www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 129 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Progress DataDirect OpenAccess SDK loodst UZ Leuven probleemloos door databasemigratie

Innovatief gebruik van DataDirect OpenAccess softwareontwikkelingskit zorgt voor efficiënte en risicoloze overstap van Sybase naar DB2

Rotterdam, 22 maart 2012 – Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, kondigt aan dat het Universitair Ziekenhuis Leuven DataDirect OpenAccess implementeert. UZ Leuven plant eind dit jaar de volledige migratie van de hun huidige Sybase-database naar IBM’s DB2-systeem. Een krachttoer die wordt bemoeilijkt door het grote aantal applicaties gelinkt aan de database. Het gebruik van DataDirect OpenAccess laat toe om deze applicaties progressief om te schakelen naar DB2 en zo kosteneffectief de downtime en het risico tot een minimum te herleiden.
 
Het UZ Leuven is het grootste ziekenhuis in België en één van de grootste Europese universitaire ziekenhuizen. Dankzij intensieve samenwerking met andere zorginstellingen (nexuz health) is het aantal gesupporteerde bedden gegroeid van 2000 naar 6000 en nexuz health heeft de ambitie om dit aantal nog verder uit te breiden. De hele organisatie, verspreid over vijf vestigingen van UZ Leuven en acht andere instellingen, wordt ondersteund door één gecentraliseerd IT-systeem. “Je kunt stellen dat naast kwalitatieve gezondheidszorg ook informatie-uitwisseling onze core business is,” zegt Reinoud Reynders, IT Manager Infrastructure & Operations bij UZ Leuven.
 
Om de groei en een betere informatiedeling met andere ziekenhuizen te ondersteunen, plant het ziekenhuis eind dit jaar een migratie van het huidige Sybase-systeem naar IBM DB2. De IT-dienst bereidt zelf de migratie van zijn centrale applicatie voor. Aan de huidige database zijn echter ook meer dan 200 specifieke, kleinere applicaties gekoppeld, bijvoorbeeld voor de radiologieafdeling of voor rapporteringstools. Concreet zou elk van deze applicaties op iedere PC of client moeten worden gelinkt naar DB2, een schier onmogelijke opdracht die enorme downtimerisico’s met zich meebracht.
 
In een zoektocht naar een progressief implementeerbaar en controleerbaar alternatief kwam UZ Leuven uit bij DataDirect OpenAccess SDK van Progress Software, een driver development kit die toelaat om in enkele weken drivers op maat te ontwikkelen voor eender welke gegevensbron. DataDirect OpenAccess creëert op serverniveau een laag tussen de applicaties en de database die zorgt dat calls verwijzen naar de juiste database. Hierdoor moet niet elke PC of client individueel worden aangepakt.
 
Na een trialperiode met de software ging het IT-team van UZ Leuven van start met de omschakeling van elk van de meer dan 200 applicaties. Dit geeft het team ruim de tijd om de eigenlijke migratie naar DB2 – momenteel gepland voor eind 2012 – vrijwel risicoloos en in minder dan één uur te kunnen uitvoeren. Ter vergelijking: bij een handmatige omschakeling van elke applicatie zouden minimaal 50 IT’ers in de weer zijn en zouden de systemen minstens 48 uur down zijn. Bovendien zou de goede werking van de databaselinks niet gegarandeerd zijn, waardoor men riskeert meerdere keren terug te moeten schakelen naar de oude database. Een ondragelijk risico voor een organisatie die grotendeels steunt op informatiedeling. Hoewel elke applicatie slechts door een beperkt aantal medici wordt gebruikt, spelen ze alle een belangrijke rol in het proces.  Mochten de 200 applicaties worden onderbroken, dan zou de impact op het ziekenhuis enorm zijn: het risico dat medische dossiers verwisseld raken vergroot, patiëntengegevens zouden niet langer beschikbaar zijn en zeer gespecialiseerde onderzoeken zouden moeten worden geannuleerd. Bovendien zou het ziekenhuis het risico lopen tijdelijk de deuren te moeten sluiten, waardoor patiënten de nodige verzorging mislopen.
 
“Voor ons was de oplossing van Progress Software de perfecte oplossing op het juiste moment”, zegt Reinoud Reynders. “DataDirect OpenAccess maakt een vrijwel onmogelijke omschakeling niet alleen mogelijk, maar ook eenvoudig en gemakkelijk controleerbaar”.
 
UZ Leuven was het eerste Belgische ziekenhuis dat een JCI-accreditatie (Joint Commission International) ontving, een prestatie waarin het innovatieve IT-beleid zeker een rol speelde. Dankzij de accreditatie verwierf UZ Leuven een voorbeeldrol voor de andere Belgische ziekenhuizen waarmee het samenwerkt, bijvoorbeeld door met hen ervaringen te delen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
 
Over Progress Software
Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) is een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden en klantinteracties. Dit helpt hen om nieuwe mogelijkheden te benutten, de efficiëntie te verbeteren en risico’s te reduceren. De onderneming biedt een uitgebreid portfolio van best-in-class enterprise software variërend van event-gedreven inzicht en real-time respons, open integratie, datatoegang en -integratie tot aan applicatieontwikkeling en -implementatie. De software ondersteunt zowel on-premises als SaaS/Cloud-oplossingen. Progress maakt optimaal gebruik van de voordelen van operational responsiveness en reduceert tegelijkertijd de IT-complexiteit en total cost of ownership.
 
Over UZ Leuven
Al meer dan 75 jaar biedt UZ Leuven kwaliteitsvolle en innovatieve medische zorgen aan. UZ Leuven telt vijf campussen, campus Gasthuisberg, campus Lubbeek, campus Pellenberg, campus Sint-Pieter en campus Sint-Rafaël. Op elk van deze campussen worden ambulante en gehospitaliseerde patiënten verzorgd met hoogstaande kwaliteitsgeneeskunde en met respect voor de waardigheid en de levensopvatting van elke patiënt en hun familie. Met 1.995 bedden is UZ Leuven een van de grootste ziekenhuizen van België. Meer dan 8.800 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en voortdurend te werken aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. In juli 2010 behaalde UZ Leuven als eerste Belgische ziekenhuis de prestigieuze Joint Commission International-accreditatie. Deze erkenning toont aan dat UZ Leuven uitmuntend presteert op het vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid en continu naar verbetering streeft.
 
Over nexuz health
Een elektronisch patiëntendossier is een absolute vereiste om een ziekenhuisbeleid rond gestructureerde, veilige en kwaliteitsvolle patiëntenzorg uit te bouwen. UZ Leuven heeft in de voorbije decennia het klinisch werkstation (KWS) ontwikkeld, een informaticasysteem voor het geïnformatiseerd beheer van zijn patiëntendossiers. Dankzij het nieuwe medisch samenwerkingsverband nexuz health zal het KWS van UZ Leuven vanaf nu gebruikt worden door andere ziekenhuispartners. Dit zal resulteren in een aantal ziekenhuizen die nauw samenwerken met één patiëntendossier met dezelfde kwaliteits- en veiligheidsondersteunende elektronische systemen. www.nexuzhealth.be

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Progress-Software/Progress-DataDirect-OpenAccess-SDK-loodst-UZ-Leuven-probleemloos-door-databasemigratie/n/12020 of contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS PR:
Tel: +32 3 466 01 88                                                
E-mail: progressnl@lewispr.com
Laatste van Progress Software BV  
Progress kondigt NativeScript 2.0 aan voor native mobile app development met Angular 2

Progress introduceert DigitalFactory met nieuwe digital transformation-oplossingen

Onderzoek Progress: de trends onder .NET-ontwikkelaars
Ivanti breidt het Ivanti Neurons Platform uit met automatiseringsmogelijkheden voor HR en Facility Managers

De uitdagingen van een gegevensgerichte wereld

Avanade viert Pride Week met nieuw beleid voor transitie en verandering van geslachtsexpressie

Worldstream lanceert software-defined portfolio met 12 IT-oplossingen ‘as-a-service’

Voergroep Zuid vindt juiste bestuurders met GrassGreener

Licentieadapter verbindt CodeMeter met oudere licentiëringssystemen

Rapid Circle versterkt positie door erkenning drie categorieën Microsoft Partner of the Year Awards

Arrestaties 24-jarige software engineer en 15-jarige jongen onderstrepen mondiale karakter van phishing

Kwart werknemers: “Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie”

Cybercriminelen gebruiken exotische programmeertalen

Intel versnelt proces- en verpakkingsinnovaties

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Joker haalt opnieuw grappen uit in Google Play Store

PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Vijf jaar No More Ransom: initiatief voorkwam dat meer dan 700 miljoen euro in de zakken van cybercriminelen verdween

HMD Global introduceert levensbestendige Nokia smartphone met 4-3-3-1 duurzaamheidsbelofte

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur
Luminis bereikt nieuwe mijlpaal in AWS Partnership

Rockwell Automation finalist voor de Microsoft Internet of Things Partner of the Year Award 2021
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 129 dagen
Progress Softw.. contact  

Logo Progress Software BV

  +31 10 286 5700
  marcom@progress.com
  www.progress.com/nl
Progress Softw.. sociaal  


Progress Softw.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91740 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10579 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl