www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (9 jaar en 169 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Edelman

Jaarlijks Symantec Internet Security Threat Report laat een stijging zien in kwaadaardige aanvallen

Utrecht, 2 mei 2012 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) presenteert de resultaten van de 17de editie van haar Internet Security Threat Report. Dit rapport laat zien dat, hoewel het aantal kwetsbaarheden met twintig procent daalde, het aantal kwaadaardige aanvallen met 81 procent nog steeds explosief stijgt. Daarnaast laat het rapport zien dat geavanceerde doelgerichte aanvallen zich verspreiden over organisaties van verschillende omvang en over verschillende functieprofielen. Ook komen er meer databreuken voor en focussen de aanvallers zich steeds meer op mobiele dreigingen.

Aantal kwaadaardige aanvallen blijft snel groeien
Symantec blokkeerde in 2011 meer dan 5,5 miljard kwaadaardige aanvallen. Dit is een stijging van 81 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast steeg het aantal unieke malware-varianten naar 403 miljoen en steeg het aantal geblokkeerde webaanvallen per dag met 36 procent. 

Tegelijkertijd daalde het spamniveau aanzienlijk, het aantal nieuw ontdekte kwetsbaarheden daalde met 20 procent. Deze cijfers, samen met de voortdurende groei van malware, schetsen een interessant beeld. Aanvallers hebben gemakkelijk te gebruiken toolkits omarmd om zo efficiënt gebruik te maken van bestaande kwetsbaarheden. Naast spam maken cybercriminelen voor hun aanvallen gebruik van social media. De aard van deze netwerken zorgt ervoor dat gebruikers denken dat zij geen risico lopen, aanvallers maken juist gebruik van deze websites om zich op nieuwe slachtoffers te richten. Door social engineering-technieken en de virale aard van social media, kunnen dreigingen zich veel eenvoudiger van de ene naar de andere persoon verspreiden. 

Geavanceerde doelgerichte aanvallen verspreiden zich over organisaties van verschillende omvang
Het aantal doelgerichte aanvallen groeit. Het aantal dagelijkse doelgerichte aanvallen steeg van 77 per dag naar 82 per dag eind 2011. Doelgerichte aanvallen maken gebruik van social engineering en op maat gemaakte malware om onbevoegde toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Deze geavanceerde aanvallen richtten zich eerder op de publieke sector en overheden, in 2011 waren deze aanvallen echter meer verspreid. 

Doelgerichte aanvallen beperken zich niet langer tot grote organisaties. Meer dan 50 procent van dit soort aanvallen is gericht op organisaties met minder dan 2.500 medewerkers, en bijna 18 procent is gericht op organisaties met minder dan 250 medewerkers. Het kan zijn dat er op deze organisaties wordt gericht omdat zij zich in de supply chain of het partnersysteem van een grote organisatie bevinden of omdat zij minder goed beschermd zijn.

Daarnaast is 58 procent van de aanvallen gericht op non-execs, medewerkers op het gebied van human resources, public relations en sales. Individuen in deze functies hebben misschien niet direct toegang tot informatie, maar ze kunnen wel als directe link met de organisatie dienen. Deze medewerkers kunnen door aanvallers ook eenvoudig online gevonden worden en zijn gewend aan het ontvangen van vragen en bijlagen van bronnen die zij niet kennen.

Stijging in databreuken; verloren apparaten zorg voor de toekomst
In 2011 zijn er gemiddeld per databreuk ongeveer 1,1 miljoen identiteiten gestolen. Dit is een enorme stijging ten opzichte van andere jaren. Hackincidenten vormden de grootste dreiging. Hierdoor werden er in 2011 187 miljoen identiteiten blootgelegd, het grootste aantal voor alle typen breuken in het afgelopen jaar. Echter de meest voorkomende oorzaak van databreuken die identiteitsdiefstal kan veroorzaken, was diefstal of verlies van een computer of een ander medium waarop data is opgeslagen of wordt overgedragen, zoals smartphones, USB’s op een backup device. Door breuken gerelateerd aan diefstal of verlies werden 18,5 miljoen identiteiten blootgesteld.

Nu tablets en smartphones beter blijven verkopen dan PC’s is er ook meer gevoelige informatie beschikbaar op mobile devices. Medewerkers nemen hun smartphones en tablets sneller mee in de zakelijke omgeving ondanks dat veel organisaties nog niet klaar zijn om deze te beschermen en beheren. Dit kan leiden tot een toename in databreuken omdat mobile devices een risico vormen voor informatie wanneer deze niet goed is beschermd. Recent onderzoek van Symantec laat zien dat 50 procent van de verloren telefoons niet wordt teruggebracht en dat 96 procent (inclusief de teruggebrachte telefoons) een databreuk ervaren.

Mobiele dreigingen leggen informatie organisaties en consumenten bloot
Mobiele kwetsbaarheden zijn in 2011 met 93 procent toegenomen. Tegelijkertijd was er een stijging in de dreigingen gericht op het Android-besturingssysteem. Nu het aantal kwetsbaarheden in de mobiele omgeving stijgt, zetten de makers van malware niet alleen bestaande malware om voor mobile devices. Ze ontwikkelen ook mobile-specifieke malware afgestemd op de unieke mobiele mogelijkheden. 2011 was het eerste jaar waarin mobile malware een voelbare dreiging vormde voor organisaties en consumenten. Deze dreigingen zijn onder andere ontwikkeld voor dataverzameling, het versturen van content en het volgen van gebruikers.

“In 2011 hebben cybercriminelen hun bereik flink uitgebreid, nu bijna 20 procent van de doelgerichte aanvallen gericht is op organisaties met minder dan 250 medewerkers”, zegt Tom Welling, Senior Technical Account Manager bij Symantec Nederland. “We zagen ook een grote stijging in het aantal aanvallen op mobile devices. Hierdoor vormen deze devices voor aanvallers een levensvatbaar platform om te richten op gevoelige data. Organisaties van iedere omvang moeten daarom waakzaam zijn op het beschermen van hun informatie.

Bronnen: Over het Symantec Internet Security Threat Report
Het Internet Security Threat Report biedt een overzicht en analyse van het afgelopen jaar, in wereldwijde dreigingsactiviteiten. Het rapport is gebaseerd op gegevens van het Global Intelligence Network, dat de analisten van Symantec gebruiken om opkomende trends in aanvallen, kwaadaardige code-activiteiten, phishing en spam te identificeren, te analyseren en er commentaar op te geven.  

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatie gestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden op meerdere punten een complete en efficiënte bescherming tegen meerdere risico's, zodat onze klanten hun informatie vol vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

Volg Symantec op Twitter via http://twitter.com/SymantecNL

Symantec and the Symantec Logo are trademarks or registered trademarks of Symantec Corporation or its affiliates in the U.S. and other countries. Other names may be trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, Engelstalige persberichten, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Suzanne Caron of Claudia Top van LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Laatste van Symantec B.V.  
Onderzoek: schermtijd verleidelijker voor kinderen dan snoep

Cryptojacking stijgt explosief en vormt enorme bedreiging voor cyber- en persoonlijke beveiliging

Symantec introduceert nieuwe geïntegreerde data-beveiligingsoplossing
Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance en kondigt nieuwe integraties aan die Zero Trust Protection uitbreiden naar interne en externe applicaties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 169 dagen
Symantec B.V. contact  

Logo Symantec B.V.

  +31 30 799 1090
  www.symantec.com
Symantec B.V. sociaal  


Symantec B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92336 persberichten
- 6071 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10913 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR