Datum: (2280 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

OneXS en CompuSystems samen in zeeSchiphol-Rijk, 23 april 2012 - OneXS, aanbieder van innovatieve communicatieoplossingen voor bedrijven en CompuSystems zijn een samenwerking aangegaan. CompuSystems, specialist op het gebied van ICT-bedrijfsprocesssen voor het mkb is reseller geworden van de hosted telefonie, SIP trunking- en datadiensten van OneXS. Inmiddels zijn de eerste klanten, een aantal vestigingen van Intratuin en van Betere Plek Fysiotherapie al op een hosted telefonie omgeving aangesloten.

“Er is een behoorlijk aantal dienstverleners actief op de markt van hosted telefonie, maar heel weinig die de ervaring van OneXS aan boord hebben,” zegt Ulco Heitbrink, vestigingsmanager Heerenveen en namens CompuSystems verantwoordelijk voor de telecomactiviteiten van het bedrijf in Nederland. “Hosted telefonie heeft een grote toekomst voor zich en wij zien de vraag naar deze activiteiten ook steeds meer toenemen.”

“Het optekenen van CompuSystems als partner is voor ons een belangrijke stap voorwaarts,” vertelt OneXS-directeur Jan Peter Kalksma. “Ze hebben een track record van 12.5 jaar in IT en bijna 7 jaar in telecom en met zes vestigingen zijn ze door het hele land en in alle branches die je maar kan bedenken actief. De oorsprong van het bedrijf ligt in het noorden van het land en er heerst een enorme voortvarende aanpakcultuur. Na een verkenningsfase heeft CompuSystems via zusterbedrijf Novisec in Roermond vrijwel gelijk twee klanten aangesloten, dat zie je niet vaak.”

Door de komst van Microsoft Lync en vele Unified Communication-oplossingen neemt hosted telefonie binnen de BV Nederland een steeds grotere vlucht. 23% van de bedrijven nemen gebruikt op dit moment UC- of videoconferencing oplossingen. Dit percentage stijgt jaarlijks met ongeveer zeven procent (bron: computer profile). OneXS is Microsoft Lync certified. Dankzij de OneXS certificatie is er geen extra hardware meer benodigd om Lync aan te sluiten op het telefoonnetwerk en kunnen telefonie, internet en video worden gecombineerd op één verbinding met de buitenwereld. De OneXS OneConnect SIP Trunk is vrijwel onbeperkt schaalbaar en is daarmee bij uitstek geschikt voor snel groeiende organisaties.

* SIP is de opvolger van ISDN. Met een SIP Trunk kunnen organisaties hun telefoonverkeer combineren met bijvoorbeeld de internetverbinding waardoor een aanmerkelijke kostenbesparing mogelijk is. Bovendien zijn SIP trunks niet locatiegebonden en daardoor veel flexibeler qua nummerplannen, “business continuity” en andere innovatieve toepassingen.

Voor meer informatie (niet voor publicatie):

OneXS Nederland BV
Jan Peter Kalksma
(t) +31 20 65 80 801
e-mail: jkalksma@onexs.com

CompuSystems
Ulco Heitbrink
(t) +31 513-630 288
e-mail: u.heitbrink@compusystems.nl

Over OneXS Nederland BV
OneXS Nederland BV (Opta registratie 941782/941783) is een innovatieve aanbieder van telecommunicatie-, data- en internetdiensten. OneXS gebruikt bewezen nieuwe technologieën zoals Voice over IP en breedband internet voor het aanbieden van werkelijk vernieuwende diensten die organisaties ondersteunen in het verhogen van productiviteit en het verlagen van kosten.

Over CompuSystems
CompuSystems is een onafhankelijke, betrokken en deskundige Business Partner, die zich ten doel stelt om de ICT infrastructuren van haar klanten effectief en efficiënt te onderhouden en te optimaliseren, door bewezen ICT oplossingen toe te passen. Hiervoor heeft CompuSystems een groot aantal op het MKB gerichte standaard diensten ontwikkeld waarmee voor ieder type klant of iedere vraagstelling een maatwerkoplossing samengesteld kan worden, opgebouwd uit beproefde bouwstenen.