www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 128 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Nederlands Kanker Instituut kiest voor storage-oplossingen van Hitachi Data Systems en PQR

Eerste traject datamigraties succesvol uitgevoerd

Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) Ziekenhuis, heeft Hitachi Data Systems (HDS) en partner PQR opgetekend voor een nieuw storage-project. In de aankomende jaren ondersteunen HDS en PQR het NKI-AVL met de implementatie en migratie van een geheel nieuwe storage-omgeving en de installatie van het Virtual Storage Platform (VSP). De directe aanleiding van het nieuwe storage-project is de gedeeltelijke vervanging van de huidige opslagsystemen, omdat deze onvoldoende mogelijkheden bieden voor toekomstige ontwikkelingenbinnen het NKI-AVL.

Het NKI-AVL bestaat uit een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek. Het instituut zocht een partij die hen kan ondersteunen bij de het adviseren, leveren en implementeren van een storage-, archivering- en back-upomgeving die mee kan groeien met het toenemende aantal eindgebruikers, patiënten en daarbij behorende explosieve groei van data. In 2010 heeft het instituut diverse storage-leveranciers aangeschreven en uiteindelijk voor Hitachi Data Systems en PQR gekozen voor de vernieuwing van hun storage-omgeving.

“Na een uitgebreide selectieprocedure met een aantal verschillende onafhankelijke partijen, inclusief verschillende normconfiguraties en presentatierondes, hebben we uiteindelijk gekozen voor HDS en PQR”, aldus Rene Brouwers,IT-manager bij het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. “Met de inzet van de HDS-opslagsystemen en het VSP is het eenvoudiger om bestaande systemen over te zetten naar de nieuwe storage-omgeving. Daarnaast biedt de oplossing vele groeimogelijkheden, zonder dat eindgebruikers hier hinder van ondervinden in de dienstverlening.”

De wensen en eisen van het NKI-AVL zijn verschillend van aard, voornamelijk op het gebied van beschikbaarheid, performance en opslagmogelijkheden. Bij hetonderzoeksinstituut bestaat er een enorme behoefte aan dataopslag voor de langere termijn, terwijl bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis beschikbaarheid en performance een belangrijke een focus is. De toenemende digitalisering van informatie in de zorgsector leidt tot veranderende eisen op het gebied van opslag en bewaartermijnen. Al dezefacetten zijn door HDS en PQR meegenomen in de advisering en de uiteindelijke storage-oplossing. Hiermee is het NKI-AVL in staat om eindgebruikers de beste service te bieden.

“We zijn erg trots dat een gerenommeerde partij als NKI-AVL ons als partner heeft gekozen voor de aankomende jaren”, aldus Geoffrey Foekema, Healthcare Lead bij Hitachi Data Systems Benelux. “De zorgmarkt is een belangrijk aandachtsgebied voor zowel HDS als PQR en daarom past deze samenwerking goed binnen onze strategie.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Altijd als eerste de laatste persberichten van Hitachi Data Systems via deze RSS-feed: www.octanewire.com/nl/rss.php?client=44

Over het NKI-AVL
Het Nederlandse KankerInstituut (NKI), dat sinds 1913 bestaat, is het belangrijkste centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. Het onderzoek dat hier wordtverricht houdt verband met vragen over het ontstaan van kanker en de mogelijkheden kanker te behandelen. Het NKI is uniek vanwege het hoge niveau van wetenschappelijk kankeronderzoek. In Nederland is het NKI het enige instituut dat volledig gespecialiseerd is in kanker.

Het NKI zit onder één dak met een in kanker gespecialiseerde kliniek: het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis diagnosticeert en behandelt patiënten met kanker uit heel Nederland. Eén van de belangrijkste voordelen van wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg onder één dak is dat uitkomsten van het onderzoek snel kunnen worden vertaald naar de klinische praktijk.

Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken met optimale gebruikerservaring. PQR staat voor Eenvoud, Vrijheid en Professionaliteit en voorziet haar klanten van innovatieve ICT-oplossingen, van on-premise tot cloud computing, zonder datprocessen complexer worden. Eenvoud in ICT, dat is waar PQR voor staat.

PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele hoogste partner statussen en certificeringen. PQR is Platinum Partner van HDS en tweevoudig HDS Business Partner (2010/2011). Daarnaast is PQR onder meerCitrix Elite Partner, HP GOLD Preferred Partner, meervoudig Microsoft Gold Partner, NetApp Star Partner, RES Platinum Partner, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner.

PQR richt zich op vier hoofdthema’s:
  • Data & System Availability
  • Application & Desktop Delivery
  • Secure Access & Secure Networking
  • Advanced IT Infrastructure & Management
PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2010/2011 is een omzet geboekt van € 78,7 miljoen en een nettowinst na belastingen van € 4,9 miljoen.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems is leverancier van informatietechnologieën, diensten en oplossingen die een vereiste ROI voor klanten, return on assets (ROA) en een aantoonbare zakelijke impact bieden. Hitachi Data Systems deelt een visie dat IT moet worden gevirtualiseerd, geautomatiseerd, en cloud-ready en duurzaam moet zijn. Daarom levert de organisatie oplossingen die IT-kosten verlagen en deze beheersbaar houden. Met ruim 5.400 medewerkers wereldwijd doet Hitachi Data Systems zaken in meer dan 100 landen en regio’s. De producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems worden ingezet door toonaangevende internationale organisaties, waaronder ruim 70 procent van de bedrijven uit de Fortune 100 en meer dan 80 procent van de organisaties in de Fortune Global 100.

Data drives our world – and information is the new currency. Kijk voor meer informatie op www.hds.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR:
Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: hds@octanepr.com
Web: www.octanepr.nl
Laatste van Hitachi Data Systems Nederland BV  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 128 dagen
PR contact  

Logo MCS PR
Hitachi Data S.. contact  

Logo Hitachi Data Systems Nederland BV

  +31(0) 20650 9000
  www.hds.com/nl
Hitachi Data S.. sociaal  


Hitachi Data S.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com