www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 16 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ContentXperience

Tectrade levert eerste acht IBM Real Time Data Compression appliances in de Benelux.

Culemborg, 8 juli 2011 Tectrade, specialist op het gebied van VMWare, IBM en Netapp server en storage infrastructuur oplossingen, Managed Services en Cloud Solutions heeft in juni 2011 de eerste acht IBM Real Time Compression oplossingen geleverd in de Benelux.

De IBM Real Time Data Compression oplossingen zijn aan het portfolio toegevoegd door de overname in 2010 van het Israelische bedrijf Storwize door IBM. Storwize had intelligente technologie ontwikkeld voor het Real Time comprimeren van data op het moment dat de data gemaakt wordt door middel van de Lempel-Z standaard.

Tectrade heeft bij twee van haar relaties in Nederland inmiddels acht van deze appliances geleverd op basis van uitgebreide tests in haar eigen Cloud Test en Democenter in Culemborg. Deze tests wezen uit dat voor diverse applicaties en databases zoals Oracle, Microsoft, PDF en file date compressie waarden van tussen 50 en 80% werden gerealiseerd. Zelfs voor .jpeg werdt nog eens 15% additionele compressie bewerkstelligd. Op basis van deze compressie werd een duidelijke TCO besparing berekend welke het fundament vormde voor de business case de RTC appliance is te gaan zetten. appliances.

IBM Real Time Compression (RTC) is de enige oplossing in de markt die op het moment van creeren van de data voor compressie zorgt in de appliance. Doordat deze toepassing is uitgerust met twaalf tot vierentwintig processor cores en 72 tot 144 GB cache zorgt de introductie van RTC tevens dat de performance van de NAS systemen (Netapp, IBM Nseries, EMC Cellera of Isilon) significant toeneemt doordat meer gegevens naar en vanuit cache geschreven dan wel gelezen worden.

Ronald van Heek, Commercieel Directeur van Tectrade geeft aan: “Door de IBM RTC appliances toe te voegen aan de NAS omgeving van deze klanten, zijn we in staat om significant meer data te plaatsen op de beschikbare disk storage capaciteit. Samen met het IBM RTC team hebben we de afgelopen maanden veel tijd en energie gestoken in het demonstreren van de oplossingen. Klanten reageren initieel soms met veel ongeloof, binnen 30 minuten werkt de omgeving en zijn de eerste compressie resultaten zichtbaar. En zowel de servers and de storage oplossing gaan beter performen. Ongekend!”

“Een ander bijkomend effect is dat bandbreedte die benodigd is voor het spiegelen van de NAS data afneemt doordat alleen gecomprimeerde data wordt weggeschreven. Voor onze klanten betekent dit dat zij minder bandbreedte hoeven af te nemen bij hun Telecom leveranciers. In sommige gevallen scheelt dit duizenden euro’s per maand.”

Dat het comprimeren van data op velerlei gebieden voordelen biedt, blijkt ook uit het feit dat nadat gegevens gecomprimeerd zijn, zowel de back up als de restore tijden significant verbeteren. “Het scheelt nog al of je 30TB file data moet restoren bij een calamiteit of dat je slechts 10TB terug hoeft te zetten. En dit geldt niet alleen voor nieuwe gegevens, ook de reeds aanwezige data wordt door de ‘Compression Accelerator’ toepassing op de appliance, op de achtergrond gecomprimeerd.” aldus Nicolai Kippersluis, CEO & Founder van Tectrade.

“Dat Tectrade als eerste in staat is gebleken de IBM RTC oplossingen in de Benelux in de markt te brengen is een bevestiging van de investeringen die we continue doen op het gebied van innovatie en kennis. Ook voor de vorig jaar geintroduceerde IBM V7000 disk storage systemen was Tectrade de eerste partner van IBM om systemen te verkopen in de Benelux.” aldus Kippersluis, die tevens aangeeft dat het in staat zijn om klant specifieke tests te kunnen uitvoeren in het Cloud Demonstratie en Testcenter een enorme toegevoegde waarde is.

Van Heek vult aan: “Wij waren zowel voor de IBM V7000 als eerder de IBM SAN Volume Controller vanaf het alpha proces betrokken en hebben hierdoor in vroeg stadium deze technologie eigen gemaakt. Ik verwacht ook dat IBM Real Time Compression binnenkort ook die, fibre channel georienteerd markt, zal verblijden met haar compressie technologie.” Hierover kan nog niet veel meer gezegd worden, aangezien de ontwikkeling hieromtrent nog niet officieel bekend zijn.

Met toevoeging van deze Dataplacement en Datacompressie oplossing aan haart portfolio biedt Tectrade een nog breder portfolio op het gebied van Information Management. “We beheren inmiddels voor meer dan 5 duizend servers de back up en managen hiermee meer dan 10PB aan data” bevestigt Van Heek. “Met deze diensten hebben we inmiddels een Global Reach, aangezien we klanten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de UK bedienen en bezig zijn met uitrol in Brazilie, Saudi Arabie, Turkije en Spanje. We verwachten nog dit jaar de eerste contracten in Amerika en Canada te sluiten. Voor alle klanten geldt nog steeds een 100% restore succes rate op enterprise applicaties. Uniek in de markt.”

“Met IBM Real Time Compression wordt het voor ons nog gemakkelijker om ons dienstenniveau zo hoog te houden doordat we zoals gezegd sneller de back up kunnen uitvoeren en restores significant sneller zijn.” besluit Kippersluis.

Over Tectrade:
Tectrade, opgericht in 1991, met vestigingen in de UK en Nederland, is een specialist op het gebied van Infrastructure Solutions, Managed Services en Cloud op het gebied van server en storage consolidatie en virtualisatie en back up en recovery. De Tectrade Group heeft inmiddels meer dan 70 medewerkers en realiseert een omzet van meer dan 51 miljoen amerikaanse dollar. In 2010 werdt Tectrade door IBM uitgeroepen tot Business Partner van het jaar en genomineerd voor beste Europese IBM Partner van het jaar. Eerder won het bedrijf de prestigieuze IBM Global Beacon Award for Outstanding Achievements en werd het door Netapp uitgeroepen tot Netapp partner of the Year for Nseries.

De afgelopen jaren is Tectrade van een project gestuurde System en Storage Integrator door gegroeid naar leverancier van Managed Services op het gebied van Back up, Storage en Virtuele server omgevingen. De diensten kunnen remote worden uitgevoerd op omgevingen die fysiek bij klanten in het datacenter aanwezig zijn of op systemen die in de Tectrade Managed Enterprise Cloud draaien.

Meer informatie op www.tectrade.nl , www.tectrade.co.uk of via rvanheek@tectrade.nl
Laatste van TTNL BV  
Tectrade wordt TTNL, Take IT To The Next Level!

Tectrade levert eerste acht IBM Real Time Data Compression appliances in de Benelux.

IBM onderscheidt Tectrade als IBM Business Partner van het jaar 2009
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 16 dagen
PR contact  

Logo ContentXperience
TTNL BV contact  

Logo TTNL BV

  +31 (0)345 547040
  info@ttnl.nl
  ttnl.nl
TTNL BV sociaal  


TTNL BV tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers