Datum: (2674 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

InterSystems kent onderscheiding toe aan het Nederlandse BagDrop

Innovatief automatisch bagage-afhandelingsssyteem, een doorbraak in de luchtvaartindustrieOrlando, maart 2011 – InterSystems Corporation, toonaangevend in de wereld van database-integratie en business intelligence, heeft het Nederlandse bedrijf BagDrop BV onderscheiden met de InterSystems Award for Breakthrough Applications. De internationale onderscheiding is bedoeld voor ondernemingen die op een vernieuwende wijze gebruikmaken van de geavanceerde InterSystems-technologieën voor het bouwen van belangrijke oplossingen.

Het kant-en-klare BagDrop-systeem, nu in gebruik bij KLM/Skyteam op Schiphol en op de luchthaven van Zürich bij Swiss International Airlines (en hun bagage-afhandelaar Swissport), maakt door geautomatiseerde ‘zelfbediening’ een eind aan één van de meest irriterende en tijdrovende processen in de luchtvaart: het inklaren van de bagage.

De luchthavens zijn daartoe uitgerust met een computergestuurd check-in-apparaat, dat de bagage van de reiziger ‘in ontvangst neemt’ en voor verdere afhandeling zorgdraagt. De reiziger plaatst zijn bagage in het BagDrop-apparaat, dat daarbij de instapkaart controleert. Daarna komt uit het apparaat een nieuw type zelfklevend label dat door de passagier aan de koffer of tas wordt bevestigd. Als de passagier dat gedaan heeft, schuift de koffer of de tas achter een hek van gaaswerk dat zich sluit. De bagage wordt dan gecontroleerd op gewicht, afmetingen, vorm, het juiste label en de afwezigheid van levende wezens; vervolgens maakt het apparaat foto’s van het item en plaatst het in de meest stabiele positie.

Alle relevante informatie m.b.t. de eigenaar (passagier), de vluchtgegevens en de bagage wordt gecombineerd met alle verdere handelingen in het proces en automatisch opgeslagen in een krachtige InterSystems CACHÉ® object-database. Als de koffer te zwaar is, wordt meteen de nota voor het overgewicht berekend en de betaling ervan via pinpas of credit card mogelijk gemaakt. Tenslotte drukt het apparaat het bagage-ticket voor de passagier af. Het BagDrop-apparaat is verbonden met het bagage-afhandelingssysteem van de luchthaven.

Alle controles, zoals het vaststellen van de koppeling ‘identiteit passagier en bagage’, worden in een vroeg stadium van het incheckproces uitgevoerd volgens de internationale IATA-regels. In deze fase heeft de passagier bovendien de mogelijkheid speciale wensen aan de luchtvaartmaatschappij kenbaar te maken, zoals een zitplaats met extra beenruimte, upgrades of toegang tot speciale wachtruimten (lounges) op de luchthaven.

Snelle dataverwerking voor operationele processen
InterSystems DeepSee™ ‘real-time’ software voor informatieverwerking, die deel uitmaakt van de oplossing, wordt gebruikt voor analyse, rapporten en visuele weergave (in ‘dashboards’). Er is daarvoor geen apart data-warehouse nodig. De ‘dashboards’ leveren de (gedifferentieerde) informatie die betrokken gebruikers (luchtvaartmaatschappijen, luchthavens) nodig hebben en gaan dus verder dan het BagDrop-systeem. Hierdoor is van moment tot moment inzicht beschikbaar in de status van het bagage-afhandelingsproces, het aantal passagiers, aantal, gewicht en volume van bagage-items, bestemming en betalingstransacties.

“Het komt aan op een snel, flexibel systeem, dat iedere eindgebruiker de voor hem of haar relevante gegevens overzichtelijk kan presenteren. Daarom viel onze keuze op InterSystems CACHÉ en InterSystems DeepSee,” zegt Edwin Sneekes, directeur van BagDrop. “Omdat CACHÉ een object-georiënteerde database is, kan informatie sneller verwerkt worden dan bij relationele databases. En het InterSystems-platform is goed ingericht voor het opslaan van verschillenden data-typen, zoals foto’s,” vervolgt hij. Het BagDrop-software-platform is ontwikkeld volgens de nieuwste standaards van de Internationale Luchttransport Associatie (IATA), bekend onder de benaming Common Use Passenger Processing System (CUPPS).

“Wij zijn zeer vereerd met de onderscheiding die InterSystems ons heeft gegeven. Het is een erkenning van onze inspanningen om database- en business intelligence-technologieën creatief in te zetten. En van deze sprong voorwaarts profiteren de luchtvaart, door efficiëntere bagage-afhandeling en lagere kosten, èn de passagiers, door kortere wachttijden en minder fouten in het bagagetransporttraject,” aldus Sneekes.

Sommige industrie-analisten zien het self-service systeem BagDrop als de ultieme fusie van mechatronica en software.

BagDrop in actie is te zien op: www.youtube.com/watch?v=skHdxlGPDF8.

InterSystems
InterSystems Corporation is een van de belangrijkste software-ontwikkelaars ter wereld. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); er zijn vestigingen in 23 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die applicatiebouwers in staat stellen hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen.

InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter verschaalbare applicaties gemaakt kunnen worden.

InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt ‘business intelligence’ real-time op te nemen in transactionele systemen, zodat betere operationele beslissingen genomen kunnen worden.

InterSystems Ensemble® is een breed, naadloos platform voor snelle integratie, ontwikkeling en verrijking van bestaande en nieuwe applicaties en de verbindingen daartussen.

InterSystems HealthShare™ is een strategisch platform voor informatica in de gezondheidszorg. Regionale en landelijke uitwisseling van medische gegevens, zoals het Elektronisch Patiëntendossier, uitgebreide analyses, alsook het inrichten van web-communities voor medici en patiënten behoren tot de mogelijkheden. De intelligentie van de software zorgt ervoor dat leemten in de informatie of in het technisch functioneren van gerelateerde systemen opgevuld worden.

Meer informatie is te vinden op www.intersystems.com.

BagDrop
BagDrop BV is een technologiebedrijf, gericht op dienstverlening aan passagiers. De oplossingen komen ten goede aan meerdere betrokkenen: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en passagiers. BagDrop heeft vestigingen op Schiphol en Zestienhoven. Meer informatie op: www.bagdrop.com.

Meer informatie is te verkrijgen bij:
David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.28 / Mobile +32-(0)475-27.28.38
InterSystemsBenelux.com

InterSystems Benelux
Papendorpseweg 53-59
3528 BJ Utrecht
030 799 1013