www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 17 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Co-Workx / Fenceworks

R&M verhoogt kwaliteitsniveau voor 40 Gigabit Ethernet

Foutloze transmissie zonder signaalverlies over 550 meter glasvezelkabel met MPO-connectoren overschrijdt standaard ruimschoots

Apeldoorn, oktober 2011 - R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, heeft een nieuw record gevestigd voor datacommunicatie over glasvezelbekabeling. Tijdens een testdemonstratie in Zürich bereikte het bedrijf voor het eerst foutloze transmissie van 40 Gigabit Ethernet (40GbE) over een 550 meter lange multimode kabel met negen MPO/MTP® connectoren. Deze prestatie ligt zo'n 60% boven de vorige benchmark en is vele malen hoger dan de eis uit de IEEE 802.3ba standaard. De test heeft ruim zes uur geduurd en vond plaats tijdens het technische seminar 'It's NOT the Network', in de studio's van de Zwitserse nationale televisie, georganiseerd door netwerkspecialist Emitec.

Zwitserse kwaliteit MPO/MTP® connectoren
De gebruikte R&M MPO/MTP® connectoren, voor geprefabriceerde kabels met meerdere glasvezels, zijn geproduceerd in de nabijgelegen eigen fabriek in Wetzikon. Daar hebben R&D-medewerkers de afgelopen maanden onder andere de oppervlaktebehandeling van glasvezeluiteinden en de kwaliteitscontrole verfijnd. R&M kan nu de uiteinden van alle glasvezels in de connectoren tot in het nanometer gebied nauwkeurig afwerken. De demonstratie voor een publiek van technische experts heeft het resultaat van die R&D-inspanningen onomstotelijk aangetoond.

"Wij kunnen nu een transmissiekwaliteit leveren die alle eisen uit de IEEE 802.3ba standaard ruimschoots overschrijdt", zegt RCDD Gert-Jan Roozeboom, Technical Manager Western Europe bij R&M. R&M heeft de recordprestatie in nauwe samenwerking met Reflex Photonics Inc. uit Sunnyvale in Californië en Xena Networks uit Kopenhagen geleverd. De 40GBASE-SR4 module van Reflex Photonics heeft het lichtsignaal door de kabel gestuurd, terwijl testapparatuur van Xena Networks is gebruikt om de resultaten te meten.

40 Gigabit Ethernet
De IEEE 802.3ba commissie heeft de 40GbE standaard (40GBASE-SR4) in juni 2010 goedgekeurd. Deze beschrijft een verbinding van maximaal 150 meter bestaande uit OM4 glasvezelkabel. In deze 150-meter verbinding is een maximaal verlies van 1 dB toegestaan. Het doel daarvan is een 'bit error rate' van minder dan 10-12 te kunnen garanderen. R&M heeft voor haar 40GbE-oplossing een veel strengere eis gedefinieerd om de migratie van 10 naar 40/100GbE makkelijker te maken. De 550-meter lengte is namelijk heel gangbaar voor 10GbE-toepassingen (10GBASE-SR) en sluit daarom goed aan op de behoeften en wensen van netwerkbeheerders. Tot nu toe zijn er slechts verliesloze 40/100GbE-transmissies in de bekabelingmarkt gedemonstreerd tot 275 en 345 meter lengtes.

"Wij hebben de transmissieprestaties kunnen verhogen door onze geoptimaliseerde connectoren te combineren met OM4-kabels die niet gevoelig zijn voor de buigstraal en geavanceerde optoelektronica", licht Roozeboom toe. "Daarmee kunnen eigenaren van datacentra en eindgebruikers met veel datacommunicatie, zoals financiële dienstverleners, risicoloos doorgroeien naar 40/100 Gigabit Ethernet. Verder biedt dit hen een grotere flexibiliteit bij de uitbreiding van een netwerk.

Ervaringen van Reflex, Xena en Emitec
"Voor Reflex is het een bijzondere ervaring om zo'n grote toename in de mogelijke verbindingslengte voor netwerkaansluitingen te zien", zegt Robert Coenen, Vice President Sales & Marketing van het bedrijf. "De combinatie van R&M's excellente productiekwaliteit en Reflex's hoge CFP-prestaties baant de weg voor grootschalige toepassing van 40/100 Gigabit Ethernet in datacenters".

Jacob Nielsen, CEO van Xena Networks voegt daaraan toe: "De 40/100 GbE-markt krijgt snel meer momentum en daarom verheugd het ons getuige te zijn van R&M's aanzienlijke overschrijding van de standaardlimieten. Met Xena's L2-L3 40/100GbE testmodule (M1CFP100/M2CFP40), hebben zij de foutloze transmissie over een 550-meter verbinding met negen MPO-connectoren geregistreerd. Dat is een bijzondere prestatie en tegelijkertijd overtuigend bewijs van de hoge kwaliteit waarmee R&M's oplossingen worden geproduceerd.

"Met deze demonstratie bewijst R&M wat met Zwitserse precisie te bereiken is bij de productie van standaard glasvezelbekabeling en -componenten", zegt Armin Diethelm, CEO van Emitec, de organisator van het technische seminar. "De resultaten leveren ook economische voordelen op, omdat gebruikers in de toekomst flexibeler hoge snelheid verbindingen met meer connecties kunnen plannen. Verder helpt het hen om kosten te besparen op energieverbruikende actieve apparatuur".

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010 (waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.

Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.

Over Reflex Photonics Inc.
Reflex Photonics is de in 2002 opgerichte ontwikkelaar van hoge snelheid oplossingen voor optische dataverbindingen over parallelle vezels en halfgeleiderverpakkingen. Reflex speelt daarmee in op de groeiende vraag naar hoge snelheid verbindingen in bedrijfskritische opslag- en serveromgevingen en switches/routers voor telecomtoepassingen. Apparatuurontwikkelaars kunnen met hun oplossingen zowel kleinere als goedkopere systemen ontwerpen, die minder stroom verbruiken, voor steeds betrouwbaardere en snellere verbindingen.

Meer informatie is te vinden op: www.reflexphotonics.com/

Over Xena Networks
Opgericht in 2007 en gevestigd in Denmarken, ontwikkelt Xena Networks gebruikersvriendelijke, betaalbare en flexibele L2-L3 Gigabit Ethernet testoplossingen. Het bedrijf verkoopt haar producten via een internationaal partnernetwerk. Xena Networks is onlangs erkend als één van de Red Herring's Europe Top 100 technische start-ups, terwijl zij in 2010 de Frost & Sullivan 'Global Gigabit Ethernet Test Equipment Entrepreneurial Company of the Year Award' hebben gewonnen voor innovaties in de Gigabit Ethernet testmarkt.

Meer informatie is te vinden op: www.xenanetworks.com

Voor meer informatie over dit persbericht of andere afbeeldingen, kunt u contact opnemen met:
Co-Workx, Peter Gloudemans
Tel: 06-53471777
Email: peter@co-workx.nl


R&M’s Dr. Thomas Wellinger vestigt een nieuw wereldrecord in de sportstudio van de Zwitserse Nationale Televisie. Hij slaagt erin lichtsignalen te versturen over een 550 meter verbinding (blauwe kabel op het testinstrument) met negen MPO-connectoren, gedurende ruim zes uur.
Dit experiment komt overeen met het gebruik van een 40 Gigabit Ethernet hoge snelheid netwerkverbinding, de toekomst voor onder andere datacenters. De door R&M geoptimaliseerde connectoren resulteren in volledig foutloze transmissie.
Foto: R&M 
 
Dr. Thomas Wellinger, R&M development engineer in innovatieve glasvezel-technologie.
Foto: R&M
 
MPO connector met 24 vezels voor een hoge snelheid glasvezelverbinding. Met deze geavanceerde en geoptimaliseerde connectoren heeft R&M het nieuwe wereldrecord gevestigd.
Foto: R&M
 
R&M heeft de foutloze werking gedemonstreerd van 40GbE over 550 meter glasvezelkabel, met negen MPO connectoren die in de eigen fabriek zijn geproduceerd, gecombineerd met transceivers van Reflex Photonics en een testboard van Xena Networks.
Foto: R&M
 
Laatste van R&M Netherlands B.V.  
R&MinteliPhy vereenvoudigt netwerkbeheer

R&M en Cofely bundelen krachten in raamovereenkomst

R&M benoemt Michel Riva tot CEO en Richard Eichhorn tot CSO
Oracle kondigt updates Oracle Cloud ERP, Oracle Unity & Oracle SCM en HCM aan plus nieuwe integraties Sprinklr en Zoom

William van de Rotten nieuwe algemeen directeur Hands on

QuandaGo en Spitch gaan partnership aan en bieden een gecombineerde oplossing voor selfservice op basis van spraakherkenning

Iptor strengthens partnership with Medius to automate invoice processing globally

Stichting Milo geeft gratis toegang tot digitale prentenboeken voor kinderen met een communicatiebeperking

GTT benoemt Tom Homer tot Senior Vice President Europe & EMEA Sales Lead

NLdigital daagt digitale sector uit meer vrouwen in de board te benoemen

Rockwell Automation komt met belangrijke updates voor de Studio 5000 design software

Flanderijn en Visma | Raet sluiten partnership voor optimaliseren bedrijfsvoering

Ruim helft van finance professionals efficiënter door coronacrisis

FD Mediagroep kiest SentinelOne voor beveiliging endpoints

Red Hat en Samsung werken samen voor adoptie 5G
GVB met Rubix op weg naar digitale toekomst van Amsterdams OV

Extreme transformeert netwerkinfrastructuur van ŠKODA AUTO

Werken in 2035: Citrix werpt licht op een intelligente toekomst

Proofpoint blokkeerde in eerste helft 2020 salarisfraude ter waarde van 2,2 miljoen dollar per dag

Markteffect uitgeroepen tot ‘Marktonderzoeksbureau van het Jaar 2020’

Redkiwi & IT Campus Rotterdam slaan de handen ineen

Amsterdam in top 3 belangrijkste datahubs van Europa

Celonis opgenomen in Forbes Cloud 100 en HFS Top 10 Process Intelligence 2020
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 17 dagen
R&M Netherland.. contact  

Logo R&M Netherlands B.V.

  +31(55) 368 18 00
  nld@rdm.com
  www.rdm.com/bnl
R&M Netherland.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo GTT Communications
Logo NLdigital
Logo Flanderijn
Logo Onguard
Logo Red Hat, Inc.
Logo Rubix
Logo Extreme Networks
Logo Citrix
Logo Qualys
Logo Opleiding.nl
Logo EMERCE
Logo ChargePoint
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Aruba Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89354 persberichten
- 5802 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8787 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers