Datum: (2711 dagen oud)
Bedrijf:

Equinix breidt uit naar Zuid-Amerika; investeert samen met Riverwood Capital in een controlerend belang in datacenters van ALOG Data Centers in BraziliëAmsterdam, 17 februari 2011 – Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, en investeringsmaatschappij Riverwood Capital hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van circa negentig procent van ALOG Data Centers of Brazil S.A. Het gaat om een volledige cashtransactie met een waarde van circa 127 miljoen dollar. Riverwood Capital is een privé-investeringsmaatschappij met een focus op technologie. Equinix krijgt een controlerend belang, terwijl Riverwood een substantieel minderheidsbelang krijgt. Ongeveer tien procent komt in handen van leden van het huidige managementteam van ALOG. Equinix heeft het recht – en onder sommige omstandigheden de plicht – om binnen drie jaar vanaf de definitieve afronding van de overeenkomst honderd procent van de aandelen van ALOG te verwerven.

De investering breidt Platform Equinix uit naar Zuid-Amerika, waardoor Equinix doorgroeit naar 95 datacenters in 37 wereldwijde markten. Equinix kan met de datacenterruimte in Brazilië voldoen aan de toenemende behoefte van netwerk-, cloud- en financiële-dienstverleningsklanten die zich willen vestigen in deze snel groeiende markt.

“Onze investering in ALOG betekent een verdere versterking van onze positie als de meest complete wereldwijde leverancier van datacenters”, zegt Steve Smith, President en CEO van Equinix. “De sterke positie van ALOG in Brazilië gekoppeld aan een complementair bedrijfsmodel, stelt ons in staat om deze belangrijke opkomende markt te betreden en snel in te spelen op de klantvraag naar datacenterdiensten in Zuid-Amerika.”

ALOG is een van de meest toonaangevende carrierneutrale datacenterdienstverleners in Brazilië en telt circa duizend klanten in zijn twee datacenters in Sao Paulo en Rio de Janeiro. Het bedrijf breidt momenteel uit naar een derde datacenter in Tamboré (een voorstad van Sao Paulo). De eerste fase wordt volgens planning in maart 2011 opgeleverd. De drie datacenters samen bieden ruim 6.200 vierkante meter aan datacenterruimte.

Sidney Breyer, CEO van ALOG, blijft het ALOG-team in Brazilië leiden met de steun van Equinix en Riverwood. “ALOG ondersteunt al meer dan tien jaar vooraanstaande bedrijven in Brazilië met datacenterdiensten”, zegt Breyer. “Deze bedrijven vertrouwen op ALOG om hun bedrijfskritische applicaties te koppelen en te beveiligen. De combinatie van de aanwezigheid van ALOG in Brazilië en het wereldwijde bereik van Equinix maakt het mogelijk de groeiende wereldwijde vraag naar datacenterdiensten te ondersteunen.”

Volgens JP Morgan zal Brazilië rond 2020 de vijfde economie wereldwijd zijn. Gartner schat dat de totale IT-uitgaven in Brazilië in 2010 uitkomen op 101,3 miljard dollar. Dat is 9,6 procent van het bruto nationaal product. Gartner noemt Brazilië de op een na grootste IT-markt in opkomende economieën, na China.

“Deze investering speelt zorgvuldig in op de toenemende vraag naar IT-infrastructuur en IT-diensten in Brazilië”, zegt Francisco Alvarez-Demalde, Founding Partner van Riverwood Capital. “We zijn erg enthousiast om samen te werken met ALOG en Equinix. We combineren het sterke managementteam van ALOG met het Equinix-merk, het wereldwijde platform en onze expertise in de groeiende technologiebusiness in Latijns-Amerika.”

Over ALOG
ALOG Data Centers of Brazil S.A. is een toonaangevende, carrierneutrale datacenterleverancier in Brazilië. Het bedrijf bedient ongeveer duizend klanten in zijn twee datacenters in Sao Paulo en Rio de Janeiro. De naam ALOG is afgeleid van het Italiaanse woord ‘alloggiare’, dat ‘onderdak verlenen’ of ‘huisvesten’ betekent.

De 410 gekwalificeerde ALOG-professionals bieden colocatie- en gerelateerde diensten. Het bedrijf volgt ITIL-processen. De kwaliteit is gewaarborgd door een ISO 9001:2008-certificering. ALOG ontving ook het SAS 70 level II-certificaat. Meer informatie over ALOG is beschikbaar op www.alog.com.br/index_enUS.asp.

Over Riverwood Capital
Riverwood Capital is een wereldwijd actieve privé-investeringsmaatschappij die investeert in groeimarkten op het gebied van technologie en diensten. Het bedrijf richt zich op verschillende sectoren en geografische gebieden. Riverwood is opgericht door een getalenteerde groep van leidinggevenden in de investerings- en technologiewereld. Deze unieke combinatie zorgt voor operationeel, strategisch, financieel en technisch inzicht in investeringskandidaten. Oprichters zijn onder anderen Michael Marks, Chris Varelas, Thomas Smach, Nicholas Brathwaite, Francisco Alvarez-Demalde en Jeffrey Parks. Riverwood heeft vestigingen in Menlo Park, Californië, en in New York. Het bedrijf heeft momenteel meer dan twintig investeringen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Meer informatie is te vinden op www.riverwoodcapital.com.

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt bedrijven wereldwijd met partners en klanten op basis van een platform van hoogwaardige datacenters. Deze datacenters omvatten dynamische ecosystemen en voorzien in de breedste keus uit netwerken. Meer dan 3.100 bedrijven op het gebied van cloud-diensten, digitale content en financiële dienstverlening hebben verbindingen naar meer dan zeshonderd netwerkserviceproviders. Deze bedrijven vertrouwen op Platform Equinix voor zakelijke groei, betere applicatieprestaties en de bescherming van hun belangrijkste digitale bedrijfsmiddelen. Equinix is actief in 37 strategische markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf investeert continu in zijn platform om groei bij klanten te ondersteunen.

Meer informatie is beschikbaar op www.equinix.com.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico’s en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-diensten; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico’s die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.

Perscontacten
Annemieke van Baal
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Telefoon: +31 (0)30 656 5070
E-mail: equinix@lvtpr.nl