www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 21 dagen geleden)

Ruim de helft Nederlandse bedrijven maakt geen gebruik van social media voor communicatie- of marketingdoeleinden

E-mailmarketing nog steeds belangrijkste online marketing tool voor organisaties

eCircle, een van de grootste digitale direct marketing-organisaties in Europa, heeft vandaag de resultaten uit Europees onderzoek naar sociale media en e-mailmarketing bekend gemaakt. Het onderzoek naar digitale communicatie en e-commerce is uitgevoerd in samenwerking met Mediacom Science onder de zes grootste Europese landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje). eCircle toont aan hoe marketeers social media en e-mail integreren binnen online marketing. Ook komen de belangrijkste doelstellingen naar voren die marketeers proberen te behalen met social media-platforms, zoals Facebook en Twitter.
 
De resultaten wijzen uit dat e-mailmarketing nog altijd de belangrijkste online marketing tool is voor de meerderheid van de Europese bedrijven (bijna 60 procent), gevolgd door display (48 procent) en social media (44 procent). Spanje en het Verenigd Koninkrijk lopen voorop in het gebruik van social media voor bedrijfscommunicatie. Nederlandse bedrijven staan op de derde plek met 47 procent van de marketeers die aangeven dat ze nieuwe digitale kanalen hebben geïntegreerd in hun online marketingmix.
 
“De resultaten van ons onderzoek tonen aan dat Nederlandse bedrijven perfect in de pas lopen met de internationale trends”, zegt Stefan Kroon, Head of Business Development voor eCircle in Nederland. “Ook wordt duidelijk hoe marketeers op dit moment social media inzetten binnen hun marketing- en communicatiestrategie. De meest voorkomende vorm van adverteren in social media is nog altijd 'geregistreerde' reclame (display), maar dit wordt niet hoog gewaardeerd door de gebruikersgemeenschap. Het is goed om te zien dat 60 procent van de marketingmanagers die gebruik maakt van social media ook fanpagina's en merkprofielen implementeren. Deze krijgen van de gebruikers een hogere waardering. Ze bestempelen deze als interessant, informatief en prettig in gebruik.”
 
De doelstellingen die bedrijven willen behalen met social media marketing lopen sterk uiteen. Voor de helft van de marketeers zijn de belangrijkste doelstellingen het promoten van nieuwe producten, vergroten van de merkbekendheid en de klantloyaliteit en het genereren van leads. Hiermee wordt de effectiviteit van deze nieuwe digitale communicatiekanalen bevestigd. Geheel in lijn met de internationale trends, is Facebook voor Nederlandse marketeers het belangrijkste sociale netwerk (79 procent), gevolgd door Twitter (77 procent) en LinkedIn (47 procent). Lokale sociale netwerken krijgen minder aandacht dan hun internationale concurrenten.
 
“Het afgelopen jaar heeft eCircle de ontwikkeling van digitale communicatie en de toenemende interesse van bedrijven in social media nauwgezet gevolgd. Dankzij dit uitvoerige onderzoek beschikken we over uitgebreide kennis over nieuwe communicatiekanalen, en kunnen we bedrijven voorzien van een grondige analyse van de digitale dialoog in Europa. We zijn er sterk van overtuigd dat social media belangrijk zijn in de communicatie met consumenten en om de klantloyaliteit te vergroten”, voegt Stefan Kroon toe.
 
Het versturen van nieuwsbrieven per e-mail naar bestaande adressen is nog altijd de meest gebruikte digitale marketingtool door Europese marketeers (75 procent). Van deze groep kiest ruim de helft voor deze tool voor de introductie van nieuwe producten, het vergroten van de merkbekendheid en de klantloyaliteit.
 
Tenslotte geven Europese organisaties hun feedback over hoe zij denken over de integratie tussen e-mailmarketing en social media. Driekwart van de marketeers en besluitvormers erkennen dat ze bekend zijn met sociale e-mailmarketing. Echter, op de vraag welke soorten sociale e-mailmarketing ze kennen, kan maar iets meer dan de helft van de respondenten bepaalde vormen noemen. De populairste daarvan zijn social sharing in e-mails, het genereren van nieuwsbriefabonnees door middel van merkprofielen in sociale netwerken, nieuwsbrieven in sociale netwerken – gericht aan fans, vrienden en volgers van het merkprofiel – en links in de nieuwsbrief naar het eigen merkprofiel in sociale netwerken. Deze worden door slechts 30 procent van de ondervraagde bedrijven gebruikt. 
 
Download hier een PDF-versie van het “Europese onderzoek naar sociale media en e-mailmarketing”: http://www.ecircle.com/nl/kenniscentrum/studies/lp/sms-enquete-besluitvormers.html
 
‘Europese sociale media en e-mailmarketing’ is een driedelige studie, uitgevoerd in zes Europese landen en ontwikkeld in samenwerking met Mediacom. Het onderzoek legt op uitvoerige wijze de digitale dialoog en interactie vast tussen e-mail en sociale netwerken, gezien vanuit het oogpunt van zowel consumenten als marketeers. Het consumentenonderzoek kunt u hier downloaden: http://www.ecircle.com/nl/email-and-social

BERICHT VOOR DE REDACTIE
 
Over eCircle
eCircle is een van de grootste bedrijven voor digitale direct marketing in Europa. Het beschikt over de meest uitgebreide permission marketing-database voor e-mailcampagnes en het genereren van leads, alsmede een geavanceerde technologieoplossing voor digitale direct marketing. eCircle staat sinds 1999 voor innovatieve en efficiënte online marketing voor werving en behoud van klanten. Toonaangevende organisaties, waaronder Samsung, vertrouwen op onze consistente klantenservice, onze jarenlange ervaring en - niet in de laatste plaats - onze zeer gemotiveerde en betrokken medewerkers. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in München, heeft meer dan 200 werknemers en verder ook kantoren in Londen, Parijs, Milaan, Utrecht en Madrid. http://www.ecircle.com/nl
 
Persmateriaal over het nieuwe onderzoek van eCircle vindt u hier:
http://www.ecircle.com/nl/over-ons/pers/persberichten/Europese-studie-naar-social-media-en-e-mail

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:
Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: octanenl@octanepr.com
http://www.octanepr.nl
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 21 dagen

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers