Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 130 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: WILD werk

SUSE© viert in 2012 20-jarig jubileum

Wereldwijde campagne brengt geschiedenis en toekomst van SUSE in beeld

Alphen aan den Rijn, 8 februari 2012 – SUSE© heeft bekendgemaakt haar 20-jarig jubileum met een wereldwijde campagne te vieren. De campagne duurt het hele jaar en bestaat uit een reeks wereldwijde evenementen waarin belangrijke historische mijlpalen en SUSE’s toekomstplannen worden toegelicht. Het belangrijkste evenement voor klanten, partners en liefhebbers van SUSE, is SUSECon 2012.

"Wij hebben veel te vieren in 2012", zegt Ronald de Jong, Vice President EMEA Sales bij SUSE. "SUSE is tegenwoordig marktleider in een aantal belangrijke marktsegmenten. Wij zijn klaar om te profiteren van de groeiende markt voor commerciële Linux- en open source-technologieën. Wij willen de mensen, de gebeurtenissen en de technologische ontwikkelingen die dit mogelijk hebben gemaakt en ons gebracht hebben waar we nu staan, de aandacht geven die zij verdienen."

Met uiteenlopende middelen en activiteiten gaat SUSE het komende jaar de evolutie van de organisatie in beeld brengen, vanaf het prille begin in de open source-industrie tot en met de huidige samenwerkingsverbanden met de grootste technologiebedrijven ter wereld.

De geschiedenis van SUSE gaat terug tot september 1992, toen drie Duitse wiskundestudenten en een pas afgestudeerde software-engineer een bedrijf oprichtten dat software ontwikkelde en daarnaast actief was als UNIX-adviesgroep. Het bedrijf zag de mogelijkheden en kansen van Linux en besloot zich te richten op de distributie en ondersteuning van Linux-besturingssystemen. Het bedrijf kreeg de naam ‘S.u.S.E.’, een acroniem voor ‘software- en systeemontwikkeling’ in het Duits, afgekort ‘SUSE’.

De afgelopen 20 jaar heeft SUSE een aantal belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder:

Samenwerkingsverbanden
SUSE’s geschiedenis wordt gekenmerkt door sterke samenwerkingsverbanden binnen de branche. Zo sloot SUSE in 1999 een samenwerkingsverband met IBM. In dit kader ging een reeks gezamenlijke, toekomstgerichte projecten van start, waarvan het openstellen van de Linux-code voor het mainframe een van de belangrijkste was. Een jaar later was SUSE de enige aanbieder van een Linux-besturingssysteem voor IBM-mainframes dat geschikt was voor de zakelijke markt en commercieel werd ondersteund. Ongeveer gelijktijdig ging de samenwerking met SAP’s LinuxLab van start, wat ertoe leidde dat SUSE als eerste Linux-provider een ‘SAP Global Technology Partner’-status kreeg.

In 2006 leidde een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft tot een gezamenlijke onderzoeksfaciliteit voor het verbeteren van de interoperabiliteit van Linux met Microsoft Windows. Beide bedrijven werken nog steeds samen met als belangrijkste doel het maximaliseren van het gebruiksgemak voor klanten en het minimaliseren van de kosten van het gebruik van heterogene, gemixte IT-omgevingen. SUSE heeft daarnaast actieve samenwerkingsverbanden met onder andere AMD, Dell, Fujitsu, HP, Intel, Oracle en VMware.

Producten
In 1994 leverde SUSE haar eerste Linux-distributie, S.u.S.E. Linux 1.0. In 1996 volgde S.u.S.E. Linux 4.2., de eerste versie die volledig door SUSE is ontwikkeld. In 2000 werd SUSE Linux Enterprise Server geïntroduceerd, het eerste wereldwijd gedistribueerde en volledig ondersteunde Linux-besturingssysteem voor zakelijke productieomgevingen

Andere opmerkelijke productintroducties zijn onder andere SUSE Studio, een ontwikkelplatform voor applicatie-images dat werd gelanceerd in 2009; SUSE Manager, een uitgebreide zakelijke beheeroplossing voor LinuxServer, die in 2011 werd geïntroduceerd; en de onlangs geïntroduceerde OpenStack-powered cloudoplossing.

Community
SUSE heeft belangrijke bijdragen geleverd aan een groot aantal projecten en samenwerkingverbanden binnen de open source community. Een van de grootste en belangrijkste projecten is openSUSE®, dat werd gestart in 2005. Commerciële Linux-versies van SUSE zijn altijd volgens de open source-modellen en –licenties ontwikkeld en verspreid, maar in openSUSE worden de ontwikkelingsprocessen nog verder opengesteld. Dit stelt programmeurs en gebruikers in staat de software te testen en bij te dragen aan de ontwikkeling van commerciële en community versies van de producten.

Het bedrijf
In 20 jaar tijd is SUSE twee keer van eigenaar gewisseld. In het begin van 2004 werd S.u.S.e. Linux AG overgenomen door Novell Inc.. Zeven jaar later, in 2011, werd Novell overgenomen door de Attachmate Group, die SUSE weer heeft omgevormd tot een autonome business unit.

Gedurende de afgelopen twee decennia heeft SUSE bij een groot aantal klanten, waaronder de London Stock Exchange, BMW, Walgreen's, SONY, Sesame Workshop en Office Depot, Linux geïmplementeerd.

"We hebben een rijke geschiedenis als Linux-pionier. We zijn trots op onze positie in de open source-gemeenschap en op onze bijdragen aan Linux”, aldus Ronald de Jong. "Ons 20-jarige jubileum ??biedt ons een kans om stil te staan bij onze geschiedenis en onze visie voor de toekomst te delen. De mogelijkheden voor SUSE zijn tegenwoordig uitdagender dan ooit tevoren. Misschien nog wel uitdagender dan 20 jaar geleden."

Ter ere van het 20-jarig jubileum organiseert SUSE in 2012 wereldwijd een reeks evenementen, waaronder SUSECon 2012, dat van 18 tot 21 september plaatsvindt in het Caribe Royale Hotel in Orlando, Florida.

Over SUSE
SUSE is een toonaangevende leverancier van zakelijke Linux-oplossingen die organisaties meer flexibiliteit bieden, hun kosten verlagen en hun dynamische omgevingen minder complex maken. Het portfolio is opgebouwd rond SUSE Linux Enterprise, het meest interoperabele platform voor bedrijfskritische computersystemen. SUSE zorgt ervoor dat organisaties hun diensten betrouwbaar via fysieke, virtuele en cloudomgevingen kunnen leveren. Met bekroonde producten en een uitgebreid ecosysteem van partnerships vormen de oplossingen van SUSE de drijvende kracht achter duizenden organisaties wereldwijd. Meer informatie: www.suse.com.Voor meer persinformatie:
Karin van Geelen, Yellow Communications, telefoon +31 (0)23 555 34 24,
e-mail karin@yellow-communications.com

Copyright© 2012 Novell Inc. Alle rechten voorbehouden. SUSE is een gedeponeerd handelsmerk van Novell, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere vermelde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.
Laatste van SUSE  
SUSE benoemt BPSolutions tot Solution Partner in Nederland

Onderzoek: 70 procent van bedrijven bezorgd over kosten, snelheid en complexiteit van traditionele dataopslag

Mirantis en SUSE leveren samen Linux Support
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 130 dagen
SUSE contact  

Logo SUSE

  +31(0)172.50.55.55
  nl-contact@suse.com
  www.suse.com

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo GTT Communications
Logo NLdigital
Logo Flanderijn
Logo Onguard
Logo Red Hat, Inc.
Logo Rubix
Logo Extreme Networks
Logo Citrix
Logo Qualys
Logo Opleiding.nl
Logo EMERCE
Logo ChargePoint
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Aruba Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89353 persberichten
- 5802 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8787 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl