Contentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2515 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 105 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

IT-procesmodel meest populaire organisatiemodel voor IT-afdelingen

Almere, 23 juni 2011 – Het IT-procesmodel is het meest populaire organisatiemodel voor IT-afdelingen. Dit blijkt uit een onderzoek dat IT-detacheerder neomax heeft gehouden onder 255 IT-executives. Tijdens dit onderzoek is de populariteit van de vijf meest voorkomende organisatiemodellen voor IT-afdelingen onderzocht.

Het IT-procesmodel is georganiseerd rondom IT-processen: incident management, change management, service level management, et cetera. Dit kan op basis van best practices als ITIL zijn. Het IT-procesmodel gooit over de gehele linie de hoogste ogen. De omvang van de organisatie of de IT-afdeling heeft weinig invloed op de adoptie van dit model. Uitsluitend in het middenbedrijf (100 tot en met 499 fte’s) kan het model van de retained organisation even aantippen. Kijkend naar de omvang van de organisatie blijkt een toenemend aandeel van het IT-procesmodel naarmate de organisatie meer fte’s telt. Diezelfde trend is duidelijk bij de omvang van de IT-afdelingen zelf; dit was te verwachten, omdat het IT-procesmodel om specialisering van medewerkers vraagt.


Figuur 1. De mate waarin IT-afdelingen in organisaties van verschillende grootte (gemeten in fte’s) kenmerken van verschillende organisatiemodellen vertonen. (Gemeten op een schaal van 0 tot 5, waarbij 0 een lage score is en 5 een hoge score.)

Het onderzoek
In het onderzoek ‘Ontwikkelt IT zich richting de I of de T?’ zijn vijf organisatiemodellen gedefinieerd, die variëren van ‘zeer dicht op de huid van de business’ (I) tot ‘operational excellence in IT’ (T). Aan de respondenten is gevraagd een serie vragen over hun IT-organisatie te beantwoorden, om zo te kunnen bepalen hoe die IT-afdeling te typeren is. Geen enkele IT-afdeling zal geheel voldoen aan een enkel model, maar onderzocht is de mate waarin IT-afdelingen de kenmerken van vijf ‘stereotype’ organisatiemodellen vertonen.

De vijf onderzochte modellen zijn:

- Het klant/leveranciermodel dat neigt naar de T
- Het IT-procesmodel: een hybride mobel met de combinatie van I en T
- Plannen–ontwikkelen–beheren: een hybride model met de combinatie van I en T
- Bedrijfsprocesmodel: een hybride model met de combinatie van I en T
- Retained organisation die neigt naar de I

Stephan Bosman, directeur van neomax: “Wij hebben dit onderzoek laten uitvoeren omdat we ons realiseren dat verschillende organisatiemodellen verschillende competenties, kennis en kunde van de IT’ers vereisen. Wij willen partner zijn voor IT-managers en IT-professionals en zorgen dat we gezamenlijk, door kennis te delen, klaar zijn voor de toekomst. Het veranderende IT-organisatiemodel is voor ons daarom een belangrijk aspect om bij de werving en ontwikkeling van onze medewerkers op in te spelen. Daarnaast willen wij als detacheerder de best mogelijke match maken voor onze klant. Inzicht in de populariteit van verschillende organisatiemodellen en de cultuur van de betreffende organisatie zijn hierin key.”Noot voor de redactie: Het volledige onderzoeksrapport is opvraagbaar bij Marcommit.

Over neomax
Neomax is een Nederlandse IT-detacheerder actief op het gebied van beheer, support en infrastructuur. In alles wat neomax doet, staat “first people, then systems” voorop. Om deze visie kracht bij te zetten, heeft het bedrijf twee doelstellingen die ten grondslag liggen aan alle activiteiten. Neomax wil partner zijn van 500 van de top 500 bedrijven in Nederland en wil dat elke IT’er neomax op zijn CV wil hebben staan. Om dit te bereiken deelt neomax kennis met IT-managers en kijkt samen met hen naar competentiemanagement en wat nodig is om de IT-afdeling tot een succes te maken. Door haar goede netwerk staat neomax in nauw contact met de doelgroep, gaat de dialoog aan met potentiële kandidaten en weet wat hen beweegt. Deze informatie is voor IT-managers van toegevoegde waarde, neomax vertelt hen wat ze moeten bieden om iemand met de juiste skills binnen te halen en te boeien. Neomax focust voor haar medewerkers op interessante opdrachten en opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Naast certificeringen zet het bedrijf in op de ontwikkeling van de soft skills van IT’ers. De focus op partnering met klanten en IT-professionals zorgt ervoor dat de beste match wordt gemaakt; niet alleen op hard skills, maar juist op de soft skills. Inmiddels heeft neomax meer dan 100 gekwalificeerde IT-professionals in dienst, zowel Young Professionals als specialisten met jarenlange ervaring. Zij ondersteunen dagelijks het succes van de klanten. Neomax is betrokken en biedt op maat en kwaliteitgerichte dienstverlening. Het bedrijf is NEN 4400-1 gecertificeerd en is gevestigd in Almere. Voor meer informatie zie: www.neomax.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
neomax@marcommit.nl
035-5822730
Laatste van neomax  
neomax maakt solliciteren via WhatsApp mogelijk

Nieuw hoofdkantoor voor IT-dienstverlener neomax

IT-dienstverlener neomax opent nieuwe vestiging in Rotterdam
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 105 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
neomax contact  

Logo neomax

  088 536 3729
  info@neomax.nl
  www.neomax.nl
neomax sociaal  


neomax tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90543 persberichten
- 5912 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9830 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl