Datum: (2438 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Juniper Networks lanceert nieuwe, draadloze access point voor data-intensieve omgevingen

Juniper Networks® WLA532 biedt krachtige prestaties bij laag stroomverbruik; ideale oplossing voor onderwijs en gezondheidszorgSchiphol-Rijk, 17 november 2011 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) lanceert een nieuwe draadloze access point op basis van 3-stream 802.11n. De oplossing is ontwikkeld om de netwerkcapaciteit van data-intensieve WiFi-omgevingen te vergroten. Voorbeelden zijn WiFi-netwerken in onderwijsinstellingen en ziekenhuizen, waar een snelle verwerking van tijdgevoelig multimedia-applicatieverkeer cruciaal is.

De WLA532 is onderdeel van de WLA Series en een aanvulling van het Juniper Simply Connected-portfolio. De WLA532 staat borg voor ongestoorde connectiviteit, wanneer grote aantallen gebruikers gelijktijdig bandbreedte-intensieve applicaties benaderen via mobiele apparatuur, zoals een iPad, smartphone of laptop.

Juniper Networks levert de WLA532 met een complete reeks van mogelijkheden voor bandbreedte- en interferentiebeheer. Daarnaast heeft de access point een laag stroomverbruik. Verschillende beveiligingsmogelijkheden zorgen voor naadloze, efficiënte en veilige toegang tot veeleisende en bedrijfskritische omgevingen.

Kenmerken van de WLA532

  • Hogere WLAN-capaciteit tegen lagere kosten: De WLA532 biedt vijftig procent meer capaciteit en veertig procent betere prestaties ten opzichte van eerdere 11n-access points. Daardoor zijn er minder access points nodig in een ruimte en is de algemene betrouwbaarheid van het draadloze netwerk groter.
  • Lager energiegebruik: De WLA532 gebruikt tot tien procent minder energie door de automatische uitschakelfunctie, die geïntegreerd is met Power over Ethernet (PoE).
  • Hogere betrouwbaarheid en minder ondersteuning: De WLA532 geeft de IT-afdeling optimaal inzicht in en toegang tot netwerkinterferentiebronnen via de spectrumanalysemogelijkheden in het planningproces. Daarnaast verbetert dit nieuwe model de algemene netwerkbetrouwbaarheid. Er is minder support nodig, omdat bij de plaatsing van de access points rekening te houden is met bekende interferentiebronnen.
  • Betere beveiliging van de bedrijfscommunicatie: De WLA532 ondersteunt TPM (Trusted Platform Module) voor het authenticeren van de hard- en software. Het nieuwe model ondersteunt tevens vaste encryptieversnelling voor veilige hogesnelheidverbindingen naar WLAN-sites op afstand.
  • Compact ontwerp. De WLA532 is de meest compacte 3-stream 802.11n-access point van dit moment. De oplossing voorziet in ondersteuning van gelijktijdige dataservices en in WiFi-spectrumanalyse. Daarnaast ondersteunt de WLA532 load balancing voor zowel 2.4 GHz- als 5 GHz-frequenties dankzij het unieke interne antenneontwerp.
De WLA532 is per direct beschikbaar.

“De trend om met eigen apparatuur naar de campus of de werkplek te komen, leidt tot een toename van draadloos verkeer waarop de IT-manager zich moet voorbereiden. Data-intensieve omgevingen zoals universiteiten en ziekenhuizen kunnen niet zonder veilige en snelle draadloze toegang. Met de WLA532 breidt Juniper zijn draadloze portfolio uit en biedt zijn klanten de beste prestaties en de snelste manier om gebruikers te verbinden”, zegt Steve Troyer, vicepresident Product Line Management bij Juniper Networks.

Voor meer informatie:

Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Juniper Networks
Pelin Murphy
Tel.: +44 1372 385686
E-mail: pelin@juniper.net

LVTPR
Gijs van Beek / Lianne van Dijk
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nl