficiënter inrichten van het overheidsapparaat en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening naar de burgers, speelt daarbij een belangrijke rol.
  • Slimme steden (met initiële focus op water en transport). De trek naar de steden is nergens groter dan in Afrika. De grootste uitdaging is om de kwaliteit van leven in de stad te waarborgen. De toegang tot schoon drinkwater en mobiliteit is daarbij een basisvereiste. IBM wil samen met overheden, bedrijven en universiteiten zogenaamde Intelligent Operation Centers voor Afrikaanse steden ontwikkelen die allerlei vormen van data en informatiemodellen gebruiken om de stad beter te laten functioneren.
  • Innovatie en ontwikkeling van (ICT) Skills. Gebrek aan kennis remt innovatie en de bloei van nieuwe industrieën. Het nieuwe IBM onderzoekslaboratorium in Afrika zal op het gebied van wetenschap ondersteuning bieden aan, en samenwerken met, universiteiten, overheidsorganen en bedrijfstakken. Stimulatie van innovatie in Kenia en de regio zal een positief effect hebben op de economische ontwikkeling.
“IBM gaat door met haar uitbreiding naar belangrijke groeimarkten en het openen van een Research faciliteit in Afrika is hier een belangrijk voorbeeld van”, zegt Dr. John E. Kelly III, IBM´s senior vice president en directeur van IBM Research. “We zullen nauw samenwerken met lokale topwetenschappers en ingenieurs van universiteiten, overheidsorganen of bedrijfstakken om samen de grootste uitdagingen en kansen van het continent aan te pakken.”

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u hier:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IBM Mediarelations
Jelmer Letterie
+31620433983
jelmer.letterie@nl.ibm.com