www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 180 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

Belgische Justitie kiest I.R.I.S. voor de uitbreiding van zijn oplossing voor elektronische archivering

Meerssen / Louvain-la-Neuve, 25 januari 2011 – De beursgenoteerde onderneming I.R.I.S., (EURONEXT Brussel: IRIS), gespecialiseerd in Intelligente Documentherkenning (IDR), Enterprise Content Management (ECM) en complexe infrastructuur voor Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), maakt bekend dat het met het Belgische Ministerie van Justitie een contract heeft afgesloten voor de uitbreiding van zijn geïntegreerde oplossing voor digitalisering en beheer van gerechtelijke dossiers naar nog eens 22 gerechtelijke arrondissementen.

Na een openbare aanbesteding selecteerde het Ministerie van Justitie (de Federale Overheidsdienst Justitie) I.R.I.S. eind 2006 voor de eerste testfase van het project JustScan. Vanaf 2007 werden zo vijf proeflocaties (de gerechtelijke arrondissementen Antwerpen, Brugge, Brussel, Luik en Bergen) uitgerust met de oplossing van I.R.I.S. In 2010 leidde de tevredenheid van de gebruikers en besluitvormers uiteindelijk tot een nieuw contract: I.R.I.S. zal het project nu uitbreiden naar de 22 resterende gerechtelijke arrondissementen van het land.

De oplossing combineert technologieën van I.R.I.S. voor het scannen, herkennen, comprimeren en elektronisch beheren van documenten, om zo digitale gerechtelijke dossiers tot stand te brengen. De oplossing is gebaseerd op de software IRISPowerscan™, IRISPdf™ Server, iHQC™ en IRISNext™. Verwacht wordt dat met het systeem jaarlijks bijna 24.000 gerechtelijke dossiers zullen worden verwerkt. Ondertussen is de oplossing al gebruikt voor verscheidene grote rechtszaken, wat geïndexeerde, volledig doorzoekbare documenten opleverde in plaats van papieren kopieën van soms miljoenen pagina's per proces.

Het Belgische Ministerie van Justitie kiest zo voor een oplossing die een volledig functioneel, gedeeltelijk gecentraliseerd systeem zal creëren voor elektronisch documentbeheer, gebaseerd op webtechnologieën die een gedecentraliseerde digitalisering van de documenten mogelijk maken. Met deze oplossing kan men documenten en afbeeldingen opslaan, opvragen en verwerken, met voldoende capaciteit voor de verwachte toename van de gerechtelijke dossiers qua aantal en volume. Hierbij is het de bedoeling om minder papier te gebruiken, alle documenten die nodig zijn voor de behandeling van toekomstige gerechtelijke dossiers elektronisch te beheren en alle eindgebruikers een webinterface aan te bieden.

Etienne Van de Kerckhove, CEO van de groep I.R.I.S.: "Wij zijn bijzonder verheugd over de positieve feedback na de eerste fase. Het toont aan hoe tevreden de gebruikers zijn over het nieuwe systeem, dat de kwaliteit van de gerechtelijke diensten drastisch verbetert en de kosten sterk verlaagt. Een van de grootste uitdagingen was het Ministerie van Justitie een volledig beveiligd systeem te leveren. Bij de ontwikkeling van de functieset, een andere grote uitdaging, hebben we rekening gehouden met de expertise van de gebruikers, zodat de tool geleidelijk aan kan worden ingevoerd en goed door de gebruikers zal worden aanvaard. We verwachten dan ook dat het gebruik van het JustScan-systeem de huidige manier van werken van de rechtbanken en de advocaten ingrijpend zal veranderen!"

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. heeft als missie
de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren.
I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert haar productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships.
I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 500 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hong Kong (China), Oslo (Noorwegen) en Kopenhagen (Denemarken).
Meer informatie op www.ecm.irislink.com en www.iriscorporate.com

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons / Corrie Lalkens - Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn.
Tel.: 055 366 3034, e-mail: jakob@influx-pr.com / corrie@influx-pr.com
Laatste van I.R.I.S.  
IRIS Nederland optimaliseert klantervaring met Freshworks

Rutgers & Posch implementeert Xinno Juridische Werkplek geïntegreerd met HP WorkSite van I.R.I.S.

Drie nieuwe medewerkers bij I.R.I.S. versterken het team
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 180 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
I.R.I.S. contact  

Logo I.R.I.S.

I.R.I.S. sociaal  


I.R.I.S. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com