www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 129 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

PinkRoccade Local Government biedt beveiligingsdienst voor data en IT-infrastructuur gemeenten

Gemeente Veere eerste gemeente die nieuwe dienst afneemt

Eindhoven, 22 maart 2012 – PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), lanceert een nieuwe beveiligingsdienst voor gemeenten. Het bedrijf levert deze dienst in samenwerking met KZA, eveneens onderdeel van TSS. PinkRoccade Local Government speelt hiermee in op de toenemende vraag bij gemeenten naar adequate beveiliging van hun data en infrastructuur.

Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft onder meer nieuwe, strengere regels vastgesteld voor gemeenten die DigiD gebruiken, waaraan gemeenten eind 2013 moeten voldoen. Dit mede naar aanleiding van een aantal ingrijpende incidenten rond certificateninstantie Diginotar en de ‘Lektober’-actie. PinkRoccade Local Government ondersteunt gemeenten met zijn nieuwe dienst om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Kern van de nieuwe dienstverlening is een reeks van scans waarmee de specialisten van PinkRoccade Local Government de kwetsbare plekken in de infrastructuur van een gemeente opsporen. De twee bedrijven bieden vervolgens advies om de kwetsbaarheden op te heffen door aanpassingen in de systemen.

Gecertificeerde beveiligingsexperts voeren de scans uit. Deze variëren van oppervlaktescans waarmee misbruik van systemen of applicaties te detecteren is, tot dieptescans die aangeven of de beveiligingsmiddelen afdoende werken. Ook controleren de experts de configuratie van onder meer web- en applicatieservers. Deze zijn extra gevoelig voor bedreigingen van buitenaf.

De gemeente Veere is de eerste gemeente die deze nieuwe dienst van PinkRoccade Local Government heeft afgenomen. Veere zocht naar meer zekerheid voor wat betreft de veiligheid van de gemeentelijke informatiesystemen. De gemeente heeft na verschillende scans de beveiliging naar een hoger plan gebracht. “Het was voor ons een eye-opener, we zijn er ons nu meer van bewust dat we continu aandacht aan data- en infrastructuurbeveiliging moeten besteden”, zegt Geert Ridderbos, hoofd Interne Dienstverlening en Automatisering bij de gemeente Veere. “Het gaat bij informatiebeveiliging om bewustwording. Deze exercitie heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het effect op de interne organisatie is groot geweest.”

“Gemeenten hebben een zeer belangrijke verantwoordelijkheid om systemen en data te beschermen tegen kwaadwillenden en de privacy van burgers te waarborgen. Nu ICT in de gemeentelijke dienstverlening een cruciale rol speelt, neemt de complexiteit van gemeentelijke IT-infrastructuren toe. Dat maakt systemen kwetsbaar voor misbruik. Met onze nieuwe beveiligingsdienst bieden we een solide aanpak die we afstemmen op de unieke situatie van elke gemeente. Zo zijn gemeenten in staat om inzicht te creëren in de beveiligingsniveaus en te voldoen aan de regels van de rijksoverheid”, zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government.

Op www.nooitmeerlektober.nl is een gratis backgrounder te vinden: 'Informatiebeveiliging: Niets aan het toeval overlaten', met meer informatie over het beveiligingsaanbod van PinkRoccade Local Government.

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en -diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

Over KZA
KZA staat organisaties al meer dan vijftien jaar terzijde om met Quality Assurance & Testen zeker te stellen dat ICT brengt wat nodig is. KZA is gevestigd in Baarn en richt zich met zijn dienstverlening op de Nederlandse markt door het detacheren van gedreven, vakbekwame professionals en het uitvoeren van verbetertrajecten. KZA, met circa 130 medewerkers, behoort in Nederland al jaren tot de top binnen zijn vakgebied.

Voor meer informatie:

PinkRoccade Local Government
Thera Claus
E-mail : thera.claus@pinkroccade.nl
Tel.: 040 – 207 4900 / 06 – 46 64 65 06

KZA
Bart van Rossem
E-mail: bvanrossem@kza.nl
Tel: 035 - 543 1000 / 06 29 52 85 18

LVTPR
Nienke Geudeker / Cas Heuvelmans
E-mail: prgl@lvtpr.nl
Tel.: 030 – 65 65 070
Laatste van PinkRoccade Local Government  
Meerssen als eerste gemeente over op SEPA Incasso

PinkRoccade Local Government pakt door op open source innovaties

Gemeente Tilburg kiest voor Makelaarsuite
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 129 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
PinkRoccade Lo.. contact  

Logo PinkRoccade Local Government

PinkRoccade Lo.. sociaal  


PinkRoccade Lo.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Intel
Logo devolo
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91731 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl