Datum: (2321 dagen oud)
Bedrijf:

Vijftien elektrische Renaults voor Cofely

ALD Automotive breidt elektrische vloot verder uitHoofddorp, 16 februari 2012 – Leasemaatschappij ALD Automotive heeft gisteren aan Nederlands grootste technisch dienstverlener Cofely een serie elektrische Renaults afgeleverd. In totaal zijn er vijftien elektrische auto’s de weg op gegaan: tien elektrische Renault Kangoo’s (bestelwagens) en vijf Renault Fluences.

De auto’s worden verdeeld over de vestigingen van Cofely die al voorzien zijn van laadpunten. Cofely wil met de inzet van de elektrische auto’s de carbon footprint van haar wagenpark verlagen. De kennis en ervaringen die de medewerkers opdoen met elektrisch rijden zet Cofely ook weer in voor haar klanten. Daarnaast zal de inzet van de elektrische auto’s Cofely op jaarbasis een CO2-besparing opleveren van ruim 31 ton.

ALD Automotive was begin 2011 de eerste leasemaatschappij met een testprogramma voor elektrisch rijden en hiermee voorloper op het gebied van elektrisch vervoer. De leasemaatschappij breidt haar elektrische vloot steeds verder uit en heeft internationaal al een paar honderd elektrische auto’s in beheer.

In tegenstelling tot andere merken worden de accu’s van de elektrische Renault-modellen apart geleased via RCI, de huisbankier van Renault. Het voordeel hiervan is dat Renault het risico van de accu op zich neemt. Bovendien zijn de auto’s hiermee alvast klaar voor de toekomstige accuwisselstations.

Gisteren hebben vijftien medewerkers van Cofely bij Renault dealer Arend Auto in Amsterdam op een feestelijke manier hun nieuwe elektrische auto in ontvangst genomen. Ook kregen zij praktische uitleg over het rijden in een elektrische auto en het opladen ervan.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ALD Automotive
ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 900.000 voertuigen en 4.000 werknemers in 37 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Suzanne Caron van LEWIS PR:
Tel: + 31 (0) 40 235 46 00  
Email: ald@lewispr.com