Datum: (2683 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Steijger.communications BV

Grote LCD informatieschermen en Wi-Fi internet voor gasten en watersportersZeewolde, 16 Maart 2011 /EZPress/ - HMS zet in zijn horecabedrijven The Harbour en Hardersluis narrowcasting in. Het betreft een geavanceerd systeem van het Zeewoldense innovatiebedrijf WH2A met LCD flatscreens in combinatie met Wi-Fi internettoegang (hotspot), waarmee de gasten met hun laptop of smartphone kunnen internetten. Hiermee breidt WH2A zijn IT-dienstenpakket voor de horeca verder uit.

Narrowcasting -het tegenovergestelde van broadcasting-is het verspreiden van informatie onder een specifieke doelgroep, op een specifiek tijdstip en een specifieke plek. In het geval van HMS is dat in het congres & event center The Harbour en hotel-restaurant Hardersluis, beide in Zeewolde. Met Wi-Fi kunnen gasten draadloos internetten, door middel van een unieke code die toegang biedt tot de snelle glasvezel waarover The Harbour beschikt. In hotel-restaurant Hardersluis zal eveneens Wi-Fi worden geïntroduceerd zodra het horeca bedrijf daar ook over een snelle internet toegang beschikt.

Online

“Wij doen dit om extra service te bieden aan onze gasten”, zegt HMS-directeur Robin Schalij. Vrijwel iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone die een internetverbinding nodig heeft, terwijl het tegenwoordig normaal is om ook in een restaurant of café met een laptop online te zijn. “Vooral zakelijke klanten hebben behoefte aan een snelle internetverbinding om contact met kantoor te houden of om op afstand zaken te doen”, zegt Schalij die benadrukt dat ook de watersporters die de haven van Zeewolde aandoen over internet kunnen beschikken. Hij vervolgt: “Met de narrowcasting geven wij op grote LCD-schermen doorlopend het laatste nieuws door, alsmede zaken als de weerradar en commerciële boodschappen, zowel van onszelf als van adverteerders.”

Informatie

HMS heeft gekozen voor de narrowcasting-oplossing van WH2A, die vanuit het datacentrum van WH2A in Zeewolde wordt beheerd. “Wij hosten het systeem en kunnen ook zorgen voor de zogenaamde contentmanagement, de informatie die op de schermen wordt getoond”, zegt WH2A directeur Ronald Wanders. “ We kunnen eenvoudig bijvoorbeeld live voetbalwedstrijden doorgeven. Narrowcasting betekent ook dat je afgestemde content programmeert, zoals gesponsorde programma’s, advertenties of commercials. We hebben het systeem flexibel opgezet, zodat het is voorbereid op alle mogelijkheden, waaronder social media zoals de doorgifte van populaire Twitter-feeds.”

Horeca

Het is vooral de horecasector die slim inspeelt op trends als het nieuwe werken, dDoor het mogelijk te maken om plaatsonafhankelijk via Wi-Fi een werkplekomgeving te creëren. WH2A is specialist in het nieuwe werken en faciliteert bedrijven en instellingen ondermeer met beheerde werkplekken.
Het portfolio voor de horeca omvat naast narrowcasting via meerdere LCD schermen en beheerde Wi-Fi hotspot-oplossingen, ook beheerde en gehoste IT-oplossingen.

Onlangs nog stapte Best Western Hotel Baars in Harderwijk over op de WH2A-aanpak voor het nieuwe werken, waarbij alle bedrijfskritische IT-processen van Hotel Baars in de beschermde omgeving van het WH2A datacentrum zijn ondergebracht en via het internet toegankelijk worden gemaakt. Het gaat daarbij om de kassa’s in de bar, de receptie, de hotelsoftware, de kaartlezers en de koppeling met het moderne PAY-TV systeem.

De horecaoplossing van WH2A maakt het mogelijk om een vrijwel onbeperkt aantal restaurant- of hotelfuncties in het datacentrum onder te brengen en via het internet weer toegankelijk te maken. Zodoende neemt de beheerslast voor de horecaondernemer af en wordt er een inzicht gekregen in wat er in het hotel, de bar of het restaurant gebeurt. Er zijn zelfs koppelingen met de iPhone mogelijk om de zaak real-time in de gaten blijven houden, waar de horecaondernemer zich ook bevindt.

www.wh2a.com