Datum: (2306 dagen oud)
Bedrijf:

Stijging in voortijdig beëindigen van leasecontracten

Registratiedatum zuinige auto’s bepalend voor bijtellingspercentage na 1 juli 2012Hoofddorp, 27 maart 2012 – Leasemaatschappij ALD Automotive constateert een stijging in het aantal vragen en verzoeken van klanten rondom het vroegtijdig beëindigen van leasecontracten. Reden hiervoor is de wijziging in de bijtelling die op 1 juli 2012 wordt doorgevoerd. Leaserijders willen voor deze datum een nieuw contract afsluiten zodat de nieuwe, zuinige leaseauto gedurende de komende jaren nog in een gunstige bijtellingscategorie blijft vallen. Vooral de registratiedatum van de nieuwe auto is daarbij voor leaserijders erg belangrijk.

Per 1 juli 2012 veranderen de bijtellingscategorieën (0, 14, 20 of 25 procent) zelf niet, maar de CO2-grenzen voor 14 en 20 procent bijtelling worden aangescherpt. Dit betekent dat op basis van huidige gegevens bijna 700 modeluitvoeringen in een andere categorie zullen vallen. Ongeveer twintig procent daarvan gaat van 14 naar 20 procent en tachtig procent van 20 naar 25 procent. Echter voor kentekens van zuinige auto’s die vóór 1 juli 2012 te naam zijn gesteld, blijft het lage bijtellingspercentage gedurende 5 jaar gelden. Dit heeft als gevolg dat veel leaserijders nog voor 1 juli 2012 hun nieuwe auto in ontvangst willen nemen.

ALD heeft een actie ontwikkeld die leaserijders ondersteunt bij deze wijziging. Zo kunnen klanten van ALD Automotive hun auto tot 3 maanden eerder kosteloos vervangen als de nieuw bestelde leaseauto na 1 juli 2012 in een hogere categorie valt. Hiermee kunnen leaserijders nog voor de wijzigingsdatum in hun nieuwe, zuinige auto gaan rijden waarbij ze profiteren van de gunstige bijtelling. Voor de werkgever is de vervroegde vervanging aantrekkelijk vanwege lagere brandstofkosten en bovenal is het milieu hiermee gebaat.

Leaserijders die aan het einde van dit jaar de keuze voor een nieuwe leaseauto maken, moeten rekening houden met het feit dat de CO2-schijfgrenzen per 1 januari 2013 opnieuw worden aangepast.

“We merken dat leaserijders erg in de ban zijn van 1 juli 2012”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy manager bij ALD Automotive. “Er komen momenteel veel vragen binnen over dit onderwerp. De leaserijders waarvan het contract bijna afloopt willen zo snel mogelijk een nieuw contract afsluiten dat nog in de gunstigere bijtelling valt. Iets wat wij met deze actie willen ondersteunen”.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ALD Automotive
ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 900.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 37 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Suzanne Caron van LEWIS PR:
Tel: + 31 (0) 40 235 46 00
Email: ald@lewispr.com