www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (3127 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Intermax geeft colleges Virtualisatie op Haagse Hogeschool

Managed hoster wil kloof tussen opleiding en praktijk dichten

Rotterdam, 14 september 2011 – Twee engineers van Intermax geven colleges Virtualisatie binnen de opleiding Technische Informatica aan de Haagse Hogeschool. Hiermee draagt de managed hoster bij aan een betere aansluiting van de technische opleiding op de hostingpraktijk. Daarnaast wil Intermax via het aanbieden van de colleges high-potentials winnen voor het vak Virtualisatie en voor de hostingbranche. Deze relatief jonge branche groeit sterk en heeft te maken met onvoldoende aanbod van goed opgeleid personeel.

Intermax startte in november 2010 zijn eigen Academy. Vanuit deze Academy leidt het bedrijf geschikt personeel op voor de hostingbranche. Op de Intermax Academy krijgen starters uit allerlei technische disciplines een opleiding op maat. Via de colleges op de Haagse Hogeschool wil Intermax studenten in een vroeger stadium laten kennismaken met virtualisatietechnologie. De studenten die deelnemen aan de Intermax-colleges, behandelen onder andere de theorie van virtualisatie en de werking van VMware. Als de colleges succesvol zijn, gaat Intermax ze ook op andere hbo's en mbo's aanbieden.

“We staan aan de vooravond van een nieuwe omwenteling. De komst van cloud-toepassingen gaat het bedrijfsleven, maar ook de non-profitsector danig veranderen. Op dit moment realiseren we het overgrote deel van de projecten voor onze klanten al in virtuele omgevingen”, zegt John T. Knieriem, algemeen directeur van Intermax. “Daarnaast groeit de hostingbranche explosief en Intermax groeit mee. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het aanbod van mensen met kennis over virtualisatietechnologie achterblijft bij de vraag. Intermax speelt hier proactief op in door medewerkers les te laten geven op de Haagse Hogeschool. Hiermee willen wij mensen warm maken voor virtualisatietechnologie en de hostingbranche. Uiteindelijk zal dit de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede komen.”

Als managed hoster neemt Intermax het beheer van het bedrijfsnetwerk en van de bedrijfsinfrastructuur, -applicaties en -data uit handen. Bedrijven profiteren met managed hosting van een groot aantal voordelen. Zo zijn de ICT-kosten lager en is de beschikbaarheid van data en applicaties hoger. Bedrijven hoeven geen grote investeringen in IT-infrastructuur te doen. De beveiliging van bedrijfskritische gegevens is altijd optimaal en actueel. Daarnaast is het voor bedrijven met meerdere vestigingen mogelijk om applicaties te delen. Ten slotte weten bedrijven dankzij heldere Service Level Agreements (SLA's) precies waar ze aan toe zijn. Managed hosting is daarmee ideaal voor zowel mkb-ondernemingen als grote multinationals.

####

Over Intermax Managed Hosting
Intermax Managed Hosting is in 1997 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beheren en beschikbaar houden van bedrijfskritische applicaties, complete serverparken en ICT-infrastructuren voor bedrijven en organisaties. Intermax verzorgt dit tegen vaste, scherpe tarieven en biedt een ongekend hoge uptime. De managed hoster draagt de verantwoordelijkheid voor meer dan zeshonderd servers, tachtig verschillende applicaties en vele honderden verbindingen in geheel Nederland. Er werken ongeveer 25 professionals. Intermax levert verbindingen via de netwerken van onder andere KPN, BBned, Colt, Tele2, Abovenet, Interoute en Verizon. Klanten als het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het ministerie van OC&W, Gulf Nederland, diverse gemeenten en veel andere grote en kleine bedrijven kiezen voor de expertise van Intermax.

Intermax is Microsoft Certified Partner en Fortinet Managed Security Service Provider. De managed hoster werkt volgens ISO 27002, dé standaard voor informatiebeveiliging. Intermax is daarnaast aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Het bedrijf verbruikt voor zijn datacenter Rotterdam Weena uitsluitend groene stroom uit vernieuwbare bronnen. Intermax investeert bovendien continu in het terugdringen van stroomverbruik door efficiënte koeling, energiezuinige servers en moderne meet- en regeltechniek. Meer informatie via www.intermax.nl.

Contactgegevens
Intermax Managed Hosting
John T. Knieriem, algemeen directeur
M: 06-54673164
E: info@intermax.nl / john@intermax.nl

LVTPR
Gijs van Beek
T: 030 656 50 70
E: gijs@lvtpr.nl
Laatste van Intermax  
Intermax wint VMware Most Promising Cloud Partner of the Year Award

Intermax benoemt nieuwe CEO (14)

Intermax Group opent regiokantoren in Zwolle en Utrecht
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3127 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Intermax contact  

Logo Intermax

  +31(0)10 - 710 44 44
  info@intermax.nl
  www.intermax.nl
Intermax sociaal  


Intermax tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo MyCademy
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Genesys
Logo NetApp
Logo Poly
Logo Infor
Logo Palo Alto Networks
Logo EuroDNS
Logo myBrand
Logo Ictivity
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Logo Shippeo
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88074 persberichten
- 5643 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7729 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl