www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
Herken zakelijke websitebezoekersINFLUX PR#

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (10 jaar en 126 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Edelman

Onderzoek Symantec: significante adoptie van zakelijke mobiele applicaties

IT-afdeling focust op balans tussen voordelen en risico’s

Utrecht, 22 februari 2012Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) maakt de resultaten van haar 2012 State of Mobility Survey bekend. Het onderzoek laat een omslagpunt zien in de adoptie van mobility. Ook is een toename te zien in het gebruik van mobiele applicaties binnen Nederlandse organisaties, 73 procent van de bedrijven geeft aan dat zij op zijn minst aan het nadenken is over het inzetten van op maat gemaakte mobiele applicaties. Een derde geeft aan dat zij op dit moment mobiele applicaties aan het implementeren is of deze al heeft geïmplementeerd.

Ondanks deze adoptie geeft een derde van de Nederlandse respondenten aan dat mobility enigszins tot uiterst uitdagend is. Nog eens 44 procent geeft aan dat zij mobile devices ziet als een van de grootste risico’s van IT. In het licht van deze uitdagingen probeert IT een balans te vinden tussen de voordelen en risico’s van mobile door zijn aanpak om te zetten naar mobility om zo een verbeterde agility, verhoogde productiviteit en effectiviteit van de workforce te bieden.

“We zijn onder de indruk van het tempo waarin mobiele applicaties worden geaccepteerd binnen organisaties”, zegt Tom Welling, Senior Technical Account Manager bij Symantec Nederland. “De culturele verandering van het weigeren van mobile devices niet heel lang geleden tot het actief distribueren en ontwikkelen van mobiele applicaties, heeft een aantal nieuwe uitdagingen en complexiteiten voor IT-personeel gebracht. Vanuit een security perspectief kijken de meeste organisaties inmiddels verder dan verloren of gestolen mobiele telefoons.”

De State of Mobility Survey laat de uitdagingen zien waar organisaties mee worstelen in de opvang van het mobiliteitsomslagpunt en identificeert en kwantificeert ook de risico’s rond mobiliteit zoals IT-beslissers die zien. In dit onderzoek laten meer dan 6.000 organisaties uit 43 landen zien wat de veranderingen zijn in het gebruik van mobile devices en mobiele applicaties.

Mobile devices, belangrijke business tools
De significante adoptie van mobiele applicaties door organisaties laat een groot vertrouwen zien in de mogelijkheden van mobility om meerwaarde te kunnen leveren. Dit vertrouwen wordt ook ondersteund door een zeldzame afstemming tussen verwachtingen en realiteit. Over het algemeen zijn de verwachte winsten van nieuwe technologieën veel groter dan de realiteit op het moment van implementatie. Echter, van de smartphones en tablets die op dit moment worden gebruikt, verwacht zeventig procent van de respondenten een verhoging in de productiviteit van medewerkers te zien, 77 procent zag na de implementatie al een stijging in de productiviteit. Daarnaast vertrouwt 51 procent van de respondenten op mobile devices voor line-of-business applicaties. Dit is weer een teken dat mobility is gestegen naar een mainstream-status.

Mobility initiatieven hebben een significante impact op IT-middelen
Zoals bij de adoptie van iedere nieuwe technologie is mobility een uitdaging voor de IT-organisatie. Driekwart (33 procent) van de Nederlandse respondenten geeft aan dat mobility enigszins tot uiterst uitdagend is, terwijl tweederde opmerkt dat het reduceren van kosten en complexiteit een van de belangrijkste prioriteiten is van de organisatie. In Symantecs opzicht laat dit stijgende pijnniveau de transitie zien van kleine pilots en tactische implementaties, waar vaak niet naar beleid wordt gekeken en uitzonderingen worden gemaakt, naar organisatiebrede implementaties waarbij beleidsnormen op grote schaal een grote complexiteit introduceren. Hieruit blijkt ook dat er bij veel implementaties nog niet voldoende voordeel gehaald wordt uit bestaande bedrijfssystemen en -processen. Dit zou veel van de pijn en kosten verlichten die bij een grotere omvang en verdubbeling van middelen komen kijken.  

Mobility risico’s hebben impact op organisaties
De adoptie van mobility is niet zonder risico en IT-organisaties erkennen deze uitdaging. Ongeveer drie op de vier organisaties geeft aan dat het onderhouden van een hoog security niveau een belangrijk zakelijk doel is voor mobility. 44 procent ziet mobile devices als een van de belangrijkste IT-risico’s, waardoor het voor de IT-afdeling het meest belangrijke risico wordt. De zorgen zijn erg breed, van verloren en gestolen devices, datalekken, ongeautoriseerde toegang tot zakelijke bronnen en de verspreiding van malware vanaf mobile devices naar het bedrijfsnetwerk. Nu mobile devices vitale bedrijfsprocessen en data leveren, zijn de kosten van security-incidenten significant. De gemiddelde jaarlijkse kosten van Nederlandse bedrijven voor mobile incidenten, inclusief dataverlies, schade door brand, productiviteitsverlies en verlies van klantvertrouwen bedroeg voor organisaties USD $35.000. De gemiddelde jaarlijkse kosten van mobile incidenten voor kleine organisaties waren USD $126.000.

Aanbevelingen
Organisaties die voor mobility kiezen, zonder dat zij afbreuk doen aan de security, zullen bedrijfsprocessen verbeteren en productiviteitswinsten behalen. Daartoe moeten organisaties overwegen om een mobile strategie te ontwikkelen die de mobile cultuur van de organisatie definieert en in lijn is met hun tolerantie van veiligheidsrisico’s.

Enkele belangrijke aanbevelingen:
•    Geef iedereen de mogelijkheid: Mobility biedt enorme mogelijkheden voor organisaties. Ga na hoe er voordeel uit mobility behaald kan worden en ontwikkel een gefaseerde aanpak om een ecosysteem op te bouwen dat het plan ondersteunt. Om de meeste mobiele vooruitgang te krijgen, maak je een plan voor line-of-business mobile applicaties die een mainstream gebruik hebben. Medewerkers zullen toch wel gebruik maken van mobile devices, zorg daarom dat het in de voorwaarden staat.
•    Denk strategisch: Maak een realistische inschatting van de uiteindelijke omvang van het business plan en de impact hiervan op de infrastructuur. Denk verder dan email. Ga alle mobiele mogelijkheden na die kunnen worden geïntroduceerd en begrijp de risico’s en dreigingen die moeten worden opgevangen.
•    Beheer efficiënt: Mobile devices zijn legitieme endpoints die dezelfde aandacht nodig hebben als traditionele PC’s. Veel van de processen, het beleid, opleidingen en technologieën die worden gebruikt voor desktops en laptops zijn ook toepasbaar op mobiele platformen. Het beheer van mobile devices moet dus geïntegreerd worden in het overall framework voor IT-beheer en op dezelfde manier geadministreerd worden. Ideaal gezien door gebruik te maken van compatibele oplossingen en eenzelfde beleid. Dit creëert een operationele effectiviteit en verlaagt de total cost of ownership.
•    Zet op de juiste wijze door: Nu steeds meer medewerkers hun persoonlijke devices met het bedrijfsnetwerk verbinden, moeten organisaties hun gebruiksbeleid aanpassen om het geschikt te maken voor zowel persoonlijke als bedrijfs-devices. Beheer en security moeten gebaseerd zijn op het eigendom van het device en de bijbehorende controles die de organisatie vereist. Medewerkers zullen doorgaan met het toevoegen van devices aan het corporate netwerk om hun werk efficiënter en leuker te maken. Organisaties moeten daarom een plan maken; legaal, operationeel en cultureel.
•    Zorg voor een uitgebreide beveiliging: Kijk verder dan het wachtwoord, wis- en applicatieblokkeringsbeleid. Focus op de informatie en waar het wordt bekeken, overgedragen en opgeslagen. Integratie met bestaand beleid voor data loss prevention, encryptie en authenticatie zorgt voor een consistente naleving van de regelgeving.

Symantecs 2012 State of Mobility Survey
Symantecs 2012 State of Mobility Survey is uitgevoerd door Applied Research tussen augustus en november 2011. De resultaten zijn gebaseerd op 6.275 organisaties in 43 landen in Noord Amerika, EMEA, Pacifisch Azië, Japan en Latijns Amerika. Binnen kleine organisaties heeft Symantec met de IT-verantwoordelijken gesproken. Binnen grotere organisaties met senior IT en C-level professionals. In dit onderzoek verwijzen mobile devices naar handheld devices zoals de Blackberry Smartphone, iPhone, Android, iTouch en andere vergelijkbare devices. Laptops zijn niet opgenomen in de definitie van mobile devices.

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatie gestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden op meerdere punten een complete en efficiënte bescherming tegen meerdere risico's, zodat onze klanten hun informatie vol vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

Volg Symantec op Twitter via http://twitter.com/SymantecNL
                                                             
###
 
NOTE TO EDITORS: If you would like additional information on Symantec Corporation and its products, please visit the Symantec News Room at http://www.symantec.com/news. All prices noted are in U.S. dollars and are valid only in the United States.
 
Symantec and the Symantec Logo are trademarks or registered trademarks of Symantec Corporation or its affiliates in the U.S. and other countries. Other names may be trademarks of their respective owners.
 
FORWARD-LOOKING STATEMENTS: Any forward-looking indication of plans for products is preliminary and all future release dates are tentative and are subject to change. Any future release of the product or planned modifications to product capability, functionality, or feature are subject to ongoing evaluation by Symantec, and may or may not be implemented and should not be considered firm commitments by Symantec and should not be relied upon in making purchasing decisions.
 
Voor verdere persinformatie, Engelstalige persberichten, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Suzanne Caron of Claudia Top van LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: symantecNL@lewispr.com
Laatste van Symantec B.V.  
Onderzoek: schermtijd verleidelijker voor kinderen dan snoep

Cryptojacking stijgt explosief en vormt enorme bedreiging voor cyber- en persoonlijke beveiliging

Symantec introduceert nieuwe geïntegreerde data-beveiligingsoplossing
Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance en kondigt nieuwe integraties aan die Zero Trust Protection uitbreiden naar interne en externe applicaties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 126 dagen
Symantec B.V. contact  

Logo Symantec B.V.

  +31 30 799 1090
  www.symantec.com
Symantec B.V. sociaal  


Symantec B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92336 persberichten
- 6071 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10913 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
Herken zakelijke websitebezoekersINFLUX PR#