Datum: (2515 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Natasja la Lau

Met Qwise kiest William Schrikker Groep voor kwaliteit van desktopvirtualisatie

William Schrikker Groep stapt volledig over op Het Nieuwe WerkenAmsterdam, 1 september 2011 - William Schrikker Groep uit Diemen is één van de eerste zorginstellingen in Nederland die volledig is overgestapt op Het Nieuwe Werken. De William Schrikker Groep is een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Zij richt zich op kinderen met een beperking of chronische ziekte, maar ook op kinderen van ouders met een beperking. De ongeveer 1.100 medewerkers kunnen sinds kort allemaal plaatsonafhankelijk werken dankzij de nieuwe IT-omgeving, die de instelling samen met Qwise, specialist in virtualisatie en cloud computing, realiseerde.

William Schrikker Groep (WSG) had hiervoor twee IT-omgevingen: een traditionele omgeving met desktops met lokale applicaties voor de 350 werkplekken op het hoofdkantoor in Diemen en een virtuele Citrix-omgeving voor de ongeveer 900 ambulante medewerkers. Nu heeft de zorginstelling één desktopvirtualisatieplatform waarbij een aantal applicaties gestreamd worden aangeboden. Daardoor kunnen nu alle medewerkers plaatsonafhankelijk werken. Het nieuwe platform ondersteunt bovendien zware multimediatoepassingen. WSG maakt veel gebruik van multimedia om medewerkers te informeren. Dankzij dit platform kunnen medewerkers nu ook video’s of live-bijeenkomsten vanuit huis volgen.

Grote omslag voor WSG
De overstap naar het nieuwe systeem voor alle medewerkers en de upgrade van de capaciteit en mogelijkheden van het platform werden aanvankelijk volledig door WSG zelf uitgevoerd. Al snel in het traject werd een beroep gedaan op virtualisatiespecialist Qwise uit Amsterdam. Hoofd ICT Jaap Nieuwmeijer van WSG: “Technisch was het een grote omslag en achteraf hadden we dit project nooit zelfstandig op dit niveau kunnen uitvoeren. Qwise startte met een review van het al lopende traject en daaruit kwam een aantal nuttige zaken. Vervolgens is het project gezamenlijk voortvarend aangepakt. De kennis en ervaring van de specialisten hebben dit project naar een hoger niveau getild. We hebben nadrukkelijk gekozen voor kwaliteit; niet de kosten of de opleverdatum waren leidend. Die keuze heeft zich uitbetaald: het project is een groot succes geworden en het resultaat is boven verwachting.” Na de afronding van de implementatie van de nieuwe omgeving, verzorgt Qwise nu de derdelijns ondersteuning voor de beheerders van WSG.

Over Qwise
Qwise, onderdeel van Vision IT Group is specialist in virtualisatie en cloud computing. Het bedrijf zorgt ervoor dat bedrijfsapplicaties en -informatie altijd en overal beschikbaar zijn. Hiervoor heeft het bedrijf 100 hoog opgeleide en ervaren experts in dienst die zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Qwise heeft Nebula Worqspace ontwikkeld, een werkplekvorm die afzonderlijke applicaties geïntegreerd en op maat aanbiedt door middel van een desktop uit de cloud.

Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux, Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam.


Neem voor meer informatie contact op met:
Lotte Nijkamp, Yellow Communications, telefoon: 023-5553424 of 06-41277501, e-mail: lotte@yellow-communications.com