www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 180 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

De 6 belangrijkste cloud-trends voor 2012

Heerhugowaard, 26 januari 2012 - Uniserver, koploper in Nederland op het gebied van Cloud Hosting (Infrastructure-as-a-Service), voorspelt dat de vraag naar hybride cloud-modellen en cloud storage dit jaar flink zal stijgen. Uptime-garanties gaan tot het verleden behoren, in plaats daarvan zal alleen nog maar worden gesproken over performance-garanties. De markt van cloud-diensten wordt in 2012 echt volwassen, wat zich uit in verregaande specialisatie, kostenefficiëntie en transparantie van de keten.

Uniserver geeft via een zestal trends aan hoe de markt van cloud-diensten zich het komend jaar zal ontwikkelen:

Hybride cloud
Veel bedrijven hebben inmiddels de eerste stappen naar virtualisatie gezet. Wat er nu steeds meer gebeurt, is dat bedrijven in het kader van uptime, disaster recovery en back-up een externe cloud aan hun eigen omgeving vastkoppelen. Hierdoor ontstaat een hybride cloud-oplossing, waarbij de data op het eigen beveiligde netwerk staat en dagelijks automatisch naar de externe cloud-omgeving wordt gedistribueerd. In het geval het bedrijfsnetwerk uitvalt, kan zonder problemen overgeschakeld worden naar de externe cloud. Het is daarom niet meer noodzakelijk dat bedrijven zelf investeren in een tweede omgeving elders, terwijl wel alle voordelen van een externe omgeving, zoals kostenbesparing en verhoging van de uptime en performance, aanwezig zijn.

Cloud storage
De vraag naar cloud storage zal flink toenemen door het feit dat bedrijven steeds vaker kiezen om in plaats van storage-capaciteit te kopen, storage als een dienst af te nemen. Een reden hiervoor is dat het kopen van storage-capaciteit flink in de papieren loopt, een andere reden is dat storage als een service als groot voordeel in zich heeft dat het schaalbaar is, waardoor bedrijven in hoge mate flexibel zijn. Door de enorme volumes die cloud-partijen afnemen, kunnen bovendien enorme kostenbesparingen worden behaald.

Differentiatie
Tot nu toe is het nog vaak zo dat IT-providers leveren waar de klant om vraagt. Maar doordat bedrijven niet langer over onbeperkte IT-budgetten beschikken, zullen zij steeds meer gaan letten op de prijs-kwaliteitverhouding die de providers leveren. Dit dwingt providers om keuzes te maken en zich te differentiëren, een (niche)markt te kiezen en uitsluitend dat te doen waar ze echt goed in zijn. Op den duur zal dit leiden tot een volwassen IT-markt.

Microsoft Hyper-V
Een groot deel van diensten die in de cloud worden afgenomen, bestaat uit Microsoft services voor kantooromgevingen. Tot voor kort werd vooral VMware, en in mindere mate Xen en KVM, gebruikt als virtualisatie-laag. Met de komst van Hyper-V 3.0, heeft Microsoft hiervoor onlangs een volwaardig alternatief op de markt gebracht. Wanneer zowel server (8), virtualisatie (Hyper-V 3.0) als beheer (System Center) met Microsoft-techniek worden ingevuld, ontstaat een stabiel platform, ontworpen door één partij. De verwachting is dan ook dat Microsoft tegen het einde van het jaar een fors marktaandeel zal hebben veroverd.

Performance
Uptime-garanties zoals die nu worden gegeven, behoren in 2012 definitief tot het verleden. Ten eerste omdat uptime vandaag de dag als een vanzelfsprekendheid mag worden beschouwd en ten tweede omdat performance inmiddels een veel belangrijkere factor in de belevingswereld van de gebruiker is. Ter illustratie, als een omgeving 17 secondes nodig heeft om te laden, is deze uiteindelijk wel online. De gebruiker zal echter allerminst tevreden zijn over hoe de omgeving performt. De gebruikerservaring wordt meer en meer bepalend voor hoe diensten worden geleverd. Service Providers zullen hier ook mee rekening moeten houden bij de manier waarop zij hun SLA’s opstellen.

Kostenefficiëntie
In 2012 blijven de ICT-budgetten op hetzelfde niveau als in 2011, zo blijkt uit onderzoek van Gartner. Het credo zal daarom nog sterker luiden ‘meer met minder’, oftewel nog meer nadruk op kostenefficiëntie. Bedrijven willen tot in detail inzicht hebben hoeveel zij waarvoor betalen. Dit vereist van de kant van de service providers volledige transparantie van hun dienstenaanbod en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Alleen zo kunnen klanten weloverwogen keuzes maken.

###

Over Uniserver
Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Uniserver is gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de UniStructure™ infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met Infrastructure-as-a-Service (IaaS), waarbij ICT partners en resellers de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Bovendien biedt Uniserver met haar partnerprogramma de kant-en-klare oplossing 'Uniserver Cloud-in-a-Box' waarmee IT partners en resellers hun klanten onder eigen naam Cloud Computing kunnen leveren. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Uniserver een lange lijst van klanten en partners aan zich weten te binden. Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux en is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association). Kijk ook op www.uniserver.nl

Voor meer informatie

L&DJ
Wilco Rutenfrans
T 020 421 05 65
E Wilco@l-dj.nl

Uniserver
Hugo van Diepen
T 072 572 56 46
E h.vandiepen@uniserver.nl
Laatste van Uniserver  
Uniserver benoemt Oliver Huber tot Senior Sales Manager

Uniserver Group en CloudNation bundelen krachten om dé cloudspecialist van Nederland te worden

Uniserver levert de nieuwe ‘cloudmotor’ van Soluno BC
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 180 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Uniserver contact  

Logo Uniserver

  +31(0) 72 572 56 46
  info@uniserver.nl
  www.uniserver.nl
Uniserver sociaal  


Uniserver tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com