Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 156 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Woningcorporatie Ymere implementeert succesvol SAP-systeem samen met Ctac

Nieuwe IT-omgeving voldoet aan Corporatie Referentiearchitectuur (CORA)

Woningcorporatie Ymere heeft samen met ICT-dienstverlener Ctac de implementatie afgerond van een nieuw SAP-systeem. Dit systeem ondersteunt de primaire processen voor het beheren van huurwoningen. Het SAP-platform is conform planning en binnen budget gerealiseerd op basis van een integraal ontwerp onder architectuur. De architectuur is een eerste succesvolle toepassing van de Corporatie Referentiearchitectuur (CORA) waarin Ymere een initiërende rol speelde. CORA biedt corporaties handvatten om betekenis en gebruik van gegevens te verhelderen en informatie-uitwisseling met gemeenten, ketenpartners en toezichthouders te stroomlijnen. Daarnaast ondersteunt CORA het beter afstemmen van informatiesystemen op processen en het opstellen van scherpere uniforme programma’s van eisen.

In de corporatiesector is de laatste jaren sprake geweest van schaalvergroting door fusies en overnames, en van een toenemende professionalisering van de bedrijfsvoering. Ook besteden woningcorporaties meer aandacht aan de contacten met hun huurders. Dat vereist een professionele en flexibele IT-omgeving met een geïntegreerd systeem voor het ondersteunen van alle activiteiten. Deze lopen uiteen van (financiële) administratie, workflowmanagement en klantrelatiebeheer tot en met vastgoedbeheer. Ctac heeft in samenwerking met consultancyfirma avecres de SAP Business All-in-One oplossing CHARE ontwikkeld voor de woningcorporatiesector. Deze is gebaseerd op een Service-Oriented Architecture (SOA).

Ymere heeft een aantal verouderde primaire systemen vervangen door een nieuwe SAP-architectuur. Gelijktijdig zijn de bedrijfsprocessen van de organisatie geoptimaliseerd en werken alle medewerkers vanuit zeven vestigingen op een uniforme wijze. “Wij wilden een ERP-platform onder architectuur gaan gebruiken om de schaalbaarheid en wendbaarheid van Ymere blijvend te waarborgen”, aldus Arjan van Dijk, manager Informatisering bij Ymere. “Hiertoe was het noodzakelijk ervoor te zorgen dat onze medewerkers en partners op een eenduidige en heldere wijze in bedrijfsprocessen acteren, waarbij gelijktijdig de gebruikers van het systeem meer mogelijkheden krijgen hun werk uit te voeren.” De implementatie van het SAP-systeem is onderdeel van het ‘100 procent van Ymere’-programma. Dit programma werd intern afgekort als HPY en meestal uitgesproken als ‘happy’. Na het uniformeren van de bedrijfsprocessen en het opschonen van alle gegevens rondom het vastgoedbezit van Ymere zijn eind 2010 alle medewerkers van Ymere Wonen intern opgeleid door Ctac.

“Ctac was voor Ymere een ideale systems integrator”, zegt Michiel Dijkman, programmamanager HPY bij Ymere. “Dankzij de werkwijze van Ctac kreeg het HPY-programma waar nodig extra expertise en ondersteuning. De pragmatische werkwijze van Ctac sloeg erg aan. Niet alleen in het adviseren over het integrale ontwerp of de concrete SAP-inrichting, maar ook in het ontwerpen en uitvoeren van een specifiek opleidingsprogramma. Daarnaast ondersteunde Ctac bij het opzetten van beheerprocessen.”

In het nieuwe SAP-platform zijn gegevens over het woningbezit opgeschoond en eenduidig en bovendien verrijkt aanwezig. “Dit inzicht is een belangrijke verbetering die ons in staat stelt onze bedrijfsstrategie uit te voeren”, zegt Yvonne Roghair, directeur Bedrijfsvoering Ymere Wonen. “We hebben door de inzet van moderne SAP-toepassingen nu direct inzicht in onze KPI’s. Verder kunnen we op de eerste werkdag van een maand alle vestigingsdirecteuren rapporteren over de afgelopen periode, in meerdere dimensies en kengetallen. Met onze oude systemen kostte dat veel handwerk en tijd, en was het proces foutgevoelig.” Met de nieuwe procesinrichting binnen SAP heeft Ymere de beoogde transparantie, wendbaarheid en eenduidigheid verkregen. “Dat is een voorwaarde om in onze veranderende marktomstandigheden innovatiever en bovenal klantgerichter te kunnen werken”, benadrukt Roghair.

“Wij hebben al jaren een focus op het leveren van SAP-oplossingen voor de woningcorporatiesector”, zegt Henny Hilgerdenaar, CEO Ctac. “Ctac heeft de noodzakelijke disciplines in huis om kleine en grote corporaties met het SAP-platform te bedienen. Deze disciplines variëren van businessconsultancy en implementaties tot opleidingen en beheer. De livegang met SAP bij Ymere bevestigt dat Ctac de corporatiekennis en -ervaring in huis heeft om CORA-toepassingen te leveren.”

“Het succes van ons team is de afspiegeling van de investeringen die we strategisch enkele jaren hebben ingezet” zegt John Jaspers, Business Unit Manager van Ctac Real Estate en de projectleider in HPY. “Wij zijn verheugd Ymere in hun bedrijfsoptimalisatie te hebben geholpen en samen nieuwe innovaties door te voeren.”

/ / / / / / / / / /

Over avecres
avecres is een hooggekwalificeerde SAP-specialist met ruime ervaring in SAP Real Estate Management en de integrale aspecten daarvan binnen SAP ERP. De consultants van avecres kunnen bogen op ruim twintig jaar ervaring in het succesvol uitvoeren en leiden van SAP-projecten in de vastgoedsector en woningcorporatiebranche.

Over Ymere
Ymere is actief in het noordelijke deel van de Randstad. Ymere beheert er ruim 82.500 woningen, winkels en bedrijfsruimten en ontwikkelt op grote schaal nieuwe koop- en huurwoningen en maatschappelijk vastgoed. De positieve resultaten die Ymere met verhuur en verkoop realiseert, investeert zij in volkshuisvesting en samenleving. Want goed wonen is meer dan een goede woning. En dus biedt Ymere niet alleen ruimte om te wonen, maar ook om te leven en te groeien.

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2010 had Ctac 496 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.
Laatste van Ctac N.V.  
Ctac boekt forse stijging omzet en winst in eerste kwartaal

Ctac Official Partner van PSV tot en met 2024

Ctac nieuwe SAP-partner van Provincie Noord-Brabant
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 156 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Ctac N.V. contact  

Logo Ctac N.V.

  073-6920692
  info@ctac.nl
  www.ctac.nl
Ctac N.V. sociaal  


Ctac N.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl