www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:

Gent gaat als eerste stad in de Benelux voor een eigen domeinextensie

Gent, 23 juni 2011 - Het schepencollege van Stad Gent heeft vanochtend de aanvraag van City TLD voor het gebruik van de .gent extensie goedgekeurd. Stad Gent is daarmee de allereerste stad in de Benelux om haar plannen voor een eigen extensie bekend te maken. Bedrijven, maar ook organisaties en burgers, vergroten met deze .gent domeinnaam hun directe band met de stad en de regio, verbeteren hun vindbaarheid op het internet en verhogen de beveiliging van het internetverkeer van en naar de eigen website.

Tot nu toe waren er maar een twintigtal generieke extensies zoals .com, .biz, .info en .tel. Naast de bekende .com, zijn er ook nog 270 landenzones zoals .be en .fr. Door de enorme groei van het internet werden echter de interessante of korte domeinnamen steeds schaarser, maar daar komt nu verandering in. ICANN, de internationale domeinnaambeheerder, stemde immers vorige maandag in met een uitbreiding van de generieke of algemene topleveldomeinnamen. Hiermee zet de instantie begin 2012 de deuren open voor nieuwe aanvragen waardoor .kbc, .beer, maar ook .gent tot de mogelijkheden behoren.

Van .be naar .gent

Resul Tapmaz, Schepen van Personeelsbeleid, Informatica, Administratieve Vereenvoudiging en Kwaliteitszorg in Gent is opgetogen dat zijn stad - na .paris, .nyc en .berlin - de eerste stad is in de Benelux die samen met City TLD de concrete start van een eigen domeinextensie mag aankondigen: “Gent is een stad waar ICT en creativiteit hand in hand gaan. Denk maar aan heel wat Belgische internetbedrijven die hier hun start hebben gemaakt. Niet alleen voor onze lokale bedrijven en handelaars, maar ook voor onze eigen diensten, is de .gent extensie onontbeerlijk. Zo willen we onze stadsdiensten actief het .gent domein laten promoten. Ik denk aan www.ocmw.gent, www.toerisme.gent, www.bibliotheek.gent, www.smak.gent of e-mailadressen voor inwoners in de vorm van resul@tapmaz.gent. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt omdat alle combinaties voor de punt gent beschikbaar zijn.”

Partnership met Gents internetbedrijf

City TLD stuurt begin 2012 haar aanvraagdossier naar de regulator ICANN. Volgens de huidige planning en zonder bezwaren, kan .gent dan wellicht het volgende jaar online gaan. “Om dit allemaal gerealiseerd te krijgen, hebben wij gelukkig een interessant voorstel gekregen van City TLD. We steunen specifiek dit voorstel omdat het een combinatie is van de nieuwste Belgische software, die bovendien door een Gents bedrijf wordt ondersteund.” aldus Tapmaz.

City TLD is het samenwerkingsverband tussen Combell en Sensirius.

Combell is een ICANN agent, beschikt over een state-of-the-art servernetwerk en beheert vandaag zowat 120.000 domeinnamen. Sinds 1999 is het bedrijf specialist in het hosten van websites voor meer dan 25.000 bedrijfsklanten.

Als Gents bedrijf én als Gentenaar ben ik uiteraard zeer blij dat wij hopelijk als eerste in de Benelux een eigen extensie kunnen realiseren voor een stad. Naast .gent werken we trouwens op dit moment tevens aan een aantal nieuwe extensies waarvan we de naam niet mogen prijsgeven. We merken aan de reacties dat de interesse voor een eigen extensie groot is, zeker nu de regels van ICANN definitief vastliggen.” besluit Jonas Dhaenens, CEO van Combell.

Het registratieplatform ‘OpenRegistry’ is specifiek geschreven voor het beheren van nieuwe extensies. Ze zal draaien op de infrastructuur van Combell en werd ontwikkeld door het Belgische Sensirius.

Samen vormen Combell en Sensirius de nieuwe associatie die merken en organisaties van A tot Z begeleidt bij het voorbereiden van en invullen van het technische applicatie-dossier bij ICANN: van de aanvraag tot het ‘live’ gaan van de zone. Voor het juridische en financieel-technische luik hebben Combell en Sensirius samenwerkingen met de wereldwijde marktleiders in hun vakgebied.

Wachten op volgende stappen van ICANN

De internet-extensies worden door een Amerikaanse non-profit gereguleerd. Maandag werd de vragenlijst finaal goedgekeurd tijdens het ICANN-congres in Singapore zodat aanvragers weten aan welke criteria ze moeten voldoen. Nu start de regulator een wereldwijde communicatiecampagne van 4 maanden en in januari 2012 kunnen de dossiers opgestuurd worden. Daarna controleert de regulator de administratieve juistheid van het dossier en de technische infrastructuur. Zonder eventuele bezwaren van derde partijen zal de .gent extensie mogelijk zijn vanaf eind 2012.

Alle details en vorderingen over het .gent-project zijn te vinden op www.dotgent.com. Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws kan zich daar aanmelden.

Perscontacten:

Stad Gent - Bart Rosseau - Tel: +329 266 56 25 - GSM: +32 478 20 56 11

City TLD - Tom De Bast - Tel: +32 9 296 02 90 - GSM: +32 474 813 823
Laatste van Combell Group NV  
Combell rondt overname Nederlandse hoster Webscale af

Combell neemt sectorgenoot Openminds over

Combell neemt PriorWeb over
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 103 dagen
Combell Group .. contact  

Logo Combell Group NV

  0800 - 8 567890
  info@combellgroup.com
  www.combell.com
Combell Group .. sociaal  


Combell Group .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Intel
Logo Boomi
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90553 persberichten
- 5915 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 9848 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers