Datum: (2228 dagen oud)
Bedrijf:
PR: P&B Communicatie

Dankzij RhoMobile Suite van Motorola Solutions slechts één ontwerpversie nodig voor alle mobiele oplossingen

Op HTML5 gebaseerd ontwikkelframework reduceert kosten en is ‘futureproof’Arnhem, 5 juni 2012 – Invoering van het BYOD-concept (Bring Your Own Device) in organisaties heeft grote gevolgen. Het is met name complex en kostbaar om verschillende versies te ontwikkelen van een applicatie waardoor deze geschikt is voor verschillende besturingssystemen. De nieuwe prijswinnende RhoMobile Suite van Motorola Solutions is een volledig op HTML5-gebaseerd cross-platform ontwikkelframework. Hierdoor hoeven ontwikkelaars nog maar één versie te ontwerpen. Op verschillende mobiele systemen (laptops, tablets, handheldcomputers en smartphones) ziet de applicatie er precies hetzelfde uit en werkt ook hetzelfde, onafhankelijk van het besturingssysteem. Bovendien reduceert deze nieuwe technologie de operationele kosten, doordat de nieuwe ‘futureproof’ applicaties in principe ook zullen blijven werken op de nieuwe generatie mobiele apparatuur voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten.

Door RhoElementsRhoConnect en RhoStudio op te nemen in de RhoMobile Suite biedt Motorola een oplossing die de huidige leemte opvult binnen de traditionele webtechnologieën. Het is nu mogelijk om binnen één omgeving data te synchroniseren en daarbij zowel te kunnen kiezen voor werken binnen een netwerk als voor stand alone. Ontwikkelaars kunnen zo optimaal beveiligde en voor ondernemingen geschikte zakelijke applicaties ontwikkelen met een op consumenten gerichte look & feel. Een met behulp van RhoMobileSuite ontwikkelde applicatie is in principe in te zetten voor alle besturingssystemen, apparaten en schermgroottes. Ook is gebruik te maken van alle geavanceerde mogelijkheden van mobiele bedrijfscomputers en smartphones. RhoMobile-applicaties ondersteunen zowel door bedrijven gebruikte mobiele besturingssystemen, zoals Microsoft Windows® Mobile, Microsoft Windows CE® en Blackberry® OS, als populaire consumentgerichte besturingssystemen, zoals Android®, Apple® iOS, Symbian® and Microsoft’s Windows® Phone 7. Hierdoor kunnen klanten en onafhankelijke softwarebedrijven applicaties gelijktijdig uitbrengen op verschillende platforms in plaats van te komen met verschillende releases.

KEY FACTS

RhoElements

  • RhoElements is het ideale ontwikkelscenario voor een ontwikkelaar omdat zowel hybride (verbonden) als native (stand alone) HTML-applicaties worden ondersteund. Daardoor hoeft een ontwikkelaar slechts één versie te bouwen die kan draaien op verschillende systemen en apparaten en die zowel binnen een netwerk als stand alone kan worden ingezet.
  • Omdat RhoElements is gebaseerd op HTML en HTML5, hebben ontwikkelaars maximale vrijheid bij het bouwen van de gewenste look & feel. Bovendien biedt HTML5 integratiemogelijkheden met zakelijke apparaten. Hiermee neemt RhoElements eventuele zorgen weg over de toegankelijkheid van bepaalde functionaliteiten en eigenschappen.

RhoConnect

  • RhoConnect is de eerste van een nieuwe categorie mobiele applicatieintegratieservers die de verbinding met ‘enterprise backend applicaties’ tot stand brengt door snelle en eenvoudige integratie van verschillende systemen. Daarbij wordt ook de omvang van de benodigde datasynchronisatie vastgesteld en beheerd.
  • RhoConnect stelt ontwikkelaars in staat hun databronnen overal en altijd te verbinden met hun apparatuur, ongeacht het framework dat ze gebruiken. De server is efficiënt ontworpen als het gaat om prestaties, schaalbaarheid en toekomstige technologieën.

RhoStudio

  • RhoStudio is een aanvullende en krachtige Eclipse plug-in, waarmee gebruikers in staat zijn om met één enkele computer snel en ‘off-platform’ een volledige RhoMobile Suite oplossing te ontwikkelen met RhoElements-applicaties en RhoConnect-adapters.
  • RhoStudio bevat een volledige, van alle functies voorziene simulator, waardoor ontwerpers cross-platform applicaties snel kunnen bouwen, debuggen en testen; in een fractie van de tijd het traditonele emulatoren en systemen kost.

SUPPORTING QUOTES

Doug Wagoner, senior vice president and general manager, Homeland and Civilian Solutions Business Unit, Science Applications International Corporation

“Het platformoverschrijdende, ‘write-it-once’ mobiele framework van Motorola Solutions’ RhoMobile Suite maakt het voor SAIC mogelijk om de mobiele applicatieomgevingen bij onze klanten met een minimale inspanning en een consistente betrouwbaarheid uit te breiden.”

Steve Jensen, vice president, Information Technology, Insphere Insurance Solutions
“De ‘write-it-once’ technologie van de nieuwe Motorola Solutions’ RhoMobile Suite stelt ons in staat om een onafhankelijke strategie voor besturingsystemen te ontwikkelen waarmee we ook in de toekomst verder kunnen. Inzet van RhoConnect maakt eenvoudige integratie mogelijk met ons backend MS Dynamics CRM-systeem, waarbij de prestaties van de applicaties onafhankelijk zijn van de verbinding. Het resultaat is dat onze verzekeringsagenten productief zijn, onafhankelijk van de status van de verbinding van hun apparatuur.”

Casper Zweers, Country Manager Motorola Solutions Nederland en België
“Motorola Solutions’ RhoMobile Suite is ideaal voor IT-executives die zoeken naar mogelijkheden om aansprekende oplossingen en applicaties aan te bieden die zijn te gebruiken op verschillende platformen. Daarnaast krijgen applicatieontwikkelaars de beschikking over de nieuwste tools. Daarmee kunnen ze applicaties ontwikkelen die beschikken over de nieuwste mogelijkheden en die geschikt zijn voor huidige en toekomstige besturingssystemen.”

Achtergrondinformatie
Website: RhoMobile Suite
Website: App Forum Americas 2012
Website: App Forum Europe
Website: Motorola Solutions LaunchPad Developer Community
Website: InfoWorld's 2012 Technology of the Year Award
Website: Insphere Insurance Solutions
Website: Science Applications International Corporation
Twitter: @RhoMobile
Facebook: Motorola Solutions

Over Motorola Solutions
Motorola Solutions is de toonaangevende aanbieder van zakelijke en bedrijfskritische producten en diensten op het gebied van communicatie voor zowel ondernemingen als overheden. Dankzij maatgevende communicatietechnologie en innovaties helpt Motorola Solutions klanten op hun best te zijn, juist op momenten die er toe doen. Motorola Solutions staat genoteerd op de New York Stock Exchange onder de naam MSI. Kijk voor meer informatie op motorolasolutions.com en breng voor recent nieuws een bezoek aan het media center of neem een abonnement op de news feed.

###

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie en illustratiemateriaal kunt u contact opnemen met:
Elvan Lindberg
Motorola Solutions
Mobile: +46-70-7448893
Elvan.Lindberg@motorolasolutions.com

Anne-Marie Brouwer
P&B Communicatie
Tel: +31 (0)345 68 27 34
media@penb.nl

MOTOROLA, MOTO, MOTOROLA SOLUTIONS en de Stylized M Logo zijn (geregistreerde) handelsmerken van Motorola Trademark Holdings, LLC en worden onder licentie gebruikt. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. © 2012 Motorola, Inc. Alle rechten voorbehouden.