Datum: (2518 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Britse ziekenhuisorganisatie Healthbus voor snellere IT Services

InterSystems Ensemble is nu de basis voor de IT-strategie van de Trafford Healthcare NHS TrustEton, UK, augustus 2011 – De Britse Trafford Healthcare NHS Trust heeft een software-infrastructuur opgezet met InterSystems Ensemble®, dat 14 medische afdelingssystemen met elkaar verbindt. Ensemble is een platform voor naadloze integratie en een ontwikkelomgeving voor software applicaties die in samenhang met elkaar moeten functioneren. Trafford gebruikt de nieuwe infrastructuur voor het verzorgen en beheren van de informatiestromen tussen de diverse medische en administratieve afdelingen.

Voorheen gebruikte Trafford MS BizTalk 2002, een verouderd systeem voor berichtenuitwisseling met ‘point-to-point’-interfaces tussen de versschillende afdelingssystemen. Het systeem werd ondersteund door een relationele database, die deel uitmaakte van een Enterprise Master Patient Index (EPMI). Dit betekende echter dat een verandering in één interface vaak een domino-effect tot gevolg had. Problemen ontstonden in andere systemen, waarvan de interfaces incompatibel waren met de wijziging. De noodzaak van een grondige herziening van het systeem werd nog vergroot toen Microsoft de ondersteuning van BizTalk 2002 stopte. Trafford voorzag een zeer kostbare operatie en wilde die voorkomen door de interfaces juist eenvoudiger te maken en betrouwbaarder in functionaliteit en onderhoud.

Trafford besloot Ensemble te gebruiken om een Enterprise Service Bus (ESB) te ontwikkelen, die zij hun ‘Healthbus’ noemden, door uit te gaan van een Service Oriented Architecture (SOA). Dit stelde hun afdelingssystemen in staat ‘dezelfde taal te spreken’ bij het uitwisselen van informatie. Alle klinische applicaties waarmee Trafford verbonden was, zijn op de Bus in een lijst van services geplaatst. Wijzigingen kunnen per systeeminterface gepartitioneerd worden ter bescherming tegen ‘omvallen’. En data wordt gescheiden in afzonderlijke services, die hergebruikt kunnen worden, ook in nieuwe combinaties.

De nieuwe in Ensemble gebouwde ESB werd door InterSystems’ implementatiepartner Integrella Limited ontwikkeld. De implementatie van het project werd in een driestapsmigratie uitgevoerd. De laatste systemen werden operationeel in begin juli 2011 – precies 6 maanden na de start van het project. Ensemble is nu de hoeksteen van de Trust’s IT-strategie. Volgens de IT-medewerkers van Trafford zijn alle toepassingen soepeler en sneller gaan werken. Integrella heeft een belangrijk aandeel geleverd in het slagen van het project en de snelheid waarmee het uitgevoerd werd. Trafford is vooral erg te spreken over de wijze waarop Integrella het IT-team van Trafford in elke stap heeft begeleid en vertrouwd gemaakt met de technische details, zodat het team in de toekomst eventuele problemen snel zelf kan oplossen. De flexibiliteit en schaalbaarheid van de Ensemble-software (met Caché als centrale database) maakt aanpassingen en uitbreidingen van ESB te allen tijde mogelijk. Zo laat zich bijvoorbeeld een rapportage-module snel toevoegen.

De algehele vermindering van de complexiteit van de nieuwe integratie-infrastructuur betekende tevens een flinke reductie van de kosten voor applicatie-ontwikkeling en onderhoud. De ‘Healthbus’ heeft een krachtige architectuur, die gemakkelijk te beheren is. De IT-afdeling kan op een dashboard direct zien wanneer een interface problemen heeft, nog voordat eindgebruikers er iets van merken. De applicatie-services, die van de Healthbus gebruikmaken, zijn desgewenst makkelijk in lijn te brengen met wensen van gebruikers of strategie-wijzigingen in de onderneming; bijvoorbeeld:

  • informatie, zoals demografische gegevens van de patiënten, kan op iedere plaats worden ingevoerd en gelezen, uiteraard met beveiliging en autorisatie.
  • afdelingen kunnen zich abonneren op de informatiedetails die zij willen zien en gebruiken. Er is daarvoor een eenvoudig systeem van ‘aanmeldingsregels’ beschikbaar.
  • papieren documenten, waarvan het beheren, overdragen, kopiëren en actueel houden veel tijd en geld kosten, zijn vervangen; hierdoor kunnen medische beslissingen sneller genomen worden, ook al omdat de (gedigitaliseerde) documenten 24 uur per dag op iedere plaats geraadpleegd kunnen worden.
De snelle aanpassings- en uitbreidingsmogelijkheden leggen een aanzienlijk lagere last op het beschikbare investeringsbudget dan bij andere oplossingen het geval is. Ensemble is het ideale platform om nieuwe wegen naar integratie te vinden. En de gezondheidszorg is zeer gebaat bij flexibele en online beschikbare data en interactie.

###

Opmerking voor de redactie: Bij de oplevering van het systeem heeft Integrella interfaces gemigreerd van Traffords Electronisch Patiënten-dossier, het afsprakenbureau, colposcopie (gynaecologische onderzoek), pathologie en medische notities, alsook interfaces naar Eerstehulpregistratie, apotheek, trombosedienst, reumatologie en infectiebestrijding. Voorts zijn er plannen het project uit te breiden naar informatie-uitwisseling met (andere) gemeenschappelijke systemen en de Eerstehulpafdeling van het nabijgelegen South Manchester Hospital.

InterSystems
InterSystems Corporation is een van de belangrijkste software-ontwikkelaars en -innovators voor de gezondheidszorg ter wereld. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vestigingen in 23 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die applicatiebouwers in staat stellen hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen.

InterSystems Ensemble® is een breed, naadloos platform voor snelle integratie, ontwikkeling en verrijking van bestaande en nieuwe applicaties en de verbindingen daartussen.

InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee zich snellere en beter schaalbare applicaties laten maken.

InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt ‘business intelligence’ real-time op te nemen in transactionele systemen, zodat betere operationele beslissingen zijn te nemen.

InterSystems TrakCare™ is een gestandaardiseerde webapplicatie voor medische informatie, die de voordelen van een Elektronisch Patiëntendossier snel toegankelijk maakt.

Integrella Limited
Integrella is een Brits adviesbureau en implementatiepartner van InterSystems Ensemble, die zich vooral richt op Service Oriented Architecture (SOA), integratie en Business Process Management-oplossingen voor de Britse Nationale Gezondheidszorg. Integrella gebruikt haar diepgaande expertise van Service Oriented Architecture en Enterprise Service Bus-oplossingen voor het ontwerpen en implementeren van hoogwaardige en gunstig geprijsde systemen voor de gezondheidszorg, waarbij het maximale rendement uit investeringen behaald kan worden.

Zie: www.Integrella.com

Trafford Healthcare NHS Trust
Trafford Healthcare biedt algemene ziekenhuisvoorzieningen en enkele gemeenschappelijke services voor de gezondheidszorg in Greater Manchester. Trafford exploiteert de ziekenhuizen Trafford General, Altrincham General en Stretford Memorial Hospital. www.Trafford.nhs.uk

Meer informatie is te vinden op www.intersystembenelux.com of bij:

David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.28 / Mobile +32-(0)475-27.28.38
Papendorpseweg 53-59
3528 BJ Utrecht
030 799 1013