Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2518 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 103 dagen geleden)
Bedrijf:

Van Houtum van start met productie-informatiesysteem HAI*QPM via internet

Zwijndrecht, 22 juni 2011 – Van Houtum, zelfstandig producent van hygiënepapier en innovatieve washroom oplossingen voor professionele eindgebruikers, is gestart met de implementatie van HAI*QPM, het succesvolle real-time fabrieksinformatiesysteem voor productie- en kwaliteit. Van Houtum maakt gebruik van HAI*QPM middels het SaaS-concept (Software-as-a-Service), waarbij de software als een dienst ter beschikking wordt gesteld via internet. HAI*QPM is ontwikkeld op het SAP Netweaver Platform, en sluit hiermee aan op de SAP ERP-strategie binnen Van Houtum.

Real-time (non)conformance voor kwaliteit- en productie
Tijdens het produceren van de papierrollen, worden in het ABB productiebesturingssysteem allerlei procesinstellingen en meetwaarden vastgelegd. Deze worden automatisch doorgesluisd in HAI*QPM en daar real-time gevisualiseerd zodat direct inzichtelijk is of alle proceswaarden binnen de gestelde normen blijven. Operators en engineers hebben hierdoor een beter overzicht over het proces en kunnen sneller ingrijpen om afwijkingen te voorkomen.
Tijdens het productieproces worden allerlei kwaliteitscontroles uitgevoerd. Deze controles worden handmatig vastgelegd in HAI*QPM. Zo ontstaat een complete database waarin alle informatie over de procesomstandigheden en de productkwaliteit samen zijn vastgelegd. Met deze informatie kan tracking en tracing worden vereenvoudigd en het productieproces verder worden geoptimaliseerd.SaaS (Software as a Service)
Vanuit het HAI*QPM datacentrum van Sogeti wordt de software centraal beheerd, en heeft de fabriek eenvoudig toegang via internet. Hiermee wordt praktisch vorm gegeven aan het Software as a Service (SaaS) concept, waarbij de software centraal wordt geïnstalleerd en via internet toegankelijk is voor de gebruikers. Op deze manier kunnen bedrijven eenvoudig software in gebruik nemen (als een dienst), en wordt installatie en beheer van de software centraal door het datacentrum geregeld. HAI is één van de “early-adopters” van het bovengenoemde SaaS-concept.

Over HAI
HAI uit Zwijndrecht (www.hai.nl.) biedt sinds 2001 unieke software voor productie en kwaliteit op de fabrieksvloer, en rekent de top van de industrie tot haar klantenkring. In Europa en het Midden Oosten maken bedrijven als Pepsico, Yakult, Elopak en IFFCO al succesvol gebruik van HAI*QPM.

Over Van Houtum
Van Houtum (www.vanhoutumpapier.com) is al 75 jaar een zelfstandig producent van hygiënepapier en innovatieve washroomoplossingen en is koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het hoofdkantoor en beide productielocaties bevinden zich in Swalmen, gemeente Roermond. Met circa 200 medewerkers realiseert Van Houtum een jaaromzet van €60 miljoen.

Al ruim 40 jaar wordt bij de papierproductie enkel gebruikgemaakt van 100% gerecycled papier. Van Houtum heeft de vaste overtuiging dat wegwerpproducten alleen met gebruikte vezels mogen worden geproduceerd. Deze visie op MVO wordt in de praktijk gebracht met evenredige aandacht voor People, Planet en Profit.

Onder de merknaam Satino Black produceert Van Houtum Cradle to Cradle Silver gecertificeerd hygiënepapier. Dit is kwalitatief hoogwaardig wit en zacht toilet- en handdoekpapier op basis van 100% recycled papier. Satino Black is ’s werelds eerste en enige hygiënepapier dat de keurmerken FSC recycled, Europees Eco-label en Cradle to Cradle mag voeren. Het wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd.

*** Noot voor de redactie ***
Voor meer informatie over dit bericht wendt u zich tot HAI, Peter de Haer, tel.: 078 6135 666, email:pdehaer@hai.nl
Laatste van HAI  
EOC Group implementeert HAI Smart Factory Cloud software

Elopak rolt HAI*QPM Smart Factory software uit in Rusland & Canada

Gartner noemt HAI een "Cool Vendor for Manufacturing Operations"
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 103 dagen
HAI contact  

Logo HAI

  +31(0)78 613 56 66
  info@hai.nl
  www.hai.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Avinty (GGZ)
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo Northwave
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Intel
Logo Boomi
Logo Ctac N.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90553 persberichten
- 5915 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 9848 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers