www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (9 jaar en 97 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Co-Workx / Fenceworks

R&M verhoogt kwaliteitsniveau voor 40 Gigabit Ethernet

Foutloze transmissie zonder signaalverlies over 550 meter glasvezelkabel met MPO-connectoren overschrijdt standaard ruimschoots

Apeldoorn, oktober 2011 - R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, heeft een nieuw record gevestigd voor datacommunicatie over glasvezelbekabeling. Tijdens een testdemonstratie in Zürich bereikte het bedrijf voor het eerst foutloze transmissie van 40 Gigabit Ethernet (40GbE) over een 550 meter lange multimode kabel met negen MPO/MTP® connectoren. Deze prestatie ligt zo'n 60% boven de vorige benchmark en is vele malen hoger dan de eis uit de IEEE 802.3ba standaard. De test heeft ruim zes uur geduurd en vond plaats tijdens het technische seminar 'It's NOT the Network', in de studio's van de Zwitserse nationale televisie, georganiseerd door netwerkspecialist Emitec.

Zwitserse kwaliteit MPO/MTP® connectoren
De gebruikte R&M MPO/MTP® connectoren, voor geprefabriceerde kabels met meerdere glasvezels, zijn geproduceerd in de nabijgelegen eigen fabriek in Wetzikon. Daar hebben R&D-medewerkers de afgelopen maanden onder andere de oppervlaktebehandeling van glasvezeluiteinden en de kwaliteitscontrole verfijnd. R&M kan nu de uiteinden van alle glasvezels in de connectoren tot in het nanometer gebied nauwkeurig afwerken. De demonstratie voor een publiek van technische experts heeft het resultaat van die R&D-inspanningen onomstotelijk aangetoond.

"Wij kunnen nu een transmissiekwaliteit leveren die alle eisen uit de IEEE 802.3ba standaard ruimschoots overschrijdt", zegt RCDD Gert-Jan Roozeboom, Technical Manager Western Europe bij R&M. R&M heeft de recordprestatie in nauwe samenwerking met Reflex Photonics Inc. uit Sunnyvale in Californië en Xena Networks uit Kopenhagen geleverd. De 40GBASE-SR4 module van Reflex Photonics heeft het lichtsignaal door de kabel gestuurd, terwijl testapparatuur van Xena Networks is gebruikt om de resultaten te meten.

40 Gigabit Ethernet
De IEEE 802.3ba commissie heeft de 40GbE standaard (40GBASE-SR4) in juni 2010 goedgekeurd. Deze beschrijft een verbinding van maximaal 150 meter bestaande uit OM4 glasvezelkabel. In deze 150-meter verbinding is een maximaal verlies van 1 dB toegestaan. Het doel daarvan is een 'bit error rate' van minder dan 10-12 te kunnen garanderen. R&M heeft voor haar 40GbE-oplossing een veel strengere eis gedefinieerd om de migratie van 10 naar 40/100GbE makkelijker te maken. De 550-meter lengte is namelijk heel gangbaar voor 10GbE-toepassingen (10GBASE-SR) en sluit daarom goed aan op de behoeften en wensen van netwerkbeheerders. Tot nu toe zijn er slechts verliesloze 40/100GbE-transmissies in de bekabelingmarkt gedemonstreerd tot 275 en 345 meter lengtes.

"Wij hebben de transmissieprestaties kunnen verhogen door onze geoptimaliseerde connectoren te combineren met OM4-kabels die niet gevoelig zijn voor de buigstraal en geavanceerde optoelektronica", licht Roozeboom toe. "Daarmee kunnen eigenaren van datacentra en eindgebruikers met veel datacommunicatie, zoals financiële dienstverleners, risicoloos doorgroeien naar 40/100 Gigabit Ethernet. Verder biedt dit hen een grotere flexibiliteit bij de uitbreiding van een netwerk.

Ervaringen van Reflex, Xena en Emitec
"Voor Reflex is het een bijzondere ervaring om zo'n grote toename in de mogelijke verbindingslengte voor netwerkaansluitingen te zien", zegt Robert Coenen, Vice President Sales & Marketing van het bedrijf. "De combinatie van R&M's excellente productiekwaliteit en Reflex's hoge CFP-prestaties baant de weg voor grootschalige toepassing van 40/100 Gigabit Ethernet in datacenters".

Jacob Nielsen, CEO van Xena Networks voegt daaraan toe: "De 40/100 GbE-markt krijgt snel meer momentum en daarom verheugd het ons getuige te zijn van R&M's aanzienlijke overschrijding van de standaardlimieten. Met Xena's L2-L3 40/100GbE testmodule (M1CFP100/M2CFP40), hebben zij de foutloze transmissie over een 550-meter verbinding met negen MPO-connectoren geregistreerd. Dat is een bijzondere prestatie en tegelijkertijd overtuigend bewijs van de hoge kwaliteit waarmee R&M's oplossingen worden geproduceerd.

"Met deze demonstratie bewijst R&M wat met Zwitserse precisie te bereiken is bij de productie van standaard glasvezelbekabeling en -componenten", zegt Armin Diethelm, CEO van Emitec, de organisator van het technische seminar. "De resultaten leveren ook economische voordelen op, omdat gebruikers in de toekomst flexibeler hoge snelheid verbindingen met meer connecties kunnen plannen. Verder helpt het hen om kosten te besparen op energieverbruikende actieve apparatuur".

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 180 miljoen in 2010 (waarvan 75% uit export) en 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.

Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of www.rdm.com/bnl.

Over Reflex Photonics Inc.
Reflex Photonics is de in 2002 opgerichte ontwikkelaar van hoge snelheid oplossingen voor optische dataverbindingen over parallelle vezels en halfgeleiderverpakkingen. Reflex speelt daarmee in op de groeiende vraag naar hoge snelheid verbindingen in bedrijfskritische opslag- en serveromgevingen en switches/routers voor telecomtoepassingen. Apparatuurontwikkelaars kunnen met hun oplossingen zowel kleinere als goedkopere systemen ontwerpen, die minder stroom verbruiken, voor steeds betrouwbaardere en snellere verbindingen.

Meer informatie is te vinden op: www.reflexphotonics.com/

Over Xena Networks
Opgericht in 2007 en gevestigd in Denmarken, ontwikkelt Xena Networks gebruikersvriendelijke, betaalbare en flexibele L2-L3 Gigabit Ethernet testoplossingen. Het bedrijf verkoopt haar producten via een internationaal partnernetwerk. Xena Networks is onlangs erkend als één van de Red Herring's Europe Top 100 technische start-ups, terwijl zij in 2010 de Frost & Sullivan 'Global Gigabit Ethernet Test Equipment Entrepreneurial Company of the Year Award' hebben gewonnen voor innovaties in de Gigabit Ethernet testmarkt.

Meer informatie is te vinden op: www.xenanetworks.com

Voor meer informatie over dit persbericht of andere afbeeldingen, kunt u contact opnemen met:
Co-Workx, Peter Gloudemans
Tel: 06-53471777
Email: peter@co-workx.nl


R&M’s Dr. Thomas Wellinger vestigt een nieuw wereldrecord in de sportstudio van de Zwitserse Nationale Televisie. Hij slaagt erin lichtsignalen te versturen over een 550 meter verbinding (blauwe kabel op het testinstrument) met negen MPO-connectoren, gedurende ruim zes uur.
Dit experiment komt overeen met het gebruik van een 40 Gigabit Ethernet hoge snelheid netwerkverbinding, de toekomst voor onder andere datacenters. De door R&M geoptimaliseerde connectoren resulteren in volledig foutloze transmissie.
Foto: R&M 
 
Dr. Thomas Wellinger, R&M development engineer in innovatieve glasvezel-technologie.
Foto: R&M
 
MPO connector met 24 vezels voor een hoge snelheid glasvezelverbinding. Met deze geavanceerde en geoptimaliseerde connectoren heeft R&M het nieuwe wereldrecord gevestigd.
Foto: R&M
 
R&M heeft de foutloze werking gedemonstreerd van 40GbE over 550 meter glasvezelkabel, met negen MPO connectoren die in de eigen fabriek zijn geproduceerd, gecombineerd met transceivers van Reflex Photonics en een testboard van Xena Networks.
Foto: R&M
 
Laatste van R&M Netherlands B.V.  
R&MinteliPhy vereenvoudigt netwerkbeheer

R&M en Cofely bundelen krachten in raamovereenkomst

R&M benoemt Michel Riva tot CEO en Richard Eichhorn tot CSO
Geplaatst:
Verstreken tijd: 9 jaar en 97 dagen
R&M Netherland.. contact  

Logo R&M Netherlands B.V.

  +31(55) 368 18 00
  nld@rdm.com
  www.rdm.com/bnl
R&M Netherland.. sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl