Datum: (2278 dagen oud)
Bedrijf:

ALD Automotive introduceert 6 Wheel Lease

E-scooter duurzame oplossing als alternatief voor of aanvulling op leaseautoHoofddorp, 26 april 2012 – Leasemaatschappij ALD Automotive biedt de mogelijkheid tot het leasen van een elektrische scooter. Met 6 Wheel Lease kunnen organisaties een e-scooter in combinatie met een auto leasen. De e-scooter kan ook apart worden geleased. Het leasen van een e-scooter of de combinatie met een auto is vooral interessant voor organisaties in en rond de grote steden. Dat de e-scooter aan populariteit wint, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging. In het eerste kwartaal van 2012 zijn er 20 procent meer e-scooters verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er sinds januari 2010 al ruim 10.000 e-scooters verkocht.

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar duurzame, alternatieve mobiliteitsoplossingen. Ze willen medewerkers ruimte bieden om per rit zelf het juiste vervoermiddel te kiezen, afhankelijk van reisafstand, weer en files. Ook voor organisaties die kampen met te weinig parkeerruimte of die een alternatief zoeken voor de kilometervergoeding, kan de e-scooter als aanvulling op het HR-beleid dienen.

Vanaf 119 euro per maand
De e-scooter is te leasen vanaf 119 euro per maand exclusief BTW en is ook in het verbruik financieel aantrekkelijk. Het opladen ervan kost ongeveer 40 eurocent, waarmee rond de 80 kilometer kan worden gereden. Bij de leaseprijs zijn verzekering, 24-uurs pechhulp, reparatie, onderhoud en banden inbegrepen.

2, 3, 4, 6 of 7 wielen?
Met de introductie van 6 Wheel Lease verbreedt ALD Automotive opnieuw haar mobiliteitspakket. Eerder introduceerde ALD al 7 Wheel Lease, waarbij naast een leaseauto een motorscooter met drie wielen geleased wordt, en de NS Business Card. De geleasede e-scooter binnen 6 Wheel Lease is van het merk Nimoto en is eenvoudig aan ieder stopcontact op te laden.

“Zeventig procent van de verplaatsingen is over een afstand van minder dan 7,5 kilometer, en de helft hiervan betreft woon-werkverkeer. Deze reizen lenen zich perfect voor scootergebruik, je vermijdt zo immers de files en hebt geen parkeerproblemen. Door te kiezen voor een elektrische scooter heb je ook nog eens geen (geluids)uitstoot. Dit duurzame leaseconcept past daarom uitstekend in de mobiliteitsbehoefte van de 21e eeuw”, zegt Gemma Warmerdam, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging.

“De e-scooter biedt verschillende voordelen en is bovendien een unieke oplossing voor het mobiliteitsbudget”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy manager bij ALD Automotive. “Hoewel voor veel mensen de leaseauto nog steeds op nummer één staat, zijn er steeds meer organisaties die kiezen voor alternatieve mobiliteitsconcepten. Onze strategie is gericht op het ontwikkelen van vernieuwende multimodale mobiliteitsconcepten, waarmee organisaties invulling kunnen geven aan een duurzaamheid-, mobiliteits- of personeelsbeleid. 6 Wheel Lease sluit hier naadloos op aan.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ALD Automotive
ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 900.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 37 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Suzanne Caron van LEWIS PR:
Tel: + 31 (0) 40 235 46 00
Email: ald@lewispr.com