www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 39 dagen geleden)
Bedrijf:

Helft werknemers wil best werken voor onethisch bedrijf

Amsterdam, 7 september 2011 – 47% van de werknemers zou zijn principes best opzij zetten voor een baan. Deze groep bestaat uit 12% die geld belangrijker dan ethiek, 13% die het bedrijf zou proberen te veranderen en 22% die werk bij een immorele werkgever zou overwegen als er geen andere baan beschikbaar is. De helft van de werknemers (53%) zou daarentegen nooit willen werken voor een bedrijf dat in hun ogen onethisch is. Dat blijkt uit een poll van carrièresite Monster, in Nederland bekend als Monsterboard.nl, onder ruim 8300 bezoekers wereldwijd. MonsterCoach Freek Jordans adviseert om principes niet zomaar opzij te zetten voor een nieuwe baan.

“Of een bedrijf ethisch handelt of niet, is natuurlijk subjectief. Een vegetariër zal bijvoorbeeld minder snel voor een vleesverwerkend bedrijf willen werken dan iemand die wel vlees eet”, aldus Freek Jordans, de carrièrecoach van Monsterboard. “Maar voor iedereen geldt dat het belangrijk is om bij een nieuwe werkgever te bekijken of de normen en waarden overeenkomen met die van jou. Want als dat niet zo is, kun je daar ongelukkig van worden. Je kunt het natuurlijk afwegen tegen de kansen dat het bedrijf jou biedt of proberen om het bedrijf te veranderen. Maar de vraag blijft wel of dat opweegt tegen het opzijzetten van je principes.”

Europeanen hechten minder waarde aan ethiek
De wereldwijde opiniepeiling laat een duidelijk verschil zien tussen Europa en de Verenigde Staten. Europeanen blijken minder principieel dan Amerikanen: 31% wil best werken voor een bedrijf dat in hun ogen onethisch handelt. In de Verenigde Staten is dat slechts 19%.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de opiniepeiling
De resultaten uit dit persbericht zijn afkomstig van een poll op de website van Monster tussen 1 en 14 augustus 2011. Er is getoetst of respondenten willen werken voor een bedrijf waarvan ze denken dat het niet ethisch (n = 8344). In Europa hebben 674 bezoekers deelgenomen.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster is gevestigd in 50 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Contactinformatie (niet voor publicatie)

Monsterboard.nl
Hugo Stienstra
Public Relations Manager
T : 020-8511189
M: 06-11956468
E : hugo.stienstra@monsterboard.nl
Laatste van Monsterboard.nl  
Monsterboard start merkcampagne met nieuwe TVC

Monsterboard komt met nieuwe TVC binnen merkcampagne

Helft werknemers verwacht salarisverhoging in 2014
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 39 dagen
Monsterboard.n.. contact  

Logo Monsterboard.nl

Monsterboard.n.. sociaal  


Monsterboard.n.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo WorldStream
Logo Intel
Logo devolo
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91735 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10579 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com