www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:

Belcentrale vertrouwt op PALLADION voor real-time VoIP-netwerk management

Berlijn, Duitsland en Londen, Verenigd Koninkrijk, 9 juni 2011 – IPTEGO en haar strategische partner SIPHON Networks verkondigen met trots een succesvolle implementatie van de PALLADION NGN Optimization Suite in het netwerk van Belcentrale, een toonaangevende telecomprovider in Nederland. Als koploper in klanttevredenheid was Belcentrale op zoek naar de juiste oplossing om het telefonieverkeer real-time te monitoren. Bij het zoeken naar een uitgebreid en schaalbaar, maar eenvoudig te onderhouden systeem met krachtige probleemopsporing kwam PALLADION op vele aspecten als beste naar voren. Ontworpen om de klanttevredenheid positief te beïnvloeden, de onderhoudskosten voor het netwerk te minimaliseren, en de huidige omzet te waarborgen, is de PALLADION NGN real-time network intelligence Optimization Suite ingezet.
Samen met de uitmuntende gebruiksvriendelijkheid waar PALLADION bekend om staat, is Belcentrale meer dan tevreden met de toegevoegde waarde van de implementatie. Zoals Coert Coomans, directeur van Belcentrale, opmerkte: “wij waren op zoek naar een oplossing om onze inspanning voor monitoring te verminderen en tegelijkertijd wilden we meer informatie over wat er zich afspeelt in ons netwerk. Na een aantal jaar vertrouwd te hebben op intern ontwikkelde applicaties zagen we onmiddellijk de kwaliteit en mogelijkheden van de PALLADION software suite”.

Belcentrale, welke klanttevredenheid als sterkste kracht achter groei ziet, gebruikt nu PALLADION voor de eerste lijns support-afdeling om kwaliteitsproblemen op klantniveau op te lossen, nu het mogelijk is om zowel real-time als historische data te analyseren.

Door grote CSP’s te ondersteunen in het bestellen, leveren en integreren van marktleidende communicatietechnologie heeft SIPHON Networks een bewezen oplossing geleverd aan Belcentrale. Coert Coomans vertelde dat Belcentrale zeer tevreden is met het reactievermogen, de focus en de kennis die SIPHON Networks toonde. “Hun ondersteuning vanaf het eerste contact tot aan de overeenkomst om PALLADION te verkiezen boven andere producten die we bekeken, speelde een belangrijke rol in onze keuze”, vertelde hij.

Over IPTEGO
IPTEGO levert Next Generation Network optimization. ‘s Werelds grootste telecomproviders vertrouwen op IPTEGO’s PALLADION software suite om hun Return on Investment te waarborgen. PALLADION analyseert netwerken van iedere leverancier en levert daarmee real-time netwerk inzage, troubleshooting, klanttevredenheidsindicatie, en naadloze integratie van third-party producten. Door PALLADION te gebruiken kunnen medewerkers veilig en snel migreren naar IP-gebaseerde netwerken, worden de operationele kosten gedrukt, wordt er extra omzet gegenereerd en worden omslachtige procedures gereduceerd.

Voor meer informatie, bezoek: www.iptego.com

Volg IPTEGO op Twitter: twitter.com/iptego

Over SIPHON Networks
Opgericht in het Verenigd Koninkrijk tegen het einde van 2008, SIPHON Networks Ltd is een toonaangevend Europees systeemintegreerder die zich richt op het ontwerpen, bestellen, leveren en integreren van geavanceerde Voice & Unified Communications technologie om de levering van innovatieve diensten op een robuust en schaalbaar platform te realiseren.

Voor meer informatie, bezoek: www.siphonnetworks.com

Over Belcentrale
Belcentrale is een vooroplopende leverancier van VoIP-producten in Nederland. Met innovatie en flexibiliteit van de geleverde digitale telefoniediensten, biedt zij een hechte relatie met klanten voor een breed scala aan sectoren zoals de gezondheidszorg, energiebedrijven, reisorganisaties, overheidsinstanties en onderwijsinstanties. Dankzij haar samenwerking met toonaangevende partners in de markt en de jarenlange ervaring biedt Belcentrale haar klanten de beste technologie met uitmuntende ondersteuning, gebaseerd op een lange termijn van ervaring.

Voor meer informatie, bezoek: www.belcentrale.nl
Laatste van Belcentrale.nl  
Belcentrale op de Horecava 2020

Belcentrale aanwezig op Horecava 2020

Belcentrale gaat verder met nieuwe Channel Manager
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 103 dagen
Belcentrale.nl contact  

Logo Belcentrale.nl

Belcentrale.nl sociaal  


Belcentrale.nl tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Intel
Logo Boomi
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90553 persberichten
- 5915 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 9848 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekers