Datum: (2642 dagen oud)
Bedrijf:

Dell, Equinix en Rackspace werken samen aan lancering OpenStack cloud-demonstratieomgeving

OpenStack-partners bundelen krachten voor vereenvoudiging en versnelling acceptatie toonaangevend open source cloud-platformAmsterdam, 31 maart 2011 – Dell, Inc. (Nasdaq: DELL), Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) en Rackspace Hosting, Inc. (NYSE: RAX) starten een samenwerking met als doel het ontwikkelen van een OpenStack™ cloud-demonstratie- en testomgeving. De demo-omgeving zal beschikbaar zijn in drie Amerikaanse datacenters: de Equinix International Business Exchange™-centers (IBX®) in Silicon Valley (Californië) en in Ashburn (Virginia), en in het Rackspace-datacenter in Chicago (Illinois). De bedrijven hebben ook plannen om deze dienst in het tweede kwartaal van 2011 uit te breiden naar Equinix-datacenters in Europa en in Azië. De demonstratieomgeving stelt organisaties in staat om applicaties in korte tijd op het cloud-platform te testen. Verder vereenvoudigt het platform het evaluatieproces en versnelt deze het gebruik van OpenStack proof of concepts (POC’s). Het is het eerste op open standaarden gebaseerde platform met geografisch verspreide OpenStack clouds, waarmee gebruikers applicaties en workloads over de cloud kunnen verdelen.

OpenStack is een verzameling van open source-technologieën die voorzien in een schaalbaar cloud-platform voor publieke en private clouds. OpenStack is oorspronkelijk opgericht door Rackspace en de NASA. Het is uitgegroeid tot een wereldwijde softwarecommunity van ontwikkelaars, technologen, onderzoekers en meer dan vijftig samenwerkende organisaties. Doel is het creëren van cloud computing-services die gebruikmaken van standaardhardware.

De OpenStack-demo-omgeving integreert OpenStack cloud-besturingssysteemsoftware, services en support van Rackspace Cloud Builders voor de cloud-geoptimaliseerde Dell PowerEdge C Intel-servertechnologie en Platform EquinixTM dat voorziet in een wereldwijd platform van 92 netwerkneutrale datacenters in 35 stedelijke gebieden. Dankzij deze samenwerking vereenvoudigen bedrijven hun evaluaties van het OpenStack-platform en versnellen zij de inzet van cloud-oplossingen op basis van modellen van Dell-, Equinix- en Rackspace-omgevingen.

Bedrijven, SaaS-leveranciers (Software-as-a-Service) en netwerkoperators die cloud-oplossingen willen inzetten, kunnen de demo-omgeving gebruiken als een opstap naar een OpenStack POC. Zij kunnen deelnemen aan demo’s van vooraf geïnstalleerde applicaties of eigen applicaties draaien om te zien hoe deze presteren. Wanneer zij een oplossing verder willen evalueren, zijn Dell, Equinix en Rackspace in te schakelen voor een aparte POC-omgeving, die Equinix in zijn datacenter host. Bestaande klanten van Equinix zijn extra flexibel doordat zij eenvoudig een verbinding kunnen leggen met de OpenStack-demo-omgeving via een groot aantal interconnectieservices dat binnen de Equinix IBX-datacenters beschikbaar is.

“OpenStack biedt een open standaardplatform dat organisaties keuzevrijheid geeft in hoe en waar zij de cloud willen inzetten. Ook zijn ze flexibel voor wat betreft het verdelen van applicaties en workloads over verschillende clouds”, zegt Jim Curry, algemeen directeur van Rackspace Cloud Builders. “De samenwerking tussen Dell, Equinix en Rackspace – gericht op het helpen van organisaties bij de inzet van OpenStack clouds – stelt CIO’s in staat een omgeving te kiezen, die tegemoetkomt aan hun zakelijke, juridische en technische eisen.”

“De huidige cloud-oplossingen vereisen schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Zij moeten superieure eindgebruikersprestaties bieden”, zegt Vince DiMemmo, algemeen directeur Global Cloud en IT Services bij Equinix. “De combinatie van het OpenStack-platform op Dell-hardware vanuit de Equinix-datacenters presteert maximaal op deze drie fronten. Platform Equinix maakt het mogelijk om de cloud geografisch optimaal in te zetten in geoptimaliseerde netwerkomgevingen dichtbij de eindgebruiker. Deze totaaloplossing van Rackspace, Dell en Equinix garandeert de prestaties die cloud-applicaties vandaag de dag vereisen.”

“Dell richt zich sterk op het ontwikkelen en promoten van open standaarden. Wij zijn dan ook enthousiast om samen te werken met Rackspace en Equinix bij het bieden van de OpenStack-demo-omgeving”, zegt John Igoe, Executive Director Cloud Software Solutions bij Dell. “Deze stelt serviceproviders en internetserviceproviders in staat om vast te stellen of OpenStack geschikt is voor hun ‘as-a-Service’-aanbod. Het is een fantastisch voorbeeld van hoe de OpenStack-community samenwerkt bij de promotie van het OpenStack-platform.”

Voor meer informatie over de samenwerking van Equinix, Dell en Rackspace: www.rackspace.com/cloudbuilders/, www.Dell.com/OpenStack en www.Equinix.com/OpenStack.

Over Dell
Dell, Inc. (Nasdaq: DELL) luistert naar klanten en biedt wereldwijd innovatieve technologie, zakelijke oplossingen en diensten waarop klanten vertrouwen. Voor meer informatie: www.dell.com.

Over Rackspace Hosting
Rackspace Hosting is een toonaangevende specialist op het gebied van hosting en cloud computing en oprichter van OpenStack, een open source cloud-platform. Het bedrijf uit San Antonio (Verenigde Staten) biedt Fanatical Support® aan klanten en een breed pakket van IT-diensten, waaronder managed hosting en cloud computing. In 2010 erkende Bloomberg BusinessWeek Rackspace als Top 100 Performing Technology Company en stond het bedrijf op de lijst van meest innovatieve technologiegebruikers van InformationWeek. Gartner positioneerde Rackspace in het leiderskwadrant in zijn ‘2010 Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service and Web Hosting’. Meer informatie is beschikbaar op www.rackspace.com.

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt bedrijven wereldwijd met partners en klanten op basis van een platform van hoogwaardige datacenters. Deze datacenters omvatten dynamische ecosystemen en voorzien in de breedste keus uit netwerken. Meer dan 3.100 bedrijven op het gebied van cloud-diensten, digitale content en financiële dienstverlening hebben verbindingen naar meer dan zeshonderd netwerkserviceproviders. Deze bedrijven vertrouwen op Platform Equinix voor zakelijke groei, betere applicatieprestaties en de bescherming van hun belangrijkste digitale bedrijfsmiddelen. Equinix is actief in 37 strategische markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf investeert continu in zijn platform om groei bij klanten te ondersteunen.

Meer informatie is beschikbaar op www.equinix.com.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico’s en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-diensten; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico’s die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.

Perscontacten
Annemieke van Baal
LVTPR
Telefoon: +31 (0)30 656 5070
E-mail: equinix@lvtpr.nl