Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 146 dagen geleden)
Bedrijf:

Global Knowledge groeit tegen de markttrend in

Nieuwegein, 25 januari 2012 - Global Knowledge, ’s werelds grootste onafhankelijke IT-opleider, heeft in 2011 het beste jaar in haar Benelux-bestaan gehad. Waar het aantal IT-opleiders de laatste jaren afneemt en de markt onder druk staat, boekte Global Knowledge een omzetgroei van 22 procent ten opzichte van 2010. Tevens groeide de winst en het aantal cursisten procentueel met dubbele cijfers.

Global Knowledge heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om haar positie in de Nederlandse markt uit te breiden. Ten gevolge daarvan groeide het bedrijf in 2010 al met 10 procent, terwijl de algehele tendens in de ICT-opleidingenmarkt negatief was. Dat getuigen ook de cijfers van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI). In 2009 rapporteerde de VOI ten opzichte van het voorgaande jaar een daling van -26% omzet, terwijl de omzet van de ICT-opleiders in 2011 verder slonk met -10%.

De opening van een opleidingscentrum in Rotterdam in de tweede helft van 2010 en de toevoeging van tien nieuwe medewerkers aan het Global Knowledge-team, hebben in 2011 hun vruchten afgeworpen. Een belangrijk bewijs hiervan is de marktpositie op het gebied van Microsoft-opleidingen. Global Knowledge is daarin marktleider en realiseerde in 2011 een groei van ruim 49%. Naast de genoemde investeringen heeft Global Knowledge goed ingespeeld op een aantal macro-economische ontwikkelingen. Zo faciliteert de opleider grote organisaties de mogelijkheid om buiten kantooruren lessen te volgen en gebruik te maken van collaboratieve leersystemen voor thuisstudie.

Bij grotere organisaties is de trend dat er meer werk door minder mensen gedaan dient te worden, waardoor medewerkers over meerdere competenties dienen te beschikken. Ook speelt het opleidingsinstituut een rol bij ‘van werk naar werk’-trajecten in geval van out placement. Bij (grote) IT-dienstverleners zijn certificeringen belangrijker dan ooit, met name in relatie tot de SLA’s die klanten eisen. Kleinere organisaties geven de voorkeur aan trainingen overdag; MKB-organisaties gebruiken opleidingen vaak om hun werknemers te ‘belonen’. Deze organisaties vormden een grote aanwas voor Global Knowledge in 2011, ruim 25 procent van de nieuwe klanten is uit dit segment afkomstig.

Volgens Piet Hompus, Algemeen Directeur bij Global Knowledge, vormt ook de stabiliteit van de IT-opleider een factor van betekenis voor klanten. “Met opleidingstrajecten die soms negen maanden of langer duren kiezen ze voor een partij met een stevig fundament, die ze op maat kan bedienen en kwaliteit levert. Het ‘Slimme-Cursisten-Kennis-Garantie-Pakket’ is daarvan een voorbeeld. Klantorganisaties en cursisten weten hiermee dat de investering ook daadwerkelijk iets oplevert.”

Voor dit jaar ziet Global Knowledge de interesse in opleidingen op het gebied van Virtualisatie, Cloud Computing, Sharepoint 2010, Unified Communications en Security toenemen. Op 12 en 13 maart is er in relatie tot dat laatste het Cybercrime Security Forum 2012, met diepgaande sessies van ondermeer Peter Zinn (KLPD), Andy Malone en Paula Januszkiewicz.

###

Over Global Knowledge
Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT en management professionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden – klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant, en via Internet. Global Knowledge heeft computerondernemingen, profit-, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners.

Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1200 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Mid Ocean Partners.

In Nederland heeft Global Knowledge vestigingen in Nieuwegein, Amsterdam, Zoetermeer, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Ga voor meer informatie naar www.globalknowledge.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dick Goettsch
Marketing Manager
Global Knowledge
T: 030 – 60 89318
E: dick.goettsch@globalknowledge.nl

Emile Idzenga
AxiCom
T: 020 – 754 69 82
E: emile.idzenga@axicom.com
Laatste van Global Knowledge  
Met GK Polaris biedt Global Knowledge onbeperkt klassikale en online trainingen voor een vast bedrag per jaar

Global Knowledge neemt Hodac Training B.V. over

Global Knowledge sluit financieel jaar opnieuw met recordomzet af
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 146 dagen
Global Knowled.. contact  

Logo Global Knowledge

Global Knowled.. sociaal  


Global Knowled.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl